بررسی پنج هزار کتاب در دوازدهمین جشنواره شعر فجر

خبرگزاری شبستان: محقق گفت: به دلیل انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در ۲۰۱۸ اختتامیه دوازدهمین جشنواره شعر فجر را در تبریز برگزار می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، جواد محقق، امروز در نشست خبری دوازدهمین جشنواره شعر فجر به عنوان دبیر علمی این جشنواره گفت: در سال های گذشته در جایزه جلال و شعر فجر کتاب های کشورهای افغانستان و تاجیکستان را به دلیل رواج زبان فارسی در آنها بررسی کردیم و برگزیدگان آنها را در بخش شعر و داستان اعلام کردیم.

 

محقق ادامه داد: امسال میهمانانی از کشورهای عراق، ترکیه و آذربایجان داریم. امسال تبریز پایتخت گردشگری جهان اسلام شد و به همین دلیل اختتامیه دوازدهمین جشنواره شعر فجر را در تبریز برگزار می‌کنیم. امسال 4 هزار و 781 کتاب را در جشنواره شعر فجر بررسی کردیم که 3 هزار و 814 کتاب شعر است. برخی از این کتاب ها 2 و 3 جلدی است بدین ترتیب حدود پنج هزار کتاب مورد داوری قرار گرفت. در بخش بزرگسال بیش از سه هزار و 800 کتاب در سال 95 چاپ شد که مجموعه آنها مورد بررسی قرار گرفت. در بخش کودک و نوجوان بیش از 764 عنوان کتاب مورد بررسی و داوری قرار گرفت. در حوزه کتاب های درباره شعر بیش از 200 عنوان کتاب داشتیم که مورد داوری قرار گرفت.

 

دبیر علمی دوازدهمین جشنواره شعر فجر تصریح کرد: ناشران کتاب هایی را بررسی می کنند که اگر بازار فروش داشته باشد با سرمایه خود منتشر می کنند اما اگر ببینند بازار فروش ندارد مولف می تواند با هزینه خود و با همکاری ناشر کتابش را منتشر کند، این کار حتی اگر ما نپسندیم غیر قانونی نیست. 90 سال پیش در ایران ناشر نداشتیم برای همین در ابتدای کتاب ها تذکر داده می شد که با سرمایه فلانی به چاپ رسیده است. ما در جشنواره تفکیک شعر نو و کلاسیک نداریم زیرا اگر وارد حوزه تفکیک شویم در شعر نو هم انواع گونه ها وجود دارد. سعی کردیم تمام تخصص‌ها در داوری ها دیده شود.

 

محقق اظهار داشت: در دو کشور تاجیکستان و افغانستان زبان فارسی جریان دارد، امسال هم آثاری از کشور افغانستان در حوزه شعر بررسی شد اما چون قبلا یک دهه کارهای افغانستان را بررسی کرده بودیم به چهره های شاخصی بین آنها برنخوردیم و کتاب قابل توجهی به این آثار پیدا نکردیم لازم است که آثار این کشورها را هرچند سال یک بار مورد بررسی قرار دهیم. امسال تصمیم گرفتیم آثار جوانان بی کتاب را در جشنواره شعر فجر بررسی کنیم. جشنواره شعر فجر در چند سال اولیه برگزاری فراخوانی داد که شاعران شعرهایشان را به صورت دست نویس بفرستند اما در 3-4 سال اخیر به این نتیجه رسیدیم که کتاب های شعر را بررسی کنیم. از زمانی که کتاب های شعر مورد داوری قرار می گیرد جوانانی که توفیق چاپ کتاب نداشتند، گلایه داشتند.

 

دبیر علمی دوازدهمین جشنواره شعر فجر خاطرنشان کرد: در هر بخش طبق آیین‌نامه سه داور داریم، این سه نفر پنج تا هفت کتاب را به عنوان نامزد شاخصه خود انتخاب می کنند. در مرحله نهایی دو داور یعنی دبیر جشنواره و یک نفر از اعضای هیئت علمی به مجموعه داوران اضافه می شود. پنج کتاب نهایی توسط پنج داور نهایی بررسی می شوند. اسامی داوران بخش درباره شعر عبارت است از دکتر اسماعیل امینی، دکتر محمدرضا سنگری، دکتر عبدالحمید ضیایی و دکتر مریم جلالی، 2 داور در مرحله نهایی به این تعداد اضافه می شوند. امسال از تعدادی از شاعران و فعالان شعر ترکی نیز تجلیل می شود.

کد خبر 689237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha