اشارات  قرآن حاکی از عدم تطابق بسیاری از اعمال  آدمیان با اقتضای  انسانیت آنان  است

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر دینی اظهار داشت: اشارات همه جانبه و اصلاح گرانه قرآن نشان می دهد که بسیاری از اعمال و رفتار آدمیان با آنچه انسانیت آنان اقتضا داشته است، مطابق نبوده است.

محمد کرمی نیا، از جوانان موفق اهل رفسنجان و کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان از انتشار مقاله «برخورد قرآن و سنت با جاهلیت عصر نزول»در شماره 60 فصلنامه پژوهشی کوثر و با نظارت و همکاری محمداسماعیل عبداللهی، عضو گروه علمی فرق و ادیان حوزه علیمه قم خبر داد.

 

وی افزود: این مقاله به برخورد قرآن و سنت با جاهلیت می‌پردازد. جاهلیتی که به ازای عمر تاریخ وجود داشته و اگر انسان به دنبال هدایت الهی نباشد، همچنان وجود خواهد داشت. در این مقاله به شمه‌ای از زندگی مردم در عصر نزول، در ابعاد مختلف اشاره شده است و سپس به اعمال جاهلی مردم آن زمان پیامبر(صلیه الله علیه وآله) پرداخته و از برخی موارد همچون وضع زن، زنده به گور کردن دختران، شراب، قمار، ازدواج با محارم و ... سخن به میان آمده و نظر اصلاحی قرآن کریم در هر بعد خاطرنشان شده است.

 

کرمی نیا گفت: ضرورت و اهمیت این بحث به جدی چشم‌گیر است که در برخی از شهرها و مناظق اگر اقدام جدی در رفع برخی اعمال و رفتار نشود، خیلی امراض اقتصادی، سیاسی، فرهنگ، جسمی، روحی، روانی و ... یا چهره اسلام را مشوه خواهد کرد و یا اسلام و اعتقادات اسلامی را به طور کامل خنثی و از اهمیت خواهد انداخت.

 

 

وی بیان داشت: اگر بخواهیم مفهوم و خلاصه ای از این مقاله بدست آوریم، باید بدانیم که مردم در عصر نزول، هرچند دارای نیکویی در اخلاق و زندگی اجتماعی بودند، به لحاظ ارتکاب اعمال و رفتار غیراخلاقی و غیر منطبق با اندیشه های الهی، در جاهلیت گرفتار شده بودند.

 

این کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ارسال رسل نیز بدین لحاظ بوده و جاویدان ماندن قرآن و اشارات همه جانبه و اصلاح گرانه قرآن نشان می دهد که بسیاری از اعمال و رفتار آدمیان با آنچه انسانیت آنان اقتضا داشته است، مطابق نبوده است.

 

وی اظهار داشت: از سویی می توان چنین حقی به مردم آن زمان داد و از آن ها دفاع کرد، چرا که امکانات و وسایل ارتباطی و اصلاحی و قوانین محکم در اختیار نداشته اند و سختی زندگی و شرایط محیط و اقتضائات آن زمان دلیل دیگری بوده است که مردمان را از حرکت بسوی اعمال و رفتار و اخلاق نیکو باز دارد؛ از سویی نمی توان از آنان دفاع کرد، چرا که تا آن زمان پیامبران و معلمان زیادی اندیشه های الهی را در میان مردم گسترش داد بودند و آنان باید تا حدوی در تشخیص حق از باطل راسخ تر عمل می کردند.

 

 

 

کد خبر 687140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha