به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار علی فضلی، رئیس قرارگاه بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه در نشست خبری با اصحاب رسانه درخصوص اقدامات بسیج در مناطق زلزله زده گفت: از ساعات اولیه زلزله؛ سپاه بسیج و سایر نیروهای استانهای اطراف کرمانشاه آمادگی خود را برای امدادرسانی اعلام کردند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در ساعات اولیه زلزله کانون آن مشخص نبود و با سرعت این کانون مشخص شد تصریح کرد: در ساعات اولیه ستاد مدیریت بحران تشکیل جلسه داد و در این ستاد کمکهای تمامی سازمانها از جمله نیروهای مردمی سازمانها و نهادهای امدادرسان بسیج شدند و پس از فرمان رهبر انقلاب امکانات بیشتری برای کمک به زلزله زدگان وارد صحنه شد.
سردار فضلی با تشکر از کمکهای مردمی در زلزله کرمانشاه تصریح کرد: در امدادرسانی به مناطق زلزله زده شاهد آن بودیم که همه نیروها از یکدیگر کمک می گرفتند و در همان ساعات اولیه بیمارستانهای استان های مجاور آمادگی خود را اعلام کردند و بالگردها و هواپیماها مجروحین و آسیب دیدگان به مراکز درمانی منتقل کردند. در این میان بسیج نیز مانند سایر نیروها و یگانهای سپاه با تمام توان وارد این عرصه شده اند.
رئیس قرارگاه بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه اظهار داشت: حتی گروههای امدادی و بیمارستانهای صحرایی که به مراسم اربعین در منطقه اعزام شده بودند نیز به سرعت به مناطق زلزله زده اعزام و فعالیت خود را آغاز کردند. در زلزله کرمانشاه با یک تصمیم کلان بنا شد شهر سر پل ذهاب به ارتش و روستای دشت ذهاب به بسیج و سپاه سپرده شود و این تخصیص به دلیل آن بود که ما در تمامی روستاها و نواحی بسیج داریم.
سردار فضلی تصریح کرد: پس از موضوع امداد و نجات بحث اسکان موقت مطرح شد و با همان رویکرد تقسیم کار انجام شد. بسیج وظیفه خدمت رسانی به 240 روستا را پذیرفت که بعدها این رقم به 300 روستا افزایش یافت. ما همه رده های بسیج استانی را با محوریت بسیج سازندگی در عرصه خدمت رسانی آغاز کردیم و قرارگاه مستقر وظیفه توزیع اقلام موردنیاز را پذیرفت و سپاه ۳۲ استان وارد صحنه شدند و کار اسکان اضطراری و خدمات بهداشتی آغاز شد.
جانشین رئیس سازمان بسیج گفت: در روز 28 آبان قرار شد یک قرارگاه خدمت رسانی برای کمک به سپاه کرمانشاه ایجاد شود تا بتوانیم در امر خدمت رسانی سرعت بیشتری را ایجاد کنیم.
وی اظهار کرد: دولت و بنیاد مسکن برنامه ای را برای اسکان موقت تدوین کرده اند و قرار شد ما در محلهای مشخص کانکس مستقر کنیم و در روز حضور رهبر انقلاب در مناطق زلزله زده تصمیماتی در قرارگاه خاتم الانبیاء گرفته شد و این قرارگاه موظف شد 8 هزار کانکس را برای اسکان موقت آماده کند. ما هم به موازات این اقدام فعالیت خود را از 5 آذر آغاز کردیم. در زلزله کرمانشاه برخی سپاه های استانی بیش از 20 روستا را در اختیار گرفته اند و برای امدادرسانی تمام ظرفیت خود را به صحنه آورده اند. امروز تمامی امکانات ارایه شده دارای شناسنامه است که هر خانوار چه خدماتی را دریافت کرده اند.
سردار فضلی با تقدیر از کمکهای مردمی گفت: مردم آنقدر امکانات به مناطق زلزله زده ارسال کردند که فراتر از نیازهای مردم آن مناطق بود. برخی خانوارها برای 2 یا 3 ماه مواد غذایی داشتند و دیگر مایحتاجی را احتیاج نداشتند.
وی در مورد اسکان دائم مناطق زلزله زده تصریح کرد: این موضوع مربوط به بنیاد مسکن است و این بنیاد مشخص می کند که کدام بنا تخریب شده و کدام خانه نیازمند بازسازی و مرمت است. ما در سی و پنجمین روز از ماموریت 45 روزه خود برای استقبال از کانکس ها توانستیم در جغرافیای جمعیتی 56 هزار نفری در قالب بیش از 15 خانوار خدمات اسکان موقت را ارایه دهیم. همچنی ما به قرارگاه خاتم در نصب 8 هزار کانکس و ساخت سکو کمک کردیم.
رئیس قرارگاه بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه با اشاره به ظرفیت های نیروهای متخصص در بسیج تصریح کرد: بیش از 200 دانشجو از دانشگاه امام حسین در تمام تخصصها در مناطق زلزله زده حضور داشتند.
وی با اشاره به آمادگی بسیج در اسکان دائم مناطق زلزله زده خاطرنشان کرد: آمادگی خود را در ارایه خدمات دائمی به دولت اعلام کردیم اما جز سازمان بهزیستی هیچ ارگانی از ما درخواست نکرده است. در گام اول برای این سازمان سخت یک هزار و 157 واحد را بر عهده داریم که 450 واحد آن در فاز اول آماده سازی شده و منتظر دستور سازمان بنیاد مسکن است.
جانشین رئیس سازمان بسیج اظهار کرد: در حال حاضر 4 هزار مهندس عمران ما آمادگی حضور برای ساخت اسکان دائمی در مناطق زلزله زده را دارند و ما این موضوع را به مسئولان اعلام کرده ایم که البته موانعی در این راه وجود دارد که مسئولین باید این موانع را از سر راه بردارند.
نظر شما