به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی اصغر قائمینیا، استاد دانشگاه در دومین نشست از سلسله نشست های کتابخوان تخصصی مطالعات فضای مجازی با موضوع معرفی کتاب های حوزه مهارت های مجازی گفت: خیلی از کتاب ها و در واقع مکتوبات در فضای مجازی تفکیکی بین کسب و کار سنتی و مجازی قایل نشدند. ما کسب و کار سنتی و کسب و کار مجازی داریم که از هم متفاوت هستند. اغلب اینگونه برداشت شده که این دو، یک ماهیت و ماهویت هستند با رویکرد مختلف که این برداشت اشتباه است.
دکتر قائمینیا با اشاره به کتاب اطلاعات و ارتباطات با رویکرد کارآفرینی بیان کرد: این کتاب ابتدایی است و در سال 91 توسط انتشارات علوم رایانه منتشر شد. اغلب موارد این کتاب به صورت دانش عمومی در اختیار جوانان است. در حقیقت این کتاب صرفا یک مقدمه است و مرحله اول کسب و کار فضای مجازی است. کتاب کارآفرینی در فرهنگ و بستر اطلاعات یک کتاب تالیفی است و در آن گردآوری مناسبی از منابع صورت گرفته، 167 منبع را دیدم و این مقدمه خوبی است برای کسانی که قصد ورود به کسب و کار فضای مجازی دارند.
وی با بیان اینکه شاهد افزایش کبسب و کار در فضای مجازی هستیم، عنوان کرد: این کسب و کارها سرمایه گذاری اولیه اندکی می خواهد. اغلب استارت آپ ها خدماتی هستند، بازگشت مالی سریع تری دارند و به سرعت ایده تبدیل به مقصود و محصول تبدیل به سایت می شود. علاوه بر این نیروی کار به نسبت ارزان و در دسترس است. استارت آپ های فضای مجازی خودشان را بهتر می توانند در بازارهای جهانی مطرح کنند. اقبال عمومی به فضای مجازی نیز بیشتر است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مردم ایران متمایل شدند بسیاری از خرید و فروش ها را از طریق فضای مجازی انجام دهند. ما با پدیده نوظهوری مواجه هستیم و آن ظهور و بروز قارچ گونه استارت آپ ها در حوزه IT است. کسانی که در بحث تئوری در حوزه IT کار می کنند باید تالیفات خود را در اختیار این استارت آپ ها قرار دهند. کسانی که تفاوت بین کسب و کار مجازی و سنتی را درک نکردند دچار مشکل می شوند زیرا شاخص های کسب و کار سنتی در فضای مجازی کاربردی ندارد. در کتاب کارآفرینی در فرهنگ و بستر اطلاعات مراحل کسب و کار فضای مجازی به خوبی تشریح شده است. این کتاب 12 فصل دارد.
دکتر قائمینیا در مورد کتاب استفاده از فیلم و ویدیوی دیجیتال در کتاب درس یادآور شد: این کتاب بیشتر با رویکرد مدرسه نوشته شده است نه آموزش به معنای اعم. شاهد این هستیم که ابزارهایی مثل ویدیو در کلاس درس استفاده می شود و متاسفانه جایگزین معلم و استاد شده و ارتباط بین معلم و دانش آموز و استاد و دانشجو را قطع کرده است. اساتید و معلمان فکر می کنند اگر خود کنار بنشینند و ویدیو نشان دهند مطلب منتقل می شود.این کتاب با ظرافت خوب توانسته نکات ارزشمندی را در مورد استفاده از فیلم و ویدیوی دیجیتال در کلاس درس بیان کند. این کتاب مختصر و شامل 4 فصل است.
نظر شما