در تربیت نویسنده زبده  در حوزه مسجد  غافل بوده‌ایم

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس در حوزه مسجد با اشاره به اینکه مساجد پایگاه و بستر فعالیت‌های دینی هستند، گفت: متاسفانه در تربیت و پرورش نویسنده زبده و متخصص در حوزه مسجد غفلت‌هایی انجام شده است.

موظف رستمی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، در رابطه با وضعیت نشر در حوزه مسجد، گفت: امروز تعداد نویسندگانی که در حوزه مسجد فعالیت میکنند، نسبت به نویسندگان سایر حوزهها محدود است.

 

وی با اشاره به محدود بودن نویسندگان تخصصی در حوزه مسجد، خاطر نشان کرد: بیشتر کسانی که در این حوزه فعالیت دارند، به صورت پراکنده و محدود به کار نویسندگی در حوزه مسجد مشغول هستند.

 

این نویسنده و محقق در حوزه مسجد با اشاره به مشکلات و چالشهای پیشرو در این زمینه، اظهار کرد: علیرغم اینکه مساجد پایگاه و بستر فعالیتهای دینی هستند، اما متاسفانه در بخش دانشگاهی و حوزوی  با موضوع مسجد هنوز نتوانستهایم، نویسندگان متخصصی پرورش دهیم، معتقدم اگر قداست و جایگاه مسجد به درستی تشریح و تبیین نشود، دیگر فعالیتهایی که در این بستر فراهم میشود، هم به صورت صحیح انجام نمیگیرد.

 

موظف رستمی ادامه داد: ما در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی، ادبیات، شعر و فلسفه نویسندگان متخصص و ناشران بسیاری داریم، اما در حوزه مسجد تعداد محدود نویسندگان به محدود شدن نشر در زمینه مسجد هم سرایت کرده  است، به گونهای  که در حال حاضر ناشر تخصصی در حوزه مسجد نداریم و همانند نویسندگان این حوزه،  ناشران آن هم محدود است.

 

وی با اشاره به اینکه امروزه در حوزه پایاننامههای دانشگاهی هم در موضوع مسجد با محدویت مواجه هستیم، اظهار کرد: پایاننامههایی که در این حوزه نوشته شده است به دلیل آنکه نگاه تخصصی در آنها دیده نشده، نتوانستهاند، اثر بخش و کاربردی باشند، به نظرم، دستگاههای متولی در حوزه مساجد باید با نویسندگانی که در حوزه پایاننامهها فعالیت دارند، تعاملات و جلساتی داشته باشند و از آنها بخواهند که با نگاه تخصصی و کاربردیتر در حوزه مسجد فعالیت کنند و پایاننامههایی را تهیه کنند تا کمبود نویسنده در حوزه مسجد از این طریق جبران شود.

 

نویسنده کتاب «تعالی فرهنگی مسجد و نماز» گفت: در برخی مواقع دیده میشود، سفارش کار در حوزه مسجد به افراد زبده و متخصص در این حوزه سپرده نمیشود و کسانی وارد کار تحقیق و پژوهش در این عرصه میشوند که در این زمینه متخصص نیستند و فعالیت پژوهشی و تحقیقی در حوزه مسجد انجام ندادهاند، معتقدم کسی که به عنوان محقق در حوزه مسجد فعالیت دارد، باید به این حوزه احاطه داشته و با کمبودها و ضعف های آن آشنا باشد، تا بتواند اطلاعات جدید به دست آورد.

 

موظف رستمی همچنین به دیگر مشکلات و آسیبهای موجود در این زمینه اشاره کرد و گفت: برخی مواقع پژوهشگران و استادان به دلیل مشغله کاری زیادی که دارند، سفارش کار تحقیقی در حوزه مسجد را به افراد کم تجربه و بیتخصص میسپرند که این تحقیقات در واقع کاری تخصصی و کاربردی نیست و به دلیل آنکه مطالب آن سطحی است، خواسته محقق از این طریق برآورده نشده است.

 

وی چاپ کتاب در حوزه مسجد به عناوین محتلف را از دیگر آسیبهای در این حوزه دانست و اظهار کرد: وقتی کتابی به عناوین مختلف منتشر شود، موجب میشود که نویسندگان واقعی در این زمینه مورد غفلت و بیتوجهی قرار گیرند، به نظرم، نهادهایی که نیاز به محتوای مسجدی دارند، باید با نویسندگان واقعی مسجد مرتبط شوند، زیرا از این طریق میتوانند به مطالب و محتواهای عمیق و قوی دست یابند.

 

موظف رستمی افزود: دستگاهها و نهادهایی که نیازمند محتوا در حوزه مسجد هستند، میتوانند با کانون نویسندگان مرتبط باشند و با انتقال تجربیات مطالب و محتواهای مورد نیازشان را به دست آورند و از این طریق از تهیه و تولید کتابها و مطالب تکراری در حوزه مسجد جلوگیری میشود و مطالب مورد نیاز دستگاهها تولید میشود.

 

 

 

کد خبر 688677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha