بخشی از عزت در سایه خوداتکائی و خودکفایی است/ آمار و ارقام نشان می دهد استان کرمان در مسیر پیشرفت است

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور با اشاره با اینکه هیچ راهی برای ما وجود ندارد جز اینکه از همه امکانات برای آبادانی کشور استفاده کنیم؛ تصریح کرد: بخشی از عزت در سایه خوداتکائی و خودکفایی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان، امشب(۱۲ بهمن) در جلسه شورای اداری استان با گرامیداشت ایام دهه فجر انقلاب اسلامی و ذکر این نکته که این روزها برای همه مردم ما خاطرات بسیار فراوانی را به همراه دارد، گفت: آن آرزویی که مردم 14 سال در انتظار آن بودند که امام(ره) به کشورش بازگردد و به تعبیر روایتی که شهید مطهری تیبیین می کرد، خورشیدی که از مغرب طلوع می کند و به سمت شرق آمد، آمدن امام به معنای آمدن سرافرازی، استقلال، عزت و عظمت برای این کشور بزرگ بود.

 

 

وی افزود: مردم توانستند در یک انقلاب دینی و مردمی به آن هدف بلندی که قرن ها در انتظار آن بودند که سرلوحه آن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود، برسند؛ افتخار می کنم در این ایام مبارک توانستم در استان کرمان حضور پیدا کنم و اساس این سفر برای افتتاح پروژه ها بود و بخش زیادی از پروژه ها در شهرستان سیرجان بود که سفر از این شهرستان آغاز شد و این اشکالی ندارد از شهرستان ها شروع کنیم، همه یکی هستیم و افتخار ما این است که مسلمان و ایرانی هستیم و زیر پرچم اسلام هستیم و پرچم سه رنگ ایران با شعار الله اکبر به آن افتخار می کنیم.

 


روحانی با بیان اینکه در پی فرصتی بودم که خدمت مردم عزیز برسم که در سختی و فشار در زلزله ها قرار گرفته اند و در کرمانشاه حادثه سخت تر بود زیرا مردم عزیزانشان را از دست دادند و بحمدلله در استان کرمان عزیزی از دست نرفت گرچه مردم صدمات جسمی و مالی دیده اند؛ گفت: وقتی خانه ای خراب می شود و امن نیست و هوا سرد است، مردم در فشار و سختی قرار می گیرند و اینگونه حوادث و بلایا در واقع برای ما آزمایش و امتحان است.

 

 

وی تصریح کرد: همه در پیشگاه خداوند اعم از دولت و مردم امتحان پس می دهیم و امیدواریم همه ما به کمک هم بتوانیم این مشکلات را جبران کرده و برای آینده کاری بکنیم که با توجه به حادثه خیزی کشور ساختمان ها را به گونه ای مقاوم کنیم که حداقل خسارت را در زلزله ببینیم.

 


رییس جمهور با بیان اینکه مردم انقلابی و دلاور رفسنجان افتخارات فراوانی در تاریخ انقلاب و افرادی مانند مرحوم هاشمی رفسنجانی دارند که جزو یاران نزدیک امام و رهبری و از پرچمداران انقلاب بود؛ ابراز تاسف کرد: نتوانستم از نزدیک در جمع مردم رفسنجان حضور پیدا کنم، امیدوارم در فرصت های آینده بتوانیم جبران کرده و خدمت مردم بزرگ و انقلابی این شهرستان داشته باشیم.

 


وی با اشاره به اینکه به میمنت ایام مبارک دهه فجر و به نام حضرت فاطمه اطهر طرح های 13 گانه منطقه مس رفسنجان را داشتیم؛ بیان داشت: حتماً مردم نیازهای به حق و توقعاتی دارند که باید به آنها رسیدگی شود و فردا در مناطق زلزله زده حضور خواهم داشت و امیدوارم برای مسکن دائمی مردم بتوانم قولی بدهم و وظیفه انسانی، شرعی و قانونی ماست و همه ما مسؤل هستیم.

 


روحانی همچنین با تشکر از همه مسؤلان استان کرمان و ذکر این نکته که نزدیکی و همکاری است که استان را می سازد و نمایندگان مجلس و مسؤلان استان که همفکر و در کنار هم هستند؛ خاطرنشان کرد: نمایندگان به منابع و محدودیت های کشور مسلط هستند و همیشه یاری کرده اند و توانسته ایم کار کنیم و اگر قوای سه گانه و نیروهای مسلح و همه زیر نظر مقام معظم رهبری هماهنگ نباشیم، مسلماً کارهای ما با مشکلات فراوانی مواجه می شود.

