به گزارش خبرنگار شبستان، بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی کشور در همایش همای هنر که چهارمین برنامه تجلیل از هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی و هنرهای سنتی است، گفت: امروز میخواهیم از پیران رشته صنایع دستی تجلیل کنیم چرا که خود به این قدردانی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه با تجلیل از پیشکسوتان هنرمند از خود، آینده و هویتمان تجلیل میکنیم، خاطرنشان کرد: پیر در ادبیات فارسی به معنای سالخورده نیست بلکه به معنای رهبر، مرشد و مراد است. پیر به کسی گفته می شود که در یک کار تجربه بیشتری دارد و نخستین است، پس پیران ما همه خلاق هستند چرا که سنت را شکانده و کار جدید و تازه انجام دادهاند.
نامورمطلق در ادامه با ارایه تعریفی از صنعت گفت: خلاقیت بخشی از وجود و سرشت انسان است و این انگاره را باید دور کنیم که پیر یعنی کسی که می خواهد گذشته را حفظ کند.
معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه صنعت موضوع و واژه بسیار مهمی است، خاطرنشان کرد: صنعت به معنای ابداع، اختراع و خلاقیت است و خلاقیت در دو حوزه معنا می یابد، یکی حوزه زبانی که به شعر و ادبیات می رسد و دیگری حوزه عمل و کار با دست است که در فرهنگ ما کمتر به کار با دست پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه امروز کار یدی بی ارزش شده است، افزود: امروز کار کردن، ساختن و خلق کردن با دست ارزش خود را از دست داده و ما سالهاست که به تولید، فلسفه دست و جامعهشناسی بدن فکر نکرده ایم بنابراین دست و بدن در حال انتقام گرفتن از ما هستند.
وی با بیان اینکه انسان از سه ویژگی عقلانی، انسانی و کنشی برخوردار است و هر سه صنایع دستی را به وجود می آورند، خاطرنشان کرد: اگر عقل نباشد نمی توان مسجدی به زیبایی شیخ لطف الله ساخت و اگر احساس نباشد نمی توان کاری کرد که زیبایی این بنا جهانیان را خیره کند و اگر کنش و کار با دست نباشد هیچکدام از این اتفاقات معنا پیدا نمی کند بنابراین دست هنوز مهمترین بخش هویتی ما است و باید به آن احترام بگذاریم.
نامورمطلق در ادامه با ارایه تعریفی از واژه هما گفت: هما به معنای فرخنده و خجسته است و بر سر هرکه نشیند او را سعادتمند می کند.
وی افزود: همای ما هنرمندان ما هستند و اگر سایه آنها بر جامعه ما باشد، سعادتمند خواهیم شد.
وی در ادامه با اشاره به مسایل و دغدغه های پیش روی هنرمندان گفت: بیمه هنرمندان یکی از موضوعاتی است که این قشر از جامعه با آن مواجه هستند.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم بیمه قالیبافان را حفظ کنیم دولت باید سالانه هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و این مبلغ برای ما بسیار زیاد و سنگین است. از سوی دیگر این حداقل کاری است که می توانیم برای هنرمندان که حافظ فرهنگ و هویت ما هستند، انجام دهیم.
معاون صنایع دستی کشور در ادامه از ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کرد تا با رییس جمهور مکاتبه کند تا فضایی به دانشگاه هنرهای سنتی اختصاص یابد.
نامورمطلق با بیان اینکه مدیریت واحد بر صنایع دستی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود، گفت: هنرهای صنایع دستی باید با فرش و مبلمان یکی شود.
نامورمطلق در بخش دیگر سخنانش به طرح های موجود در صنایع دستی اشاره کرد و افزود: طرح جهیزیه یکی از طرح هایی است که در دست اقدام داریم و در قالب آن به جای اینکه 15 میلیون وام به زوج های جوان پرداخت شود مبلغ وام به 17 میلیون تبدیل شود و 2 میلیون اضافه برای خرید صنایع دستی اختصاص یابد. با این اقدام گردش مالی معادل دو هزار میلیارد تومان در سال در حوزه صنایع دستی ایجاد خواهد شد.
معاون صنایع دستی کشور تجهیز هتل ها با صنایع دستی را از دیگر طرح های این معاونت عنوان کرد و افزود: برای در دسترس قرار دادن صنایع دستی برنامه مان این است که فروشگاه های زنجیره ای در بخش صنایع دستی ایجاد کنیم.
نظر شما