کم کاری حوزه و دانشگاه برای پاسخگویی به مشکلات و مطالبات مردم

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت گنبدکاووس گفت: امروز اگر در برخی بخش ها ناکارآمدی احساس می شود و یا در سطوح مختلف مطالبات مردم پاسخ داده نمی شود، به دلیل اینست که حوزه و دانشگاه پاسخی برای آن آماده نکرده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حجت الاسلام علی اکبر نصرتی، امام جمعه موقت گنبدکاووس، امروز (17 بهمن) در میزگرد تخصصی فرصت ها و تهدیدها در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با تأکید براینکه این انقلاب دارای ویژگی ها و مختصات منحصربه فردی است، گفت: انقلاب اسلامی از نظر ایدئولوژی، آرمان و شیوه رهبری انقلاب و حضور مردم در صحنه ها با سایر انقلاب ها در جهان متفاوت و نسبت به آنها متمایز است.

 

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران برخاسته از ایدئولوژی خاصی است که امام خمینی (رحمه الله علیه) آن را مطرح کرد، افزود: حکومت اسلامی و ضرورت تشکیل آن در عصر غیبت ایدئولوژی امام راحل بود. پس از تدریس امام خمینی (رحمه الله علیه) در نجف مشخص شد که ایشان به دنبال تشکیل حکومت دینی است.

 

امام جمعه موقت گنبدکاووس بیان کرد: اگر قرار باشد از دور به حوزه و دانشگاه نگاه کنیم، همین تعریف و تمجیدها را داریم که این دو نهاد در مسیر انقلاب و برای بیداری اسلامی و ظلم ستیزی و حضور مردم در صحنه بسیار فعال بودند.

 

وی یادآور شد: آن زمان اکثر دانشجویان ضد استبداد بودند و بچه مذهبی هایی که با روش امام خمینی (رحمه الله علیه) هم جلو آمدند، وارد میدان شدند. تفاوت بین روش های امام راحل و جریانات سیاسی مانند نهضت آزادی از همان زمان مشخص شد.

 

حجت الاسلام نصرتی ادامه داد: برخی ها مانند اعضای سازمان مجاهدین خلق هم از سال 47 موضع خود را نسبت به روش های امام خمینی (رحمه الله علیه) اعلام کردند و مدعی بودند روش ایشان ایدئولوژی ندارد یا اینکه واقعه 15 خرداد قیام نبود، بلکه یک شورش اجتماعی بود. عده ای هم نرم تر بودند کسانی که همین اندیشه ها را داشتند اما معتقد به برخوردهای مسلحانه نبودند، برخی جریانات هم بودند که از نظر سیاسی امام خمینی (رحمه الله علیه) را قبول داشتند اما از نظر اقتصادی سوسیالیست بودند.

 

وی با اشاره به وضعیت حوزه های علمیه آن زمان گفت: بحث ضد استبداد در حوزه کمابیش وجود داشت اما بیشتر با برخی از مصادیق مانند بی حجابی و فساد و فحشایی که موجود بود، مشکل داشتند کمااینکه ممکن بود اگر این مسائل حل شود آنها مشکلی هم با رژیم پهلوی نداشته باشند. در مقابل امام خمینی (رحمه الله علیه) مصر بود که باید حکومتی اسلامی تشکیل شود. بزرگان حوزه با امام همراهی کردند و بیداری مردم حاصل همراهی و حرکت دو نهاد حوزه و دانشگاه بود.

 

حجت الاسلام نصرتی تأکید کرد: به میزانی که حوزه و دانشگاه معنای ولایت را در امر انقلاب فهمیدند در پیروزی انقلاب هم موثر بودند ولی اگر معنای آن را نفهمیدند در ضدیت با استبداد موثر بودند اما بعدها خود مشکلی برای انقلاب شدند و ضد آن عمل کردند. در حوزه و دانشگاه چالش هایی وجود داشت که تبدیل به تهدیدهایی علیه جمهوری اسلامی شد.

 

وی در ادامه به هجمه های دشمن برای القاء نارضایتی از حکومت در میان مردم و اینکه حکومت دینی در اداره جامعه ناکارآمد است، اظهارکرد: این مسائل در حالی مطرح می شود که انقلاب اسلامی ایران، یگانه انقلابی است که در طول چهار دهه در برابر هجمه های دشمنان مقاومت می کند که خود نشان دهنده کارآمدی آن است.

 

امام جمعه موقت گنبدکاووس با بیان اینکه هنوز هم کاستی هایی در جامعه وجود دارد، افزود: این کاستی ها ناشی از برخی مقاومت های دانشگاه در برابر اسلام و برخی تحجر حوزه ها است که ریشه در گذشته دارد و مانع تحول می شود.

 

وی گفت: انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی خود قرار دارد و نیاز داریم که بازنگری در رفتار، اعمال و منش ها داشته باشیم. امروز اگر در برخی بخش ها ناکارآمدی احساس می شود و یا در سطوح مختلف مطالبات مردم پاسخ داده نمی شود، به دلیل اینست که حوزه و دانشگاه پاسخی برای آن آماده نکرده اند.

 

حجت الاسلام نصرتی تصریح کرد: ما عادت کردیم تا این مسائل گفته می شود به کادر اجرایی حمله کنیم هرچند مجریان هم بی تقصیر نیستند اما این مشکل به دلیل نظام برنامه ریزی ماست که حرفی برای گفتن ندارد و نمی تواند تحولی ایجاد کند.

 

کد خبر 688090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha