حجت الاسلام سید علی بطحائی معاون پژوهشی مؤسسه علمی- تحقیقاتی دارالعرفان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، گفت: سختگیری شدید والدین نسبت به مقوله ازدواج عامل مهم دیگری است که سبب می شود توقعات فزاینده خانواده ها سن ازدواج را بالا ببرد .
وی افزود: به فرموده امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) مشکل ما بیش از آنکه مشکل سیاسی و اقتصادی باشد مشکل فرهنگی است و یکی از مشکلات مهم در مسئله ازدواج الگوگیری جوانان از برخی هنرمندان و سلبریتی هایی است که خود را الگوهای بی بدیل نسل جدید می دانند.
نقش تبلیغات رسانه ای سلربیتی ها در تجرد گرایی
مدرس جامعه المصطفی ادامه داد: متاسفانه با تبلیغات رسانه ای امروزه برخی از سلبریتی ها جای متخصصان و دانشمندان را گرفته اند و حتی در تبلیغات کالاها از هنرمندان استفاده می شود و امپراطوری رسانه ای برای تبلیغ یک شامپو، فرش و حتی روغن موتور از هنرمندان و فوتبالیست ها استفاده می کنند.
معاون پژوهشی مؤسسه علمی- تحقیقاتی دارالعرفان تصریح کرد: این در حالی که عقل سلیم می گوید اگر قصد خرید شامپو یا هر کالایی داریم بهترین فرد برای تحقیق مراجعه به کارشناس آن کالاست نه هنرمند و فوتبالیست که هیچ سررشته ای از محتویات آن کالا ندارند.
وی گفت: فضای رسانه ای مجازی تبلیغات پرزرق و برقی دارد که نگرش و فرهنگ نسل جدید درباره ازدواج و زنان را تغییر داده است و سعی در الگوگیری نسل جدید در سبک زندگی غربی بجای سبک زندگی ایرانی - اسلامی دارد .
وی افزود: یکی از راهکارها برای مقابله با بالا رفتن سن ازدواج ارزشمند نشان دادن تأهل است که یک بار مثبت برای فرد ایجاد کند و این امر در رسانه ها و در قالب هنری می بایست پر رنگ شود و به پاردوکس های منفی ازدواج، بار مثبت داده شود هر چند کار آسانی نیست اما به جهت فرهنگی، باید نگاه مدرن به ازدواج شکسته و تقبیح شود .
تغییر نگاه های غلط به شاخصه های ایمان لازمه جامعه امروزاست
حجت الاسلام بطحائی عنوان کرد: تغییر ملاک انتخاب همسرعامل دیگری در تاخیر ازدواج است متاسفانه ما امروز ایمان را حفظ ظواهر می دانیم در حالی که ایمان در چیزهای مهمتری مانند صبر و گذشت واخلاق و تواضع و فضایل الهی و انسانی خلاصه می شود که می توان به عنوان ملاکهای مهم و ارزشمند در ازدواج مورد توجه قرار داد.
وی با اشاره به سخن پیامبراعظم صلی الله علیه وآله و سلم مبنی بر اینکه در دعوای بین زوجین کسی که حرف آخر را می زند تا طرف مقابل خود را محکوم کند بازنده حقیقی آن نزاع است اظهار داشت: ملاک های ایمان متفاوت است و ما برداشت های ناصحیح از ایمان داریم و تا زمانی که نگاه نادرست به مسئله ایمان و نشانه های فردی و اجتماعی ایمان را تغییرندهیم نمی توانیم ایمان صحیح را از ایمان ظاهری جدا کنیم.
بطحائی ادامه داد: استاد شهید مرتضی مطهری رحمه الله علیه میفرمایند: صلابت داشتن مرد در زندگی ، با اخم و خشمگین شدن متفاوت است و در معنای صلابت هم مهربانی و هم قاطعیت نهفته شده است و در مفهوم صلابت چیزی به عنوان خشونت وجود ندارد.
دوری جامعه امروز از فرهنگ اصیل اسلامی
مدرس جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: فرهنگ جامعه ما در مسئله ازدواج یک فرهنگ صد در صد اصیل اسلامی نیست و هنگامی که برخی از ضرب المثل های ایرانی و غربی در مورد ازدواج را مورد بررسی دقیق قرار می دهیم متوجه می شویم چیزی که از آنها استخراج می شود این است که ازدواج یک عامل دردسر ساز و تنش آفرین است در حالی که در فرهنگ دینی ازدواج یکی از مهمترین عوامل برای آسایش روحی و معنوی انسانهاست.
وی افزود: برخی ضرب المثل ها مثل طاعون و ایدز برای جامعه هستند و در حافظه تاریخی نسل ما باقی مانده و تثبیت شده است و همه این موارد دست به دست هم داده و در فرهنگ ما تأثیر گذاشته و این امر در گذر جامعه سنتی به مدرن بیشتر خودش را نشان داده است.
ضرورت ترویج فرهنگ قناعت در نسل جدید
معاون پژوهشی مؤسسه علمی – تحقیقاتی دارالعرفان ابراز داشت: فرهنگ مصرف گرایی که در غرب وجود دارد در دنیای پست مدرن وارد جامعه ما شده است و فرهنگ قناعت و کم مصرف کردن در جامعه ترویج و تحسین نشده است و ضرورت نیاز به تبلیغ فرهنگ قناعت در میان نسل جدید دوچندان احساس می شود.
حجت الاسلام بطحائی در پایان گفت: تمام این موارد از جمله عوامل فردی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و محیطی باعث شده است که سن ازدواج بالا رفته و تجرد گرایی به جهت فرصت های باز جامعه مورد استقبال قرار گیرد و ازدواج کردن تهدیدی برای از دست رفتن این فرصتها محسوب شود.
نظر شما