به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، از زمانی که پرداخت از طریق خطوط موبایل با کدهای USSD در کشور رونق گرفت بانک مرکزی به این مساله معترض شد و آن را موجب ناامنی و واریز سود سرشاری که به جیب یکسری شرکت های معدود می رفت دانست و اعلام کرد تا ۱۵ بهمن ۹۶ استفاده از این روش پرداخت را قطع خواهد کرد.
بنابراین گزارش، این در حالی است که مجلس شورای اسلامی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد بوده اند که به دلیل نبود روش های جایگزین متعارف قطعا کاربران دچار سردرگمی خواهند شد و در همین رابطه وزارت ارتباطات به رایزنی با بانک مرکزی پرداخت تا این که شب گذشته وزیر از موفقیت این رایزنی ها خبر داد.
محمد جواد آذری جهرمی در این رابطه نوشت: در تفاهمی که با جناب آقای ولی الله سیف (رئیس بانک مرکزی) داشتم، بنا شد با رعایت الزاماتی از سوی اپراتورهای تلفن همراه، موضوع توقف خدمات پرداخت با استفاده از کدهای دستوری USSD فعلا منتفی گردد.
وی ادامه داد: از توجه ویژه جناب آقای دکتر سیف و تیم بانک مرکزی به توسعه کسب و کارهای نوپا و بازار ICT کشور قدردانی می کنم.
گفتنی است پیش از این محمدرضا فرنقی زاد مقام مسئول در وزارت ارتباطات از تعویق ۴ ماهه در اجرای دستورالعمل قطع کدهای دستوری موبایل (USSD) پیرو مذاکراتی که میان وزیر ارتباطات با رییس بانک مرکزی انجام شد، خبر داده بود.
وی عنوان کرده بود که به رغم آنکه وزارت ارتباطات، نقطه نظرات بانک مرکزی در خصوص سرویس کدهای دستوری و ضرورت امن سازی بسترهای مبادلات مالی را قبول دارد، اما به دلیل آنکه اختلالی در سرویس دهی به مردم ایجاد نشود، پیشنهاد تعویق قطع کدهای دستوری USSD را به بانک مرکزی داد.
مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت پرداخت در تراکنش های موبایلی، اظهار داشته بود: مقرر شد که نکات فنی مورد نظر بانک مرکزی طی ۴ ماه آینده مورد بررسی قرار گیرد و برای آن راهکاری ارائه شود.
فرنقی زاد با اشاره به فرجه ۴ ماهه که طبق مذاکرات میان وزیر ارتباطات و بانک مرکزی تعیین شده است، تصریح کرده بود: از آنجایی که اجرای فوری این بخشنامه و قطع سرویس USSD می تواند در روند کاری و زندگی مردم اختلال ایجاد کند، قرار بر این شد که طی این مدت، استفاده از این سرویس امکان پذیر باشد تا راهکار های لازم برای انجام تدابیر مدنظر بانک مرکزی و ایجاد بسترهای امن برای انجام تراکنش های خرد بانکی بر بستر موبایل اندیشیده شود.
کارکردهای USSD
USSD یک روش ارسال پیام در شبکه GSM میباشد. البته این قابلیت جزء قابلیتهای ذاتی این شبکه محسوب نمیگردد و به همین دلیل این سرویس جزء خدمات ارزش افزوده شبکه GSM محسوب میشود که بدون هزینه خاصی قابل افزودن به تمام شبکههای GSM است. از طرف دیگر تقریبا تمام گوشیهای موجود از ارسال و دریافت این گونه پیامها پشتیبانی میکنند.
ارتباط پیام از طریق USSD شباهت بسیار زیادی به انتقال پیام از طریق پیامک(SMS) دارد اما با وجود کلیه این شباهتها یک اختلاف بزرگ بین این دو موجود است و آن در نحوه انتقال اطلاعات میباشد. پیامک از مکانیزم ذخیره و فرستادن مجدد* (Store And Forward) استفاده مینماید در حالی که USSD نشست گراست(Session Oriented). این بدین معنی است که SMS پس از دریافت شدن در شبکه ذخیره میگردد و در زمانی دیگر برای مقصد فرستاده میشود اما در USSD پیغام در همان زمان ارسال دریافت خواهد گردید. تفاوت عمده دیگر این است که USSD یک روش برقراری ارتباط بین گوشی با شبکه و برعکس است اما پیامک برای ارتباط گوشی با گوشی به کار میرود.
نظر شما