به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد محقق، شاعر در مورد جشنواره بهترین کتاب دفاع مقدس بیان داشت: ویژگی این جشنواره نسبت به سایر جشنوارههایی که برگزار میشود، موضوع آن است. این جایزه ادبی بر روی مقوله دفاع مقدس متمرکز شده است و به هشت ساله دفاع مقدس در تاریخ انقلاب اسلامی و معاصر میپردازد.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر جشنواره کتاب سال دفاع مقدس استمرار آن است که با وجود پایان جنگ تحمیلی آثار زیادی را در بخشهای مختلف ادبی ارزیابی میکند.
این شاعر گفت: نبود یک آمارگیری دقیق و به تبع آن عدم مقایسه تطبیقی آثار از نظر محتوایی و کمی از دیگر آسیبهای جشنواره کتاب سال دفاع مقدس است که البته این کار پژوهشی در سالهای اخیر برگزاری جشنواره صورت گرفته است.
جواد محقق در پاسخ به انتقاد کسانی که میگویند در طول 14 دوره برگزاری جشنواره کتاب سال دفاع مقدس داوریها افت و خیز داشته است، اظهار داشت: معتقدم که این امر آسیب جشنواره به شمار نمیرود بلکه از ویژگیهای مثبت این جشنواره است.
وی اضافه کرد: جشنوارهها مانند میوهچینیان آخر فصل هستند و چندان کاری با آب و هوا و شرایط جوی ندارند. از این رو جشنوارهها چندان کاری با آنچه باعث تولید محصول می شود هم ندارند.
بنا بر گزارش ستاد خبری پانزدهمین جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس،این شاعر بیان داشت: آن چنان که من در جریان هستم همه گروههای داوری در همه دورههای جشنواره کتاب سال دفاع مقدس فرمهای ثابتی برای ارزیابی آثار دارند که ممکن است در سالهای مختلف به پیشنهاد داوران بنا بر تفکیک موضوعی برخی رشتهها تغییراتی کرده باشد. اما هیچ دورهای را به یاد ندارم که متر و معیاری برای سنجش آثار وجود نداشته باشد. اما طبیعی است که تغییر داوران در هر دوره مثل هر جشنواره دیگری میتواند باعث تغییر در نتایج داوری شود.
محقق در خصوص حمایت مسئولان برگزار کننده جشنواره کتاب سال دفاع مقدس از آثار برگزیده این جشنواره عنوان داشت: بنیاد حفظ آثار حمایتهایی مثل چاپ آثار برخی برگزیدگان دورههای قبل یا همکاری با آنها در داوریها یا دعوت به برخی از دیگر جشنوارهها را داشته و قراردادهایی هم برای نوشتن مقاله و تدوین برخی کتابها با برخی از برگزیدگان داشته است.
پایان پیام/
نظر شما