به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، ایازی، معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت در نشست خبری به مناسبت دهه فجر با اصحاب رسانه با بیان اینکه از زمانی که شبکه بهداشت در کشور پیادهسازی شد یکی از موضوعات اجتماعی شدن سلامت بود، گفت: متاسفانه در دهههای گذشته به اندازه کافی به اجتماعی شدن سلامت پرداخته نشده است ولی در دولت دهم این امر مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
وی افزود: در این دوره به مشارکت مردم به نحوی که با اصلاح سبک زندگی به فکر خود باشند به یکی از مهمترین مسایل در حوزه سلامت اجتماعی پرداخته شد.
وی با بیان اینکه ما هم اکنون پنج میلیون بیمار دیابتی در کشور داریم، گفت: پنج میلیون نفر نیز در آستانه دیابتی شدن هستند و مردم باید با مصرف کمتر شیرینی و قند به فکر سلامت خود باشند که این مشارکت می تواند به صورت فردی و یا در برخی جاها می تواند به صورت محله محور صورت گیرد.
ایازی افزود: افراد باید خود عضو کانون هایی شوند که بیماری در آن حوزه آنها را تهدید می کند و سازمان های مردم نهاد سلامت که در کشور حضور دارند می توانند به بیماران در حوزه های فرهنگسازی، آموزش و حمایت کمک کنند.
وی با بیان اینکه مشارکت مردم در توسعه زیرساخت های نظام سلامت باید اتفاق بیفتد، افزود: امروز جمعیت ما به سمت میانسالی پیش می رود و در سال های آینده 30 درصد از جمعیت کشور پیر خواهند شد که توسعه مراکز در این خصوص باید با مشارکت مردم شکل بگیرد.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت افزود: هماکنون 875 خیریه در حوزه سلامت در کشور فعال هستند که در ساخت بیمارستان، درمانگاه و آزمایشگاه فعالیت دارند و به بیماران نیازمند نیز کمک های شایانی داشته اند که در سال 95 حدود 1500 میلیارد تومان توسط خیرین به حوزه سلامت کمک شده است.
وی افزود: در حوزه مشارکت های بین بخشی وزارت بهداشت باید از ظرفیت سازمانها، نهادها و سایر دستگاهها به نفع سلامت استفاده کند و شورای عالی سلامت نیز به همین دلیل شکل گرفته است.
وی افزود: هماکنون به طور سالانه در تصادفات رانندگی 16 هزار و 500 نفر فوت می کنند و 333 هزار نفر نیز مصدوم می شوند که مردم باید در این حوزه نیز فعالیت کنند و تعداد مصدومان و مجروحان در تصادفات کاهش پیدا کنند.
ایازی خاطرنشان کرد: بنگاههای اقتصادی باید وظیفه خود را در حوزه مسئولیت اجتماعی دنبال کنند، هرچند در زلزله اخیر کرمانشاه بخش زیادی از نیازهای مردم توسط بنگاههای اقتصادی تامین شد.
ایازی با بیان اینکه موسسه آوای سلامت در وزارت بهداشت ایجاد شده است، گفت: این موسسه در تولید فیلمهای حوزه سلامت با صدا و سیما همکاری میکند.
وی افزود: پزشکان نیز در قالب خیریه و سازمانهای مردمنهاد حضور دارند و هماکنون طرح نظم سلامت که تعداد زیادی از پزشکان و پرستاران در آن فعالیت می کنند در کشور در حال انجام است که وجود 80 کلینیک سیار دندانپزشکی که خدمات رایگان به مردم محروم می دهد، یکی از آنهاست.
وی گفت: پزشکانی که دستگاه کارتخوان در مراکز درمانی و مطب های خود ندارند باید به عنوان متخلف به مراجع قضایی و مالیاتی معرفی شوند.
نظر شما