توجه ویژه جایزه کتاب سال به آثار تالیفی و میراث ایران اسلامی

خبرگزاری شبستان: غلامی جلیسه گفت: به منظور کمک به تولید و تالیف، بخش ترجمه جایزه کتاب سال به طور سختگیرانه‌تری ارزیابی می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب امروز در نشست خبری سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و پنجمین دوره جایزه کتاب جهانی سال جمهوری اسلامی ایران که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: چهارشنبه این هفته اختتامیه جایزه کتاب سال با حضور رییس جمهور در تالار وحدت برگزار می شود. با همکاری دوستانم در خانه کتاب و دبیرخانه جایزه کتاب سال هدایت و مشایعت داوران کتاب سال و جایزه جهانی امسال شاهد اتفاقات خوبی در جایزه کتاب سال هستیم. هرچه کتاب سال جلوتر می رود از ثبات و کیفیت بهتری برخوردار می شود.

 

غلامی جلیسه بیان کرد: با نظارت دکتر مهدوی راد شاهد این هستیم آثار به معنای واقعی مورد ارزیابی و قضاوت قرار می گیرند به همین دلیل کاملا قابل دفاع هستند. مجامع علمی، پژوهشگران و اساتید وقتی نتایج جایزه کتاب سال را می بینند اظهار خوشنودی می کنند. قریب به هزار داور در جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال ما را در طول یک سال همراهی می کنند و یک کار مستمر علمی انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه امسال یک سری تغییرات در روال داوری جایزه کتاب سال داشتیم، عنوان کرد: این تغییرات به منظور کمک به تولید ملی و تالیف است. در جلساتی که با اعضای هیئت علمی جایزه کتاب سال داشتیم در بخش ترجمه شاهد این هستیم که امتیاز 85 تا 95 ملاک داوری برای آثار شایسته تقدیر است و امتیاز 95 تا 100 ملاک داوری برای برگزیدگان است. نویسندگان ما اهتمام به ترجمه آثار دارند لذا برای اینکه همت به تولید و تالیف بیشتر شود قرار شد بخش ترجمه سخت‌گیرانه‌تر ارزیابی شود تا شاهد بالا رفتن آثار ارزشمند در این حوزه باشیم.

 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب خاطرنشان کرد: قبلا میزان جایزه برای آثار تالیفی و ترجمه هم‌طراز بود، امسال تصمیم گرفتیم در بخش ترجمه کاهش نسبی داشته باشیم، تصمیم گرفتیم این اعمال و اعلان را داشته باشیم که آثار ترجمه علیرغم اهمیت هم‌طراز با آثار تالیفی نیست و جایزه کتاب سال به آثار تالیفی توجه بیشتر می‌کند. خوشبختانه این تصمیم با استقبال اعضای هیئت علمی جایزه کتاب سال مواجه شد. امسال 28 اثر تالیفی، 3 ترجمه و 2 اثر در بخش تصحیح داشتیم. سیکل داوری نیز تغییراتی کرد، بر اساس توجه به میراث ایرانی اسلامی این آثار را در گروهی مجزا ارزیابی کردیم. عملا از امسال آثار میراثی ما با توجه خاصی مورد ارزیابی و داوری اساتید قرار گرفت.

 

غلامی جلیسه با اشاره به اینکه فراخوان جایزه کتاب سال از اواخر بهمن سال گذشته اعلام شد، بیان کرد: فراخوان کتاب سال برای جراید و خبرگزاری ها ارسال شد. چندین بار فراخوان را در موقعیت های مختلف اعلام کردیم. رویداد کتاب سال به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای کتاب در کشور و از باسابقه ترین جوایز کتاب عنایت بیشتری را می طلبد هم از جانب وزارتخانه و نهادهای مرتبط و هم از جانب رسانه ها بخصوص صدا و سیما. آثار برگزیده و شایسته تقدیر در جایزه کتاب سال بهترین کتاب‌ها در جمهوری اسلامی ایران هستند. که به جامعه علمی و پژوهشی معرفی می شوند و کمک قابل توجهی به حقوق مردم، نویسندگان و ناشران برای معرفی استانداردهای یک کتاب خوب است. جایزه کتاب سال امسال برای برگزیدگان 30 سکه است اما در بخش ترجمه جایزه برای برگزیدگان به 20 سکه و برای تقدیری ها به 8 سکه کاهش یافته است.

 

 

کد خبر 687529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha