به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله کاظم صدیقی استاد حوزه علمیه در جلسه شرح صحیفه سجادیه که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در این دعای شریف نکات اخلاقی و رذایل را برجسته نشان داده تا حدی که در مقابله با این موارد پناهگاه و دست غیب لازم است.
وی افزود: حسد در میان بیماریهای روحی و اخلاقی از شدیدترین مرضها است در بین رذایل انسان را ساقط میکند.
آیتالله صدیقی با بیان اینکه حسد چند نوع است، عنوان کرد: در نوعی از حسد شخص از اینکه دیگران چیزی داشته باشند حسادت میکند چراکه تنگنظری دارد.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: در نوع دیگر حسد شخص از اینکه دیگران نعمتی را از دست بدهند خوشحال میشود به این دلیل که به او چیزی نرسیده است.
وی افزود: در نوع دیگر حسد شخص از اینکه دیگری نعمتی را دارد ناراحت میشود و رنج میبرد اما برای اینکه دیگران نعمت را از دست بدهند کاری انجام نمیدهد.
آیتالله صدیقی درباره علل حسد گفت: خباثت یکی از عوامل حسد است، ابوجهل و ابولهب با نور و تجلیات خوبیها خصومت دارند، در حالیکه میتوانستند در کنار پیامبر(ص) استفادههای معنوی فراوان داشته باشند.
استاد حوزه علمیه بیان داشت: مومنان حقیقی یک هماهنگی وجودی با پیامبر(ص) دارند، انسان باید در تغییر وضع درونی خود باید تلاش کند که به سوی نور حرکت کند، و از خبیثها، دشمنان خدا و دین برائت داشته باشد.
وی ابراز کرد: اگر برخی امروز از انقلاب پشیمان میشوند اهل استقامت نیستند چراکه برای حق باید استقامت کرد، مومنان نباید کمترین گرایش را نسبت به دشمنان اسلام داشته باشند در غیر این صورت اخلاق آنها را پیدا کرده و همچون آنان دنبال رفاهطلبی، اشرافیگری، ظلم و ستم خواهند رفت.
آیتالله صدیقی با بیان اینکه غرب در ذات خود بدون توجه به سود یا زیان همواره با دین سر ناسازگاری داشته و دارد، گفت: قرآن را خداوند نازل کرده و پدیده بشری نیست و بنابراین خود هم آن را حفظ میکند، انقلاب ما قرآنی و شخصیت امام راحل وحیانی و ساخته و پرداخته قرآن است، ایشان تعبد عمیقی به تمام احکام اسلام داشتند.
استاد حوزه علمیه افزود: امام در دوران طلبگی دو شرط بسیار مهم داشت امام غیبت را وحشتناک میدانست و به نماز اول وقت بسیار حساس بود.
وی در پایان گفت: عظمت امام راحل در عشق و محبت او به خداوند بود، ریاست و مدیریت جامعه عبادت او را مختل نکرد، به همین دلیل خداوند انقلاب را پیروز کرد و شاه از بین رفت در کشورهای دیگر نظیر مصر هم مردم کشته دادند و انقلاب کردند اما موفق نشدند، این انقلاب پدیده الهی است و خداوند قصد دارد آن را حفظ کند.
نظر شما