 

وی ادامه داد: در مجموع وضع استان کرمان بسیار امیدوارکننده است و نتیجه تلاش مردم، دولت و بخش خصوصی است. بیش از 10 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگ زنی می شود و به معنای این است که استان زده است، تحرک فراوان و مردم تلاشگری دارد. استان کرمان هم در انقلاب، جنگ و مسائل دیگر همیشه سهم بسیار حائز اهمیتی داشته و یکی از استان هایی که قبل از انقلاب زیاد به آن سفر می کردم، کرمان بود.

 

رییس جمهور اظهار داشت: در دوران جنگ تحمیلی رشادت ها و فداکاری های مردم استان کرمان و لشکر این استان را از نزدیک شاهد بودیم و امروز برای آبادانی و سرافرازی ایران و استان کرمان تلاشی که صورت می گیرد بسیار قابل تقدیر است؛ هیچ راهی برای ما وجود ندارد جز اینکه از همه امکانات برای آبادانی کشور استفاده کنیم. نه منابع و نه توان و امکانات دولت به تنهایی برای دستیابی به پیشرفت کشور  محدود است و امکان پذیر نیست.

 

وی تأکید کرد: باید از توانمندی کل کشور و ایرانیان و منابع جهانی استفاده کنیم. نباید به منابع خودمان اتکاء کنیم، زیرا کافی نیست. حتی اگر همه منابع نفت و گاز و اینکه در نفت و پتروشیمی 200 میلیارد دلار طرح آماده بهره برداری دارد، کافی نیست. چرا از امکانات دنیا و فناوری استفاده نکنیم، مگر می توانیم با فناوری های گذشته کشور را در مسیر پیشرفت قرار بدهیم؟

 

 

روحانی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری با روشی که امروز داریم که باید سرمایه گذار بیاید و در تک تک وزارتخانه ها پشت در بایستد و نوبتش برسد، این همه مشکلات و پیچ و خم های اداری وجود دارد؛ در دنیای امروز طرف با تلفن همراه خود سرمایه گذاری می کند و اگر نتوانیم از فناوری های نو به ویژه در زمینه ارتباطات استفاده کرده و نتوانیم با دنیا متصل باشیم، زمان آن گذشته که سرمایه گذار در کشور بیاید و هفته ها معطل بماند.

 

وی گفت: رقیب زیاد داریم، سرمایه گذار در کشورهای مختلف به سود، اعتماد و امنیت نگاه می کند و کشور ما دارای امنیت بسیار بالا و مردمان با فرهنگ بالایی است و دارای منابع غنی هستیم و اقلیم جغرافیایی متنوعی داریم. به دنیا متصل هستیم و اینها همه امتیاز است و در عین حال باید بقیه مشکلات را نیز حل بکنیم. اگر وحدت نباشد و کلام ما یکی نباشد، سرمایه گذار نمی آید. اختلافات سیاسی مشکلی نیست، اهداف همه یکی است و پیشرفت و تعالی کشور را می خواهیم.

 


رییس جمهور با اشاره به اینکه دنیا دارد با هم رقابت می کند و باید از فناوری استفاده بکنیم، مگر می توانیم از فناوری محروم بمانیم و در ارتباطات عقب بمانیم؟ تصریح کرد: همه ی آرزوی امام، رهبری، مسؤلان و مردم ما پیشرفت ایران است و وقتی می بینیم می توانیم به نقطه ای برسیم که در انرژی خودکفا بشویم، تلاش می کنیم.

 


وی با بیان اینکه در سال های قبل که گاز را از یکی از کشورهای همسایه تأمین می کردیم، با سرد شدن هوا، قیمت گاز بالا می رفت و در ادامه با مشکل مواجه می شدیم و خطوط لوله در شمال کشور مشکل داشت که هم با افزایش تولید گاز و هم بحث خطوط لوله گاز مشکل را حل کردیم و اکنون به آن کشور نیازی نداریم و در این روزها دیدیم که با افزایش زیاد مصرف گاز، نگذاشتیم قطعی گاز رخ بدهد و البته مردم مراعات و صرفه جویی می کنند.

 


رییس دولت دوازدهم تأکید کرد: این مهم است که کشور روی پای خود بایستد و این عزتی که می گوییم اینجاست، عزت با کلام درست نمی شود و عزت در عمل است. خیلی برای ما مهم است که چگونه بتوانیم از همه توانمان استفاده بکنیم، بخشی از عزت در سایه خوداتکائی و خودکفایی است.

 

وی با متذکر شدن این مطلب که کرمان و ایران تشنه است که بخشی از آن بستگی به رحمت الهی دارد و بخش دیگر به دست خود ماست؛ خاطرنشان کرد: زمانی که جنگل از بین برود، باران کم می شود، اگر خودمان باعث خشکسالی شدیم، باید در پیشگاه خداوند عذرخواهی کنیم. باید راه را پیدا و صرفه جویی کرده و راه و الگوی کشت را عوض کرده و صادرات و واردات مواد غذایی ما تغییر پیدا کند. باید معیار را عوض کنیم و ببینیم در یک هکتار کشت چقدر تولید داریم، باید نحوه آبیاری تغییر یابد و اقداماتی که انجام می شود، استان کرمان جزو استان های سرافراز در این زمینه است.

 


روحانی با تأکید بر اینکه باید شرکت های ما در این زمینه فعال شوند و اگر جایی معدنی فعال می شود، برای مردم آنجا فکری بشود و مردم آثار آن معدن را ببینند و زندگی مردم تحول بشود؛ افزود: باید از معادن برای رفاه، خودکفایی و زندگی مردم و قدرت خرید آنها استفاده کنیم. خشکسالی، معدن و زلزله برای ما پیام دارد؛ یکی از بحث هایی که در دولت دنبال می کنیم و در بافت فرسوده باید بخشی که تاریخی است، مرمت و حفظ شود و منازل مردم باید مقاوم سازی بشود و محله ها باید تغییر پیدا کند.

 


وی گفت: دولت می خواهد اقداماتی در این زمینه آغاز کند و می توانیم قدم های جدیدی را برداریم و مداوم باید فکر کنیم که چگونه باید تحول ایجاد بکنیم. در گام اول تصمیم گرفتیم در جاهایی که امکان دارد، زمین مجانی در اختیار توسعه گران قرار گیرد که ساختمان سازی کرده و مردم خانه های فرسوده را تحویل بدهند و ساختمان جدید را مجانی دریافت می کنند. خواستیم هم خانه ها مقاوم سازی، مشکلات مردم حل و برای خانه اولی ها خانه با شرایط سهل تری در اختیار قرار بدهیم و در انرژی با استفاده از فناوری جدید صرفه جویی بشود.

 

رییس جمهور بیان داشت: دولت و شهرداری می تواند جاهایی که زمین دارد، در اختیار قرار بدهد و جایی که قانون و مقررات اجازه می دهد، زمین دولت به وزارت مسکن واگذار شود و کمک کنیم و با طرح های جدید می توانیم در استان های مختلف تلاش می کنیم در سال آینده اولین گام را برداریم.

 


وی درباره اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه باید بخشی از اختیارات را از مرکز منتقل کنیم و نمی شود همه تصمیمات در تهران اتخاذ بشود و باید بخشی از آن به استان ها منتقل بشود، اظهار داشت: قرار شد کمیته ای در این زمینه تشکیل و موارد را بررسی کند تا گام به گام در این زمینه قدم های جدیدی برداشته شود. همه تلاش و فکر ما این است که به کشور و استان ها خدمت بشود.

 

روحانی با اشاره به اینکه آنچه از اوایل سال قبل در استان کرمان قول داده شده، 74 درصد اجرایی و عملیاتی شده و امیدواریم مابقی نیز تا پایان سال اجرایی شود؛ اعلام کرد: به مردم استان قول می دهیم تلاش می کنیم طرح های 29 گانه را با یک هزار و 188 میلیارد تومان ان شاء الله در سه سال آینده بتوانیم اجرایی کنیم که این بخشی از کار است و تلاش مردم، سرمایه بخش خصوصی و جذب سایر سرمایه ها مسئله مهم است و باید همه تلاش بکنیم و بدون تردید موفق خواهیم بود. آمار و ارقام نشان می دهد استان کرمان در مسیر پیشرفت است و 36 هزار فرصت شغلی ایجاد شده در سال گذشته خیلی مهم است.
 

 

 

 

 

کد خبر 686719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha