عدم ماندگاری پزشکان متخصص در خوزستان / پدیده ریزگردها سلامت مردم خوزستان را نشانه  گرفته است

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عدم ماندگاری پزشکان در خوزستان اشاره کرد و گفت: به دلایل متعددی از جمله میزان پرداختی ها، ماندگاری پزشکان در خوزستان پایین است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز امروز( 8 بهمن) در مراسم هم اندیشی هیئت رئیسه دانشگاه با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت احداث بیمارستان دو هزار تختخوابی در خوزستان، اظهار کرد: دو هزار تخت در استان کم داشتیم؛ اما وزارتخانه با ساخت بیمارستانی با دو هزار تخت به صورت یکجا در اهواز موافقت نداشت.

 

وی افزود: نهایتا برای ساخت بیمارستان یک هزار تخته در اهواز به توافق رسیدیم که با فاینانس خارجی پروژه آن تعریف شد به طوری که قرار بود کشور ایتالیا این یک هزار تخت را احداث کند.

 

نظری اذعان داشت: به دلیل مسائل مالی بین دولت و کشورهای خارجی هنوز توافقات نهایی صورت نگرفته و هیچ کدام از بیمارستان‌های توافق شده، در کل کشور احداث نشده‌اند ولی به محض حل مشکلات اقتصادی در این زمینه شروع به کار می‌کنیم.

 

تاثیر منفی ریزگردها بر سلامت مردم خوزستان

وی همچنین در خصوص ریزگردها و تاثیر آن بر سلامتی مردم خوزستان تصریح کرد: قطعا ریزگردها و تغیرات زیست محیطی بر افزایش بیماری‌های تنفسی تأثیر می‌گذارند به طوری که طی هفته اخیر حدود 1300 بیمار در رابطه با مشکلات تنفسی ناشی از گرد و خاک به بیمارستان‌های تحت پوشش داشگاه علوم پزشکی اهواز  مراجعه کردند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطر نشان کرد: به دلیل بروز مشکلات تنفسی در پی پدیده گرد و غبار و مراجعه بیماران به بیمارستان ‌ها، مقررشد یک بیمارستان برای بیماری‌های تنفسی در اهواز احداث شود که در حال پیگیری آن هستیم ولی تاکنون به مرحله اجرایی نرسیده است.

 

وی همچنین به مشکلات تنفسی بارندگی های پاییزه اشاره کرد و گفت: بیماران تنفسی ناشی از بارندگی های پاییزی امسال کاهش یافت که این موضع نشان از پیگیری موضوع و رفع دلایل این مشکل بوده است.

 

آمار سرطان در خوزستان بیش از آمار جهانی نیست

نظری در ادامه سخنان خود به وضعیت بیماری سرطان در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: بیماری سرطان برخلاف اینکه گفته می شود در استان رشد یافته؛ اما آمار و ارقام چنین چیزی نشان نمی دهد و بیماری سرطان در کشور و استان ما بیشتر از آمار جهانی آن نیست.

 

وی با بیان اینکه بیماری سرطان فرد و خانواده را درگیر می کند، اضافه کرد: اقدامات خوبی در حوزه درمان در این راستا انجام شده به طوری که در چند سال گذشته کمک های بسیاری به بیماران خوزستانی صورت گرفت و بیش از 50 میلیارد تومان تخفیف به این بیماران داده شد، از سویی همه  داروهای این بیماران بیمه‌ای و بیمارستان‌ها نسبت به تهیه این داروها اقدام می‌کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: البته هنوز کمبودها و کاستی هایی در حوزه درمان این بیماران وجود دارد اما در مقایسه با سالهای قبل از 93 و قبل از آن دولت توانست خدمات خوبی به بیماران سرطانی ارائه کند.

 

وی با اشاره به نبود دستگاه "پت اسکن" در خوزستان که جهت تشخیص و درمان سرطان استفاده می‌شود، عنوان کرد: خوزستان جزو استان‌هایی است که یک دستگاه پت اسکن به آن تعلق گرفته ولی آن گونه که مردم فکر می‌کنند دستگاه پت اسکن مشکلی را حل نمی‌کند و جایگاه محدودی در تشخیص دارد.

 

نظری اذعان داشت: نبود این دستگاه مشکل خاصی برای مردم ایجاد نکرده البته وجود یک دستگاه پت اسکن در خوزستان ضروری است و پیگیر آن هستیم ولی تامین این دستگاه هزینه بالایی دارد و بخش دولتی قادر به راه‌اندازی آن نیست و تنها می‌تواند فضایی جهت رقابت بخش خصوصی جهت فعالیت در بخش دولتی ایجاد کند.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص جابه ‌جایی بیماران سرطانی و خاص از بیمارستان شفا اهواز به بیمارستان بقایی 2 بیان کرد: بیمارستان شفا بیمارستانی است که برای نگهداری بیماران ناتوان و قبل از انقلاب احداث شده و سازه آن از نظر فنی مورد قبول و مقاوم نیست.

 

وی با بیان اینکه ممکن است انتقال بیماران به بیمارستان بقایی 2 و دریافت خدمات سخت باشد، تصریح کرد: تفاوت اتاق مریض بستری در بیمارستان شفا و بیمارستان بقایی قابل مقایسه نیست.

 

ساخت مرکز جامع سرطان در خوزستان

نظری خاطر نشان کرد: همچنین قرار بر این است که بنیاد برکت یک مرکز جامع سرطان برای ما احداث کند و در این پروژه حدود 200 تا 300 میلیارد تومان در خوزستان سرمایه‌گذاری خواهد شد که تا زمان احداث این بیمارستان بیماران باید سختی های موجود را تحمل کنند.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت:  هیچ کدام از شاخص های این طرح کمرنگ نشده و اجرای آن با ارائه خدمات متنوع به قوت خود باقی مانده و در واقع نکات منفی این طرح شناسایی  و کمتر شده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین به کمبود تخت‌های بیمارستانی اشاره کرد و افزود: در شهرستانی مثل رامهرمز با جمعیت حداقل 100 هزار نفر باید 170 تخت داشته باشد. در چند سال گذشته تنها در این شهرستان بالغ بر 44 میلیارد تومان تجهیزات به بیمارستان رامهرمز داده شده ولی کمبودهای زیادی در کل استان خوزستان داریم.

 

وی به استیجاری بودن مراکز درمانی حاشیه شهر اشاره کرد و گفت: طرح تحول حاشیه شهر از چند سال قبل آغاز شد و قرار بر این بود که مراکز مختلف بهداشتی و درمانی در این مناطق احداث شود که در این خصوص باید 162 واحد بهداشتی و درمانی در مجموعه مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز ساخته شود.

 

نظری با اشاره به افتتاح 11 واحد از این مراکز در دهه فجر خاطر نشان کرد: یک سری از پروژه ها نیز حدود 50 درصد پیشرفت دارند که به دلیل مشکلات مالی هنوز تکمیل نشده اند و از سویی برخی پروزه ها هم هنوز شروع نشده اند.

 

وی تصریح کرد: قرار بر این بود که 50 درصد بودجه این مراکز از سوی وزارتخانه بهداشت و 50 درصد دیگر از منابع استانی خوزستان تهیه شود که تاکنون یک ریال از طرف استانداری خوزستان برای این کار به ما تعلق نگرفته است.

 

عدم ماندگاری پزشکان متخصص در خوزستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین به عدم ماندگاری پزشکان متخصص در خوزستان اشاره کرد و گفت: به دلیل مسائل مختلف ماندگاری پزشکان در خوزستان پایین است که یکی از دلایل آن بحث دریافتی آن‌ها است ولی قطعا دلایل بیشتری در این قضیه دخیل هستند.

 

وی با بیان اینکه پزشکان و فارغ‌التحصیلان گروه‌های پزشکی بابت دوره تحصیلی تعهد خدمت دارند ولی پس از آن تعهد آزاد هستند ، بیان داشت: این مسأله موجب می‌شود بلافاصله پس از اتمام تعهداتشان خوزستان را ترک کنند.

 

نظری اذعان داشت: در سه چهار سال گذشته حدود 330 پزشک متخصص در اختیار ما قرار گرفته که تاکنون تعهدات نیمی از این پزشکان به اتمام رسیده که از این تعداد تنها 30 نفر به دلیل برخی تعلقاتی که به استان دارند، در خوزستان مانده‌اند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید برای ماندگاری پزشکان راهکارهایی اندیشیده شود و امتیازاتی قائل شد، ادامه داد:  تصویب این موضوع از رده استان خارج است ولی اگر مسئولان می‌خواهند خوزستان صحرای سوخته نشود باید مزایایی برای افرادی که در این استان به مردم خدمت ارائه می دهند، در نظر بگیرند.

 

رئیس دانشگاه جندی شاپور خوزستان همچنین با اشاره به اینکه نسبت تخت به پرستار در استان خوزستان در مقایسه با رقم کشوری نصف است، خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سه سال گذشته سه نوبت فراخوان جذب پرستار داده زیرا حتی پرستاران شاغل در خوزستان به دنبال خروج از این سیستم هستند.

 

کمبود ۴۲ مرکز فوریت‌های پزشکی در خوزستان

وی در ادامه با اشاره به فعالیت فوریت‌های پزشکی خوزستان گفت: در حال حاضر با کمبود حدود 42 مرکز فوریت‌های پزشکی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سطح خوزستان روبرو هستیم که 24 مرکز از این تعداد جاده‌ای و 18 مرکز شهری است.

 

نظری اظهار کرد: به ازای هر پایگاه فوریت پزشکی باید 13 نیرو در اختیار داشته باشیم که در حال حاضر در هر پایگاه 6 نفر فعالیت می‌کنند

 
وی به وضعیت ساخت بیمارستان جایگزین ابوذر اهواز اشاره کرد و گفت: امیدواریم تا پایان سال ا ین بیمارستان تحویل داده شود، همچنین بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز پیشرفت ‌های خوبی داشته و تا پایان سال یا انتهای فروردین سال آینده تحویل داده خواهد شد. 

 

کد خبر 685700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha