نقشه های ایران برای تلگرام

خبرگزاری شبستان: با توجه به نقش گسترده شبکه های اجتماعی در اغتشاشات اخیر و همکاری نکردن تلگرام با کشورمان به منظور کنترل این اغتشاشات حالا مقامات کشورمان نسبت به این شبکه اجتماعی اظهاراتی داشته اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تلگرام یعنی پرکاربردترین شبکه اجتماعی در بین ایرانی ها در ناآرامی های اخیر از سوی برخی اغتشاش گران به عنوان وسیله ای برای ایجاد بی نظمی در سطح کشور استفاده می شد که پس از درخواست های مکرر ایران از این شبکه اجتماعی به منظور همکاری با کشورمان برای کنترل فضای آسیب رسان به ایران و موافقت نکردن تلگرام، این شبکه اجتماعی در کشورمان محدود شد. اما حالا که تلگرام از محدودیت درآمده هنوز هم اشاراتی از سوی مقامات کشورمان نسبت به این شبکه اجتماعی وجود دارد که نشان از بی اعتمادی ایران به آن است.

 

بنابراین گزارش، سردار جلالی، رئیس پدافند غیرعامل درباره نقش پیام‌رسان تلگرام در اغتشاشات اخیر در گفت و گویی به صورت مفصل تاکید کرده که موضوعی که نتیجه بررسی حوادث 10 دی بود این بود که ما با تهدیدی به نام تهدید سایبری مدرن با محوریت مردم مواجه هستیم که بخشی از آن مبتنی بر شبکه های اجتماعی است. به این شکل که تهدید جنس و ماهیتش در فضای سایبر سازماندهی و دنبال شده است. از طرفی شبکه‌های اجتماعی که پایه سایبری است بر مبنای سازماندهی مهندسی اجتماعی جوامع مختلف شکل می گیرد.

 

«با توجه به اینکه به دلایل مختلف، شبکه های اجتماعی به نوعی فعال شده اند که بخش زیادی از زیر ساخت هایشان در اختیار کشور و حاکمیت نیست. این پیام‌رسان‌ها ضمن سرویس هایی که ارائه می دهند در ذاتشان نوعی تهدید را ارائه و دنبال می کنند که در حوادث و اغتشاشات اخیر شاهد بودیم؛ تهدیدهایی که قابلیت ارائه اطلاعات غلط جهت‌دار و به هم ریختن مردم را دارد. ما قبل از این حوادث این مسائل را به صورت تحلیلی می گفتیم یا نمونه هایی از خارج می آوردیم که احتمال وقوع این اتفاقات وجود دارد. البته بعد از حوادث دی ماه یک مصداق اجرایی در اختیار قرار گرفت. این مسئله نشان دهنده این است که شبکه های اجتماعی که در اختیار ما نباشد چقدر می تواند نظم اجتماعی ما را به هم بزند و به نوعی با اغواگری، تهمت وفریب دادن افکار عمومی، یک طرفه ذهن مردم را سازماندهی می کند.»

 

«وقتی یک سایت یا یک پایگاه داده‌ای، در یک شبکه اجتماعی تعدادی عضو دارد و از آن استفاده می‌کند، هر چقدر درست و یا دروغ بگوید امکان پاسخ گویی به این تعداد اعضای آن از طرف های دیگروجود ندارد. مثلا اگر پایگاه داده ای یک میلیون عضو داشته باشد یک طرفه به این تعداد اطلاع غلط ارائه می دهد. شما اگر بخواهید شفاف‌سازی کنید امکانش را نخواهید داشت. چرا که شبکه در اختیار ما نیست.در این شرایط رسانه ملی باید پاسخ اینها را بدهد؛ در واقع شبهاتی که برای اعضای یک کانال ایجاد می شود باید به 80 میلیون نفر توضیح داده شود که پاسخ به اینها هم به نوعی کمک به توسعه شایعه است. اگر رسانه ملی تصمیمی مبنی بر عدم پاسخ گویی هم بگیرد تبلیغات دروغ به اعضای آن کانال توسط اعضا شکل خواهد گرفت.»

 

برنامه آتی تلگرام برای اقتصاد

 

سردار جلالی از سویی دیگر به آسیب هایی که ممکن است در آینده از سوی تلگرام به ایران وارد شود اشاره کرده و در این زمینه گفته است که برنامه آتی تلگرام ایجاد یک شبکه جدی اقتصاد دیجیتال، تعریف بانک و نظام بانکداری و تعریف نظام دریافت و پرداخت است که این طبیعتا درآمدهای بسیار بالایی برای تلگرام خواهد داشت که چارچوب تلگرام را از شبکه اجتماعی و پیام رسان صرفا تبادل خبر، به ساختار اقتصادی سلطه‌گر عوض می کند. وقتی که مشاغل اقتصاد دیجیتال مبتنی بر شبکه و دیتای اجتماعی تولید شود، به خاطر اینکه وابسته به دولت نیست، قشر اقتصادی را از حکومت و دولت جدا می کند.

 

«تعریف پول دیجیتال در تلگرام، باعث ایجاد یک نظام بانکی جدا از بانک مرکزی خواهد شد؛ وقتی پیام رسانی همه این امکانات را داشته باشد در واقع در داخل کشور دولتی ایجاد و مردم را اداره می کند.بر اساس مطالبی که توسط خود تلگرام منتشر شده، خطرات و آسیب های تلگرام در حوزه اقتصاد برای کشور افزایش خواهد یافت. هیچ کشوری، چه آمریکایی و اروپایی اجازه تسلط این چنینی به پیام رسان های خارجی نداده است.تمامی کشورها برای کنترل نظام پولی، بانکی و ارزی، بانک مرکزی دارند که نظام ارزش پول و برابری با پول خارجی را کنترل می کند. وقتی این شبکه خارج از کنترل بانک مرکزی ما ایجاد شود می تواند تهدیدات جدی برای ثروت ملی و پول مردم به نحو خودش داشته باشد. وقتی پول ملی کاهش پیدا کند یعنی ثروت مردم که طبق ارزش پولی کشور سنجیده می شود، از دست می رود. بنابراین وظیفه بانک مرکزی هر کشوری حفظ منافع مردم آن کشور در برابر تهاجم سایر پول هاست. پول اینترنتی می تواند کنترل بانک مرکزی نسبت به پول خودش را از بین ببرد.»

 

شروط ایران برای تلگرام

 

این در حالی است که امروز محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از شروط ایران برای تلگرام سخن گفته است.

 

وی خاطرنشان کرده که صحبت ما با مدیریت تلگرام این بود که باید خشونت و ضربه زدن به اموال عمومی متوقف شود. این امر تنها نگرانی ما نیست، بلکه کشورهای دیگر نیز در حال مذاکره برای توقف این مساله در تلگرام هستند.
وی با بیان اینکه در این زمینه پیگیری‌ها در حال انجام است، ادامه داد: اگر این پلتفرم بخواهد یک پلتفرم مورد استفاده دائمی مردم باشد و به عنوان زیرساخت از آن بهره‌برداری کنیم‌، باید به مقررات حاکمیتی ما احترام بگذارند و این در حالی است که چارچوبی که آن‌ها پیگیری می‌کنند، بر اساس مدلی است که با عنوان «کاربردهای نامناسب» تعریف می‌شود.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرده که پیغام‌هایی که در خصوص انتشار خشونت در شبکه‌های اجتماعی به مدیران کانال‌ها ارسال می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود پست‌ها را حذف کنند،‌ از دید مدیران تلگرام در راستای کنترل خشونت است؛ ولی از دید ما مطلوب نیست.

کد خبر 687237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha