به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجتالاسلاموالمسلمین محمدباقر علوی تهرانی، استاد حوزه علمیه در هیات حاج مسلم هادیان به سخنرانی پرداخت و گفت: انسان منتظر هرلحظه خود را آماده ظهور میکند تا در جبهه امام مستقر باشد نه اینکه در مقابل حضرت و در سپاه دشمنان قرار گیرد.
وی افزود: انسان منتظر بههیچعنوان اهل دنیا نیست چراکه دنیا بهقدری نزد خداوند مذموم و بیارزش است که پاداش باتقوایان و عذاب گناهکاران را در دنیا قرار نداده است.
حجتالاسلاموالمسلمین علوی با اشاره به اینکه دنیا در معارف دینی و روایات ائمه اطهار(ع) هیچ ارزشی ندارد، ابراز کرد: دنیا نزد ابرار بیارزش و پست است بر همین اساس دنیا به هر میزان خود را در نگاه اینان جلوه و زینت دهد هرگز آنان منحرف نشده و همچنان بغض و کینه دنیا را در دل میپرورانند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: ابرار دنیا را دشمن خود میدانند و با بغض و تنفر با آن رفتار میکنند و حرص نمیخورند، طبق صریح روایات؛ دنیا هیچ حلاوتی ندارد. خداوند به دنیا میفرماید: مخلوقی ناچیزتر از تو خلق نکردم.
وی دلیل بیاعتباری دنیا را در این دانست که خداوند متعال دنیا را به پیامبر اکرم(ص) و خاندان مکرمشان که محبوب الهی هستند عطا نکرده است، گفت: اگر دنیا خوب بود حتماً خداوند آن را به محبوبانش عطا میکرد.
حجتالاسلاموالمسلمین علوی با استناد به روایتی از امیرمومنان علی(ع)، عنوان کرد: امیرمومنان علی(ع) فرمودند: به خدا قسم دنیای شما بیارزشتر از استخوان خوک در دست انسان جزامی است؛ این تفکر امیر باید در جامعه رشد پیدا کند تا جامعه متحول شود. در جای دیگر حضرت میفرمایند: دنیای شما از برگ درختی که دردهان ملخ جویده شده پستتر است.
استاد حوزه علمیه اضافه کرد: ما باید عقل را به کار بگیریم تا بدانیم حضرت علی(ع) با لذتی که پایدار نیست چه رفتاری دارد، طبق صریح روایات؛ از دنیا بپرهیزید دنیا دام شیطان است و ایمان را به تباهی میکشاند.
وی بابیان اینکه انسان در همه لحظات عمرش نباید از یاد خداوند غافل شود، اظهار داشت: خداوند میفرماید: دنیا را به شما میدهم مشغول میشوید، نمیدهم، به دنبالش میگردید پس کی مرا خواهید یافت؛ مراقب باشید مرگ بدون اطلاع گریبان انسان را گرفته و فرصت توبه را از انسان سلب میکند.
حجتالاسلاموالمسلمین علوی با تأکید بر اینکه اگر کسی بغض دنیا را نداشته باشد نمیتواند امام زمان(عج) را یاری کند، تصریح کرد: انسان باید بهواسطه دنیا آخرت خودش را به دست بیاورد و با آسودگی خیال در قیامت اعمال خود را به درگاه الهی عرضه کند.
وی بابیان اینکه آخرت را عمل انسان میسازد، گفت: خداوند میفرماید: از زمره کسانی نباش که آخرت خودش را در سایه عمل دنبال نمیکنند؛ عمر سرمایه انسان است که باید بیشترین سود و بهره را از آن ببرد. انسان باید از دنیا بهاندازه کفایتش بهره ببرد و برای دیگران سختی و دشواری ایجاد نکند.
نظر شما