به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، حاجیه خانم زهرا ترقی در سال 1313 در خانواده ای مذهبی و اهل علم در نیشابور متولد شد، وی که تربیت یافته مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بود از همان اوان کودکی جزو ارادتمندان به این خاندان بود و علقه فراوان به ام الائمه حضرت فاطمه زهرا(س) داشت که در طول زندگی با تاسی به این بانوی بزرگ اسلام توانست خدمات ارزنده ای را در راه اشاعه فرهنگ ناب محمد (ص) انجام دهد.
وی پس از ازدواج با همسرش مرحوم حاج عباس ترقی که ایشان نیز از خاندان بزرگ و مذهبی نیشابور بود دوران جدیدی در زندگی مشترکشان گشود که به اتفاق هم توانست منشأ خدمات ارزنده ای باشد و در اولین گام قبل از پیروزی انقلاب اسلامی خیریه انصار الحجه را برای کمک به نیازمندان تأسیس کردند که این بانوی پارسای نیشابوری تا کنون همیشه کمک حال ایتام و مستمندان بود و در ابتکاری جالب در سال 1346 مکتب الزهرا(س) را جهت گسترش فرهنگ فاطمی در میان اقشار بانوان نیشابور بنیان گزاری کردند.
این زوج معتقد و مذهبی نیشابور توانستند نیروهای با ارزشی را تربیت کنند که ثمره آن نیروهای مبارز و موثر در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در نیشابور بود و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی حاجیه خانم در کنار همسرش حاج عباس ترقی که مسئولیت هایی از جمله: بنیاد شهید- کمیته امداد امام (ره) – عضو ستاد پشتیبانی جنگ و ... را بر عهده داشت مسئولیت هدایت بخش خواهران را در تمام طول دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس بر عهده داشت.
مرحومه حاجیه خانم زهرا ترقی پس از اتمام دوران دفاع مقدس با ایده ای منحصر به فرددر سال 1369 نخستین حوزه علمیه خواهران نیشابور را با نام ( الزهرا) تأسیس کرد و به ترتیب حوزوی خواهران در این ابر شهر مذهبی ایران اسلامی پرداخت و با تلاش وی اینک حوزه علمیه خواهران در نیشابور در زمینی به مساحت 3 هزار متر مربع و بازیر بنای 4 هزار متر مربع در فاز اول آماده بهره برداری است و قرار بود در 12 مهر 90 با حضور وی افتتاح گردد که اجل مهلت نداد و عمر شریف ایشان به آن کفاف ندادکه چشمانش به بزرگترین ثمره عمرش روشن شود.
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور، از این بانوی پارسای نیشابوری 8 فرزند عزیز به یادگار مانده که دو فرزند پسر به نام های حمید رضا ترقی از مدیران ارشد کمیته امداد امام(ره) و حزب موتلفه اسلامی کشور می باشد و سعید که از جانبازان سرافراز دوران دفاع مقدس بوده و 6 دختر پارسا که از وی به یادگار مانده است.
مرحومه حاجیه خانم زهرا ترقی موسس و مدیر حوزه علمیه خواهران مکتب الزهرای نیشابور"بانو پسنده معاصر نیشابور" در 29 شهریور 90 بر اثر عارضه قلبی دارفانی را وداع گفت." روحش شاد و یادش گرامی باد."
پایان پیام/
نظر شما