به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آئین افتتاحیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر شامگاه شنبه ( 14 بهمن) با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، هنرمندان مطرح ملی، مسئولان و جمعی از هنرمندان استان در محل سینما فرهنگ یاسوج برگزار شد.
علی محمد احمدی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این آئین، گفت: انقلاب اسلامی چهار دهه پر فراز و فرود را پشت سر گذاشته و صحنه هشت سال دفاع مقدس که یکی از هولناک و ظالمانه ترین جنگ ها در طول تاریخ بود، بر ملت ما تحمیل شد.
وی با بیان اینکه ملت ایران با اتکال به خدای متعال در برابر همه ابرقدرت ها ایستاد و سر تعظیم در برابر زیاده خواهی آنها فرو نیاورد، اظهار داشت: هشت سال سازندگی نیز از دوران هایی بود که ملت ما با عزم راسخ خود نشان داد که بدون اتکا به قدرت ها می توان خانه و کاشانه خود را از نو ساخت.
احمدی ادامه داد: در دوران تحریم ملت بزرگ ایران به ویژه جوانان هوشمند در عرصه های علمی، گوشه ای از توانمندی خود در سلول های بنیادی، تولید علم، هسته ای و موشکی را نشان دادند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به برگزاری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر اشاره و اضافه کرد: جشنواره فیلم فجر، گوشه ای از توانمندی های ملت ایران در حوزه فرهنگ و ادب را نشر می دهد.
وی خطاب به هنرمندان حاضر در سالن سینما هنر یاسوج، عنوان کرد: هیچ کس به اندازه شما آگاه نیست که در 36 و یا حتی 40 سال قبل تولیدات سینما، تولید محتوا و تعداد هنرآفرینان کشور چه میزان بود و امروز در عرصه جهانی با تمام هژمونی که نظام سلطه در عرصه فرهنگی و سینما دارد، ما در کجا قرار داریم؟.
احمدی یادآور شد: شما بیش از هر کسی این وضعیت را درک می کنید و خواهید پذیرفت که ظهور و بروز انقلاب اسلامی علاوه بر خلاقیت ها و پیشرفت هایی که در عرصه های دیگر داشت، در عرصه فیلم، هنر و تولید مضامین فاخر سینمایی توانسته گوشه ای از توانمندی، قابلیت و میراث بزرگ تاریخ و تمدن ایران و ایرانی را به منصه ظهور برساند و در عرصه بین الملل به نمایش بگذارد.
مسئول ارشد اجرایی دولت دوازدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: ما نشان دادیم نه تنها در حوزه های سخت، بلکه در حوزه نرم، فرهنگ و هنر می توانیم میراث دار ایران بزرگ باشیم.
وی با بیان اینکه زمانی که سینما و تاریخ سینما آغاز شد شاید نگاه، سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت مردم بود، ابراز داشت: کم کم این نگاه به سمت مسائل اجتماعی رفت و سینما دغدغه های اجتماعی را بازتاب می داد و در دهه های اخیر شاید سینما به سمت مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی حرکت کرده، اما امروز دنیا سنما را یک صنعت می داند.
احمدی با بیان اینکه سینما صنعتی است که باید خط تولید، سرمایه انسانی، سرمایه فرهنگی و اجتماعی داشته باشدف تاکید کرد: تفاوت صنعت سینما با سایر صنعت ها در این است که همه صنعت ها از گذشته الگو گرفته و به حال می پردازند، ولی صنعت سینما باید آینده را ببیند و به فکر اکنون و آینده ای بهتر باشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ضمن تاکید بر اینکه یک سینمای خوب می تواند الهام بخش بوده و عزت، حکمت، استقلال، آزادگی، پاکی و پاک دستی و تعهد اخلاق به مردم هدیه کند، تصریح کرد: یک سینمای بد خدای ناخواسته می تواند ما را از مسیری که به سعادت دنیا و آخرت ختم می شود، منحرف کند.
وی با بیان اینکه به همین دلیل بود که امام راحل در آغاز انقلاب فرمودند:« ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مظاهر فحشا مخالف هستیم»، عنوان کرد: این فحشا و بی بند و باری های اجتماعی است که هیچ حد و مرزی را نمی شناسد و گوشه ای از این موضوع را در فضای مجازی شاهد هستیم.
احمدی خاطرنشان کرد: شاید وعاظ، سخنرانان و بسیاری از کسانی که فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر در حوزه های فرهنگی و اجتماعی هستند با ساعت ها سخنرانی نتوانند آسیب های اجتماعی یک تولید محتوای به دور از اخلاق را روشن کنند، ولی یک فیلم خوب از کارگردان محبوب می تواند برای جامعه ما اعم از پیر و جوان پیامی داشته باشد که این پیام می تواند راهگشا و تمدن ساز باشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد سینمای ایران را، سینمایی فاخر و برگرفته از ارزش های تمدن ایرانی_اسلامی دانست و تاکید کرد: این آثار فاخر و ارزشمند را می توانیم در جشنواره ها و عرصه های بین المللی به منصه ظهور برسانیم.
احمدی استان کهگیلویه و بویراحمد را سرشار از هنر دانست و ابراز داشت: این استان مردانی بزرگ در عرصه هنر و سینما داشته و مردمانی که هنردوست هستند، دارد.
وی اظهار داشت: زاگرس پر رمز و راز در سینه تاریخی خود همواره با هنر عجین بوده و فرزندان آن در حوزه شعر، ادب، هنر، سینما و تئاتر توانسته اند به نسبت جمعیت محدود به فراخنای سینه های پر درد خود نقش آفرینی کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نمونه ای از هنرمندان این دیار را زنده یاد حسین پناهی دانست و ادامه داد: این هنرمند از دل صخره های سخت و محرومیت های زاگرس بلند شد و با همه محدودیت هایی که در رقابت در عرصه هنر وجود دارد، نشان داد که محرومیت ها هیچ گاه نمی تواند مانعی برای توانمندی ها و قابلیت ها باشد.
احمدی گفت: قول می دهم تا زمانی که در استان خدمت می کنم با تمام توان حوزه هنر در عرصه های مختلف خود اعم از سینما، تئاتر، ادبیات، شعر و موسیقی و سایر عرصه ها مورد حمایت قرار گیرد.
نظر شما