ارتباط ۷۰ درصد سرطان ها با شیوه زندگی/۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در قزوین دچار چاقی هستند

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بیش از ۷۰ درصد سرطان ها با شیوه زندگی در ارتباط است و اگر شیوه زندگی افراد تغییر کند راحت تر می توان از این بیماری پیشگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید سعد اسکویی پیش از ظهر امروز (15 بهمن) در نشست خبری که در سالن جلسات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: چهارم فوریه با عنوان روز جهانی پیشگیری از سرطان نامگذاری شده است، در سال 2006  در دنیا 10 میلیون سرطان ثبت شد که این عدد در سال 2012 به 14 میلیون مورد رسید و پیش بینی می شود که در سال 2030 تعداد 25 میلیون مورد سرطان ثبت شود.

 

وی ادامه داد: جمعیت درگیر و مبتلا به سرطان در کشور ما نسبت به کشورهای پیشرفته زیاد نیست ولی یکی از مشکلاتی که داریم این است که در کشور ما روند ابتلا به سرطان رو به رشد است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به علل ابتلا به سرطان افزود: افزایش امید به زندگی و رسیدن آن به سن 78 سالگی، آداب تغذیه و استفاده از غذاهای آماده و فراوری شده، تغییر سبک زندگی و کم تحرکی و افزایش مصرف دخانیات از جمله عوامل زمینه ساز سرطان است.

 

وی عنوان کرد: در سال 93 در استان قزوین یک هزار و 600 مورد سرطان ثبت شد که از این تعداد 44 درصد خانم و 56 درصد آقا بودند که سالانه 954 نفر بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند.

 

اسکویی به شایع ترین سرطان ها در بین زنان و مردان اشاره کرد و توضیح داد: شایع ترین سرطان ها در بین خانم ها سرطان سینه، پوست، تیروئید، معده و کولورکتال  و در بین آقایان هم سرطان پوست، معده، کولورکتال، پروستات و مثانه است و با توجه به اینکه سرطان ها مولتی فاکتوریال هستند بنابراین باید عوامل مختلفی که در بروز این بیماری اثرگذار است را مورد توجه قرار داد.

 

وی تصریح کرد: در بحث سرطان عوامل هشداردهنده ای وجود دارد که باید به آنها توجه کرد به طوری که اگر فردی از بستگان درجه یک وی دچار این بیماری شده اند باید نسبت به سلامتی خود حساس باشد زیرا احتمال ابتلای این فرد به سرطان بیش از سایرین است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تأکید کرد: تغییر شکل و رنگ خال، دیر خوب شدن زخم، ایجاد توده در بدن، سرفه های طولانی و گرفتگی صدا در مدت طولانی، هرگونه اختلال در بلع یا درد و سوء هاضمه، اسهال یا یبوست  طولانی مدت و خونریزی در مدفوع یا ادرار از جمله عوامل هشداردهنده ای است که افراد با مشاهده این موارد باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

 

وی افزود: بیش از 70 درصد سرطان ها با شیوه زندگی در ارتباط است و اگر شیوه زندگی افراد تغییر کند راحت تر می توان از این بیماری پیشگیری کرد و در این بین 30 درصد سرطان ها هم مرتبط با نوع تغذیه است بنابراین استفاده از میوه و سبزیجات و موادغذایی حاوی فیبر در پیشگیری از سرطان اهمیت دارد.

 

اسکویی به چاقی به عنوان یکی از علل ایجاد سرطان اشاره کرد و گفت: وضعیت تحرک در جامعه ما مناسب نیست و 60 درصد جمعیت بالای 18 سال استان دچار چاقی و اضافه وزن هستند و 20 درصد توجوانان هم دچار چاقی و اضافه وزن هستند.

 

وی خاطر نشان کرد: مصرف غذا بیش از نیاز بدن، کم تحرکی، زمینه ارثی، مصرف غذاهای آماده و وجود بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید از جمله علل چاقی هستند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کرد: چاقی عوارض بسیاری برای بدن دارد و با توجه به اینکه با افزایش وزن، چربی ها موجب تنگ شدن رگ ها و عروق خونی می شوند، این امر احتمال سکته قلبی و مغزی را بالا می برد.

 

وی در ادامه با اشاره به اثرات سوء مصرف قلیان یاداور شد: تصورات نادرستی وجود دارد که ضرر استفاده از قلیان کمتر از سیگار است در حالی که هر وعده قلیان به اندازه 100 نخ سیگار مضر است و وزارت بهداشت به دنبال این است مالیات و عوارض دخانیات را بالا ببرد تا مصرف دخانیات کاهش یابد.

 

کد خبر 687512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha