فعالیت‌های تشکل‌های قرآنی ـ مردمی نیازمند متولی مشخص است/ مؤسسات از تجربیات هم بهره‌ ببرند

خبرگزاری شبستان:مدیر مؤسسه قرآنی فرهنگی ریّان تهران،گفت: فعالیت‌های تشکل‌های قرآنی مردمی نیازمند یک متولی مشخص است تا مانند اتحادیه‌های سایر اصناف نقش فعال ایفا کند.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان؛ مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی ریّان تهران در گفتگو با ایکنا با توجه به دلایل گسترش مؤسسات قرآنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: بحث مؤسسات قرآنی اگر به معنای واقعی مؤسسه باشد و نه جلسه قرآن خانگی، باید فعالیت‌های گسترده در زمینه جذب مردم به سمت قرآن داشته باشد و نه اینکه بنشینند تا مردم برای حضور در کلاس‌های شرکت کنند. این مؤسسات گسترش کمی پیدا کرده‌اند اما در مقابل فکر نمی‌کنم رشد و گسترش کیفی پیدا کرده باشند و بعضاً نیز مؤسسات قرآنی بزرگ چون جامعةالقرآن و ... که دارای شعب هستند، شعب آنها به مانند دفاتر مرکزی قوی نیستند و فضای مناسبی برای فعالیت آنها وجود ندارد.
کلانکی عنوان کرد: گسترش به شرط کیفیت خوب است اما اگر کیفیت نباشد چرا باید این مؤسسات از لحاظ کمی و تعداد رشد پیدا کنند.
وی در خصوص تخصصی شدن فعالیت مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: این پیشنهاد را سال‌های دور به مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور دادم که مؤسسات پس از سنجش کیفیت عمل آنها در حوