به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری کنگره ملی بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی، صبح امروز با حضور حجت الاسلام محمدزاده مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه تهران در این اداره کل با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
حجت الاسلام محمدزاده در ابتدای این نشست با بیان اینکه این کنگره ملی بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی از اول آبان شروع به کار کرده است، گفت: اختتامیه این کنگره نیمه اول اسفندماه در حوزههای علمی، ادبی، هنری و مجازی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه پرداختن به شخصیتهای تاثیرگذار در ابعاد علمی و سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تاریخ ایران از اهداف برگزاری این کنگره است، خاطرنشان کرد: شیخ عبدالحسین تهرانی از شخصیتهای مبارز و تاثیرگذار در زمان قاجار می باشد.
وی با اشاره به اهداف برگزاری کنگره بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی اظهار کرد: آشنایی بیشتر با ابعاد شخصیتی و سیره علمی شیخ تهرانی، معرفی آثار فاخر ایشان، الگوگیری از سیره شخصیتی علمای شیعه، بررسی نقش شیخ عبدالحسین تهرانی در توسعه دینی در زمان قاجار از عمده ترین اهداف این کنگره می باشد.
وی با بیان اینکه آثار علمی در قالب مقاله و آثار ادبی در قالب دلنوشته، شعر و داستان به دبیرخانه کنگره بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی ارسال شده است، گفت: آثار هنری در بخش عکس و پوستر و آثار مجازی در بخش وبلاگنویسی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است.
حجت الاسلام محمدزاده با اشاره به محورهای موضوعی کنگره بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی تصریح کرد: زندگی و شخصیت شیخ العراقین و وقف، شیخ العراقین و فرقه ضاله، شیخ العراقین و بازسازی عتبات و بقاع متبرکه از محورهای موضوعی این کنگره می باشد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران تصریح کرد: در این راستا دبیرخانه کنگره دیدارهایی با آیت الله سبحانی، آیت الله استادی، آیت الله میلانی، آیت الله علوی و آیت الله بروجردی داشته است و از رهنمودهای این علما جهت برگزاری کنگره استفاده کرده اند.پ
وی با بیان اینکه 15 اثر علمی در قالب مقاله به دبیرخانه کنگره بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی ارسال شده است، گفت: 300 اثر هنری، 100 اثر در بخش مجازی و 80 اثر در بخش ادبی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است.
حجت الاسلام محمدزاده با اشاره به جوایز برگزیدگان این کنگره اظهار کرد: به نفر اول 15 میلیون ریال، نفر دوم 10 میلیون ریال و نفر سوم 8 میلیون ریال اهدا خواهد شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه تهران با اشاره به زندگینامه این مرجع تقلید بزرگ خاطرنشان کرد: شیخ عبدالحسین تهرانی شخصیتی تأثیرگذار در تصمیمات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دوران قاجار می باشد و یکی از مراجع دینی تاثیرگذار در ایجاد تمدن نوین اسلامی بوده است.
وی با بیان اینکه ایشان از شخصیت های مبارز علیه نظام های ضد دینی و استکباری بابیت و بهاییت بودند، گفت: ایشان بسیار شجاع و مورد اعتماد امیرکبیر بوده و نماینده ناصرالدین شاه در عراق جهت بازسازی و مرمت حرمین عسگریین بوده است.
حجت الاسلام محمدزاده با بیان اینکه شیخ عبدالحسین تهرانی از واقفان بزرگ در ساخت مدرسه علمیه، مسجد و کتابخانه بوده اند، گفت: ایشان از نظر اجتماعی قاضی و حل و فصل دعاوی را بر عهده داشتند و مورد اعتماد حکام عراق و ایران بودند.
نظر شما