مردمی بودن راز ماندگاری انقلاب/ تاریخ انسان را به هویت و ارزش هایش پایبند می کند

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش جامعه المصطفی واحد گرگان راز ماندگاری انقلاب را بعد از گذشت ۳۹ سال مردمی بودن آن دانست و گفت: مردمی بودن انقلاب، کشور را در قبال این همه تحریم ها و تهدیدها و جنگ های مستقیم و غیر مستقیم تضمین کرده است.

دکتر نصیب الله عمراف، معاون پژوهش جامعه المصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) واحد گرگان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: با یک نگاه اجمالی تفاوت اساسی انقلاب اسلامی ایران با انقلاب های دیگر در می یابیم که انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب دینی مبتنی بر باورها و ارزش های دینی بود ولی انقلاب هایی مثل روسیه و فرانسه و جاهای دیگر مبتنی بر ارزش های زمینی، غیر و ضد دینی دینی بود.

 

وی افزود: فراگیر بودن این انقلاب اسلامی در توده ها و قشرهای مختلف مردم جای خودش را باز کرد و تعداد زیادی پشتیبانی از این انقلاب را داشتند اما در انقلابی مثل انقلاب روسیه چنین فراگیری را نداریم.

 

عمراف با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران از سال 1342 تا سال 1357، به مدت 15 سال در بدنه مردم نفوذ کرد و یک خیزش مردمی بود، اظهارداشت: استقبال باشکوه مردم از بازگشت امام در 12 بهمن سال 1357 نشان داد که این انقلاب یک انقلاب مردمی است.

 

وی ادامه داد: راز ماندگاری این انقلاب بعد از گذشت 39 سال هم مردمی بودن آن است و کشور را این همه سال در قبال این همه تحریم ها و تهدیدها و جنگ های مستقیم و غیر مستقیم تضمین کرده که باید تداوم یابد.

 

استاد جامعه المصطفی با بیان اینکه در انقلاب های شبیه انقلاب اسلامی، این انقلاب ها در مدت زمان کوتاه از ارزش ها و شعارهای خود برگشتند و به نوعی به ساختار قدیمی برگشتند و از انقلاب بویی نبردند، خاطرنشان کرد: ولی در انقلاب اسلامی ایران تا کنون بر همان شعارهای اول انقلاب همچون استقلال آزادی جمهوری اسلامی پافشاری و بحث ارزش های دینی و اسلامی ایرانی هم تاکید می شود.

 

انقلاب اسلامی ایران همچنان در مسیر تکامل است

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران علی رغم دسیسه های پی در پی دشمنان و مخالفین همچنان در مسیر تکامل است ولی در انقلابی مثل روسیه بعد از مرگ لنین و آمدن استالین شعارهای انقلاب فراموش شد و به سوی دیکتاتوری و خودکامگی رفت.

 

عمراف با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران اسلامی است و از باورهای مردم شکل گرفته و تحقق پیدا کرده است، گفت: اگر بخواهیم این انقلاب تداوم یابد باید بر باورهای اصیل ناب اسلامی و نسل جوان تاکید کرد و از مهد کودک آموزش های باورها و ارزش ها آموزش داده شود. تاریخ را باید به صورت صحیح به خرد کودکان، نوجوانان و جوانان ارائه کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: یکی از عنصرهایی که انسان را به هویت و ارزش هایش پایبند می کند بحث تاریخ است. در زمینه تاریخ و انتقال حوادث تاریخ به نسل امروز باید یک توجه ویژه شود.

 

معاون پژوهش جامعه المصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) واحد گرگان با بیان اینکه تاریخ یک مجموعه از حوادث خوش و ناخوش است. سیاه و سفید و ظلمت و نور است، افزود: همیشه تاریخ را به صورت تاریک مطرح می کنیم ولی باید تاریخ را از برهه های برجسته آن مطرح کرد. تا جوان ما امروز بتواند از تاریخ استفاده و برداشت صحیح داشته باشد و به تاریخ نگاه ریشه ای و مادرانه داشته باشد هویت اش محکمتر و مستحکم تر خواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه در ایران همیشه از کوروش یک تداعی خوب داریم و به خود می بالیم، گفت: در اسلام هم باید همین را داشته باشیم که یک مسلمان با شنیدن یک قهرمان و نام اسلامی یک افتخار داشته باشد و اسلام را به عنوان یک ارزش و ریشه خودش بدانند.

 

عمراف افزود: این انقلاب هم چون به این ریشه ها متصل است نا خودآگاه هر کسی که به ریشه ها علاقه دارد به انقلاب هم علاقمند خواهند شد ولی اگر باورهای اسلامی تضعیف شود و آن باورها نباشد به انقلاب هیچ دلبستگی اتفاق نخواهد افتاد.

 

به گفته وی، اگر ریشه ها محکم شود تداوم انقلاب ها تضمین می شود و گرنه به چالشی وارد می شود.

 

کد خبر 688219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha