دفاع از شرف ملی و استقلال کشور؛وظیفه همگانی/حضور پررنگ مردم در مساجد نشاندهنده قدرت بازدارندگی ماست

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور دفاع از شرف ملی و استقلال کشور را وظیفه همگانی دانست و گفت: انقلاب اسلامی رویدادی بی نظیر در تاریخ ملتهای منطقه و جهان بود و ملت ایران تنها با اتکای به خداوند، انقلاب و دفاع مقدس را به پیروزی رساند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در مراسم موزه دفاع مقدس در ۱۰ استان کشور با اشاره به اینکه موضوع انقلاب اسلامی موضوعی مهم، کم نظیر و بی نظیر در تاریخ ایران و جهان است، گفت: ملت ایران بدون کمک کشورهای خارجی و قدرتهای دیگر با اتکاء به عنایت حق و وحدت و فداکاری؛ انقلاب را به پیروزی رساندند و هم در دفاع مقدس که دفاع جانانه یک ملت در برابر رژیم متجاوز بود در مقابل تمام قدرتهای جهان ایستادند.

 

رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه افراد زیادی بار سنگین دفاع مقدس را بر دوش داشته اند، تصریح کرد: در دفاع مقدس از سخت افزارها و نرم افزارهای زیادی استفاده شد. این نرم افزارها در ایجاد حماسه در برابر متجاوزان بسیار موثر واقع شد.

 

وی با بیان اینکه دفاع مقدس مشروعیت داشت، تصریح کرد: اگر برای مردم نتوانید روشن کنید و آنان را آگاه کنید در مقابل متجاوز حاضر نمی شوند و اگر آگاه باشند که ما مدافع هستیم و آغازگر جنگ نیستیم و قصد تجاوز به منافع هیچ ملتی را نداریم و بلکه یک رژیم سفاک این جنگ را بر ما تحمیل کرده است آنگاه مردم در صحنه حضور می یابند. جنگی که هر فردی آن را وظیفه دینی و ملی می داند تا از سرزمین، شرف و استقلال خود دفاع کنند.

 

وی ادامه داد: اگر مفهوم مشروعیت در ذهن مردم روشن نباشد آن ملت پای کار نمی آید و از جنگ خسته می شوند. وقتی مشروعیت جنگ روشن شد آنگاه در جنگ ایستادگی و مقاومت خواهند کرد آن وقت ممکن است جنگ 8 یا 10 سال طول بکشد اما این مردم هستند که ایستادگی و مقاومت می کنند.

 

روحانی با اشاره به حضور رهبر انقلاب در جنگ تحمیلی و عشق و ارادت مردم به ولایت فقیه خاطرنشان کرد: جنگ تحمیلی برای تمام فرهیختگان، علما و صاحبنظران روشن بود و همه در برابر ارتش متجاوز ایستادگی و مقاومت می کردند. مردم به خوبی برایشان روشن بود و نه تنها کشورهای دوست و منطقه بلکه هیچ کس نیست که از زمین و خاکش دفاع نکند. مردم نرم افزار اصلی برای دفاع در جنگ تحمیلی در برابر متجاوزان هستند زیرا جنگ فراز و نشیبهای زیادی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه مردم با افتخار فرزندان خود را راهی میادین جنگ می کردند و به شهید شدن آنها افتخار می کردند، تصریح کرد: این امر به دلیل اعتماد به فرماندهی جنگ و فرماندهان جنگ بود. اگر اعتماد به فرماندهان جنگ نبود هر روز که عملیاتی واقع می شد صدها سوال و بحث و گفتگو می شد.

 

رئیس قوه مجریه با اشاره به حضور نمایندگانی که استانهای آنها مورد تجاوز رژیم بعث بود در مجلس تصریح کرد: در روزهای ابتدای جنگ ارتش و سپاه آنچنان آماده نبودند. امام (ره) در پیغامی به نمایندگان تذکر دادند که مجلس جای احضار فرماندهان نیست گرچه مجلس می تواند تغییر و تفحص کند اما واقعیت این است که اگر کاری را به اهلش واگذار نکنیم و اعتماد نکنیم و بخواهیم قدم به قدم از او سوال کنیم کار پیش نمی رود.

 

رئیس جمهور ادامه داد: از مشکلات امروز کشور ما این است که زیادی احساس وظیفه می کنیم و همه راجع به همه مسایل احساس وظیفه دارند. باید بدانیم چارچوبی هست، دولتی، مسئولی، فردی مسئول انجام کاری شده است اگر این اعتماد به مدیریت کشور در جنگ  حاصل نمی شد یا رهبری امام و نقش موثر ایشان نبود و برای مردم جنگ تبیین نشده بود این پیروزی ها حاصل نمی شد گاهی سخن و نهیب و اشاره امام (ره) جنگ را اداره می کرد.

 

رئیس دولت تدبیر و امید افزود: در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی روز به روز اعتماد مردم به فرماندهان بیشتر می شد در لحظه شروع جنگ مردم در خود فرو رفته بودند اما کلام امام (ره) قدرت ایجاد کرد.

 

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به حضور 140 فروند هواپیما در روزهای نخستین جنگ و وارد کردن تلفات به رژیم بعثی عراق گفت: در روزهای ابتدایی جنگ نیروی هوایی ضربه سختی به دشمن بعثی وارد کرد و این ضربه به لحاظ روحی و روانی ضربه محکمی را به دشمن وارد کرد.

 

حجت الاسلام روحانی با اشاره به عملیاتهای موفقیت آمیز شکست حصر آبادان، فتح المبین و سایر عملیاتها تصریح کرد: این عملیاتها موجب ایجاد امید و اعتماد مردم به آینده کشور شد و مشروعیت جنگ را برای مردم واضح و روشن تر کرد. مردم به مسئولان عالیرتبه و فرماندهان جنگ اعتماد داشتند و به سپاه و بسیج و ارتش بیشتر امیدوار شدند.

 

وی با اشاره به اینکه شوروی و فرانسه سابق و اکثر کشورهای مرتجع منطقه به رژیم صدام کمک تسلیحاتی می کردند، اظهار کرد: بعد از حمله صدام به کویت این موضوع واضح تر شد امیر کویت بعدها گفت چقدر به عراق محبت کردیم شاه عربستان نیز گفت چه امکاناتی در اختیار صدام قرار دادیم. این موضوع واضح شد که در برابر شیاطین بزرگ ما چگونه جنگ را به پیروزی رساندیم.

 

وی با بیان اینکه فداکاری ایثار و حماسه در 8 سال دفاع مقدس از درسهای بزرگ این جنگ است، اظهار کرد: باید از این ویژگیها درس بگیریم و ابتدا قدرت ملی را بالا ببریم. قدرت ملی تنها قدرت دفاعی نیست فکر کنید اگر نمی توانستید میدان جنگ را آن روز اداره کنید یا آذوقه و تسلیحات را تامین کنید مگر می شد جنگ را اداره کرد اگر نفت را نمی توانستیم بفروشیم و از جزیره خارک حفاظت کنیم چه باید می کردیم.

 

روحانی با اشاره به دستور رهبر انقلاب برای فرماندهی خود در پدافند هوایی کشور تصریح کرد: فرماندهی من در پدافند هوایی به دلیل اهمیت جزیره خارک بود و این تصمیم با مشورت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و رهبر انقلاب گرفته شده بود زیرا مساله نفت برای ما حیاتی بود بنده ابتدا از این مسئولیت سرباز زده ام و رهبر انقلاب فرمودند من از طرف امام به شما تکلیف می کنم و این امر واجب عینی برای شماست. فکر کنید اگر جزیره خارک را نداشتیم و هواپیماها را اسکورت نمی کردیم چگونه کشور را اداره می کردیم.

 

رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه در دوران جنگ یک روز انتخابات به تعویق نیفتاد، یادآور شد: امام تاخیر در برگزاری انتخابات را نپذیرفتند و گفتند انتخابات همان روز برگزار شود و ما در آن روزها شاهد آن بوده ایم که بسیاری از مردم داوطلبانه در جنگ حضور می یافتند.

 

روحانی با اشاره به آیه قرآن در مورد تحمیل جنگ و دفاع از حریم سرزمینی اظهار کرد: در آیه قرآن نیز مشروعیت جنگ بیان شده است که چگونه در برابر جنگ تحمیلی از حق مظلوم دفاع کنیم.

 

وی گفت: ما نیازمند قدرت ملی هستیم. این قدرت ترکیب قدرت سیاسی، اقتصادی و دفاعی است. ما باید همیشه در کنار هم باشیم نیروهای مسلح در کنار دولت در کنار حوزه های علمیه و مردم هستند اگر همه با هم نباشیم این قدرت ملی ساخته نمی شود و اقتصاد و فرهنگ لنگ می زند شاید بتوانیم بگوییم قدرت سایبری نیز قدرت بزرگی است که اساساً در مفهوم علوم هایتک تعریف می شود.

 

رئیس قوه مجریه اظهار کرد: در دنیای امروز که همه یکدیگر را تهدید می کنند اینکه ما به نقطه ای برسیم که تمام دنیا گل و بلبل شود بعید به نظر می رسد. ما شاهدیم که امروز امریکا با زبان وقیحانه روسیه را با سلاح اتمی جدید تهدید می کند.

 

رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور گفت: باید قدرت دفاعی مان را تقویت کنیم و آنچنان قدرتمند شویم که دشمن جرات تهدید نداشته باشد و این جرات را از دشمن بگیریم یا دشمن را مایوس از موفقیت در حمله بکنیم و بداند که بهای حمله بسیار سنگین است.

 

وی با اشاره به قدرت بازدارندگی در ارتباط با مفهوم صلح تصریح کرد: قدرت برای بازدارندگی و صلح است بازدارندگی صلح مقتدرانه است. باید آماده باشیم که تهدیدات را از سر مردم دفع کنیم و برای این کار ملت و مسئولین نیازمند توانمندی دفاعی هستند و همه باید بدانند ما در این زمینه نیاز به مذاکره به هیچ قدرتی نداریم بحث و گفتگو می کنیم اما جواب سوال را با قاطعانه پاسخ می دهیم جواب ما روشن است آنچه برای دفاع از این کشور است با هر قدرتی که نیاز داشته باشیم در چارچوب فتوای رهبر انقلاب ایجاد خواهیم کرد و به جهت تعهدات بین المللی و فتوای رهبری به دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما باید آماده باشیم.

 

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه قدرت ملی در چارچوب حزب و جناح نمی گنجد، یادآور شد: تمام احزاب و جناح ها ذیل این قدرت تعریف می شوند قدرت اقتصادی و ملی سیاسی همه در کنار یکدیگر هستند و همه باید دوشادوش هم حرکت کنیم. در قدرت دفاعی همه نیروها در کنار نیروهای مسلح هستند.

 

وی با اشاره به حضور تمامی اقلیتهای دینی در دفاع مقدس اظهار کرد: مگر در جبهه تمام افرادی که حضور می یافتند از آنها سوال می پرسیدیم که اهل کدام جناح هستید؟ هر کسی که به دفاع متعهد بود مسلمان و زرتشتی و مسیحی و یهودی همه در جبهه حضور داشتند و در کنار یکدیگر بودند.

 

روحانی گفت: امروز همه باید در سراسر کشور مدافعان نیروهای مسلح باشند و نیروهای مسلح بالای جناح و حزب بایستد. آثار دفاع مقدس فراتر از جناح و حزب است. اگر راهیان نور داریم باید بدانیم هر مذهبی و هر آیینی که در آنجا حضور می یابد قابل احترام است. نباید اجازه دهیم دفاع مقدس رنگ و جناح و حزب بگیرد.

 

رییس جمهور با اشاره به شهیدان نام آور دفاع مقدس (کاظمی، آبشناسان، ستاری، بابایی، فکوری و ...) گفت: تمامی این شهیدان از ارتش و سپاه و نیروهای مسلح همه اسطوره های مقاومت کشور هستند و ما نیازمند اسطوره دیگری نیستیم. شرح زندگی هر یک از آنها می تواند ما را در مسیر هدایت قرار دهد.

 

وی ادامه داد: آثار رزمندگان و موزه های دفاع مقدس و مراکز فرهنگی متعلق به تمام ملت ایران است. این موزه ها باید ملت را منسجم تر کند و راه آینده را مشخص کند و هر چه این موزه ها شلوغ تر باشد در برابر تهدیدات بازدارنده تر است. حضور پررنگ مردم در مساجد، موزه ها و اعتکاف نشاندهنده قدرت بازدارندگی ماست و ما باید از این توان استفاده کنیم.

 

روحانی در مورد فضای مجازی اظهار کرد: باید فضای مجازی را به فرصت تبدیل کنیم جوانان و رزمندگان ما توانایی استفاده از این فضا را دارند. با استفاده از خاطرات شهیدان و ایثارگران باید روحیه ایثار را بالا ببریم تا هیچ دشمنی جرات نکند در خاک سرزمین ما و در آب و هوای کشورمان توطئه ای علیه نظام و مردم کند.

 

رئیس قوه مجریه با اشاره به حضور مدافعان گفت: این حضور نشان می دهد که گرچه سی سال از جنگ تحمیلی گذشته است اما همچنان روحیه ایثار و فداکاری در منطقه و جهان حضور دارند انشالله این روحیه در نسلهای ما بالاتر رود و نسل ما را برای فداکاری آماده تر کند.

کد خبر 687340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha