به گزارش خبرنگار شبستان، علی اکبر حقدوست، معاون برنامهریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه در 3، 4 دهه گذشته شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سلامت بودهایم، گفت: امروزه فرهنگ جامعه ارتقای پیدا کرده است و با توجه به ورود داروهای جدید به حوزه سلامت میزان مرگ و میر مادران و نوزادان تفاوت فاحشی را با گذشته پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت از دستاوردهای خود احساس رضایت ندارد، گفت: ما به دنبال پیشرفت بیشتر هستیم نمی خواهیم در حوزه بهداشت با سکون یا کندی حرکت روبرو باشیم.
حقدوست افزود: ادغام آموزشی علوم پزشکی با حوزه ارایه خدمات که در ایران وجود دارد در بسیاری از کشورهای دیگر وجود ندارد و این ادغا باعث خودکفایی در حوزه علوم سلامت در کشور شده است به صورتی که ما نیاز به اعزام دانشجو برای تحصیل به خارج از کشور را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن برنامه های نقشه جامع درمان کشور امیدوارم بیماران کمتری از سایر مناطق برای درمان به تهران بیایند که نرم آن 7٪ بیستری ها باید افراد خارج از تهران باشند.
وی توجه مردم و خیرین به حوزه سلامت را یکی از نقاط قوت کشور برشمرد و گفت: قسمت زیادی از آسیب های تصادفات درون شهری مربوط به موتورسواران است که نیازمند هستیم تا مردم در حوزه سلامت از سواد بیشتری بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه هزینه کردن در حوزه سلامت سرمایه گذاری است، گفت: ما باید برای ارتقای جسم و روان معنوی جامعه سرمایه گذاری کنیم ولی این باور هنوز به طور کامل در دولتمردان ما شکل نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه خیلی از داروهایی که در حال حاضر تبلیغات سرسام آوری هم برای آنها می شود حتی در کشورهای اروپایی در سبد خرید مردم قرار نمی گیرد، گفت: هزینه های زیادی در طول سال برای جراحی های زیبایی صورت می گیرد در حالی که با ورزش و تغذیه مناسب می توان زندگی سالمی داشت.
معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت با بیان اینکه طرح تحول سلامت با برنامه ها و بسترهای جدیدی ادامه پیدا می کند، گفت: جایگاه ما در رتبه های حوزه سلامت چندان درخور شأن ملت ایران نیست اما در پیوندها ما از رتبه بسیار خوبی برخورداریم.
نظر شما