هنر نمایش با تمدن و مدنیت پیوند تاریخی دارد

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنر نمایش و تئاتر با تمدن و مدنیت پیوندی قدیمی و تاریخی دارد، گفت: هنر نمایش شان و ارج ویژه ای دارد و انسان از زمانی که به مدنیت رسید با این هنر آشنا شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی عصر امروز در آیین پایانی سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر با بیان این مطلب افزود: آنجا که مدنیت آغاز می شود تئاتر هم آغاز می شود و هنر نمایش به عنوان هنری که به سرمایه انسانی متکی است، مردمی بود و مردمی ماند.

وی با بیان اینکه این هنر در میان مردم ریشه دوانده است ادامه داد: هنر تئاتر هنر گفت و گو است نه تک گویی. از معدود هنرهای انسانی است که انسان با انسان سخن می گوید نه انسان با خود.

صالحی تصریح کرد: هنر نمایش به دلیل اینکه هنر دیالوگ و گفت و گو است، فرصت ارتباط اجتماعی پیدا می کند و از این رو تئاتر تبدیل به یک هنر اجتماعی می شود که بازتاب درد و رنج مردم و در عین حال بازتاب امید مردم است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تئاتر هنری است که در جمع شکل می گیرد و با جامعه پیوند پیدا می کند.

وی در عین حال تصریح کرد: مدنیت با خط، موسیقی و نمایش آغاز می شود و در ایران هم که تمدن چند هزار ساله دارد هنری دیرینه است که در قالب های متنوع از جمله نقالی ها، پرده خوانی ها، چاوشی خوانی ها، نمایش تخت حوضی با تنوع در محتوا، زبان، لهجه و فرم عرض اندام کرده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هنر نمایش با این ویژگی ها در دوره مدرن و معاصر گام به گام پیش آمده و از مشروطه تا انقلاب اسلامی اتفاقات بزرگی را پشت سر گذاشته است.

صالحی گفت: هنر نمایش، امروز با چند ویژگی شناخته می شود. از یک سو اصحاب نمایش در ایران با موقعیت کنونی به داشته های سنتی خود بیشتر شناخت پیدا کرده اند و گذشته کهن این هنر را در ابعاد نظری و هنری بیشتر می شناسند. از سویی دیگر هنرمندان نمایش ایرانی می دانند بر چه گنجینه کهنی ایستاده اند و به این گذشته تاریخی افتخار می کنند و هم پای آن قدرت ارتباط با هنر معاصر را بیش از گذشته پیدا کرده اند.
تئاتر امروز در تهران متمرکز نیست

وزیر فرهنگ و ارشا  اسلامی اظهار کرد: هنر تئاتر ایرانی امروز در دهه چهارم انقلاب اسلامی بیش از گذشته ایرانی شده است. این هنر امروز در تهران متمرکز نیست.

وی تصریح کرد: امروز تجلی و گستره هنر تئاتر را می توان در استان به استان و شهر به شهر دید.

عضو کابینه دوازدهم ادامه داد: بر توان و استعداد ملی ما در این هنر روز به روز افزوده می شود و روز به روز خصوصی تر و از اتکا به فضاها و حمایت های دولتی فاصله می گیرد و این می تواند امیدهای بیشتری را برای این هنر به وجود آورد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره تئاتر فجر منجر به اتفاقات و مزیت های خوبی می شود، افزود: جشنواره تئاتر فجر فرصتی است تا نسل های متولی کنار یکدیگر قرار بگیرند و استعدادهای نو بازشناخته شوند.

وی گفت: همچنین فضاهای ملی ایرانی بیش از گذشته در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از زحمات و تلاش های تمامی دست اندرکاران برگزاری این جشنواره و اهالی رسانه تقدیر کرد.

تئاتر استانی در سال های اخیر رشد خوبی داشته است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان در جمع خبرنگاران نیز گفت: تئاتر استانی در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است.

وی افزود: نمایش های استانی در این جشنواره سال به سال شرایط بهتری پیدا می کند.

صالحی ادامه داد: تنوع در موضوعات، فرم ها و ... نشان از حرکت رو به رشد هنر تئاتر ایران است.

وی درباره توجه به زیرساخت های این هنر نیز گفت: ما در حوزه تئاتر یکی از کارهایی که باید به طور جدی دنبال کنیم توجه به زیر ساخت ها است که از آن جمله افزایش سالن ها است.

صالحی در عین حال تصریح کرد: جریان تئاتر جوان حرکت سریعی دارد و ما باید فضای سالن ها را افزایش دهیم و برای این امر صحبت هایی داشته ایم تا وزارتخانه ها و ادارات مختلف در تهران و استان ها سالن های خود را در خدمت فرهنگ و هنر به ویژه تئاتر قرار دهند.

وی با تاکید بر اینکه کارگاه های تخصصی در این دوره قابل توجه بود، درباره تفاوت این دوره از برگزاری جشنواره با دوره های گذشته، گفت: جشنواره تئاتر فجر محلی است که اتفاقات این هنر در طول سال خود را نشان می دهد. جریان خلاق و جوانانه ای را در این حوزه داریم. استعداد جوانب و هنر ایرانی ترکیب خوبی را پیدا کرده است و هنر تئاتر هم دارای استعدادهای جوانانه است که برای ایران سرمایه محسوب می شود.

وی در ادامه افزود: هنر باید همراه با نقد و امید باشد و بر این دو بال پرواز کند. نه از نقد بکاهد و نه امید را کور کند.

صالحی تصریح کرد: عدم ابتذال و سطحی نگری، نبود متن های کاذب و ..  می تواند هنر تئاتر ایرانی را هنر انسانی تر، زنده تر و قابل مبادله تر در جهان بکند.

کد خبر 686032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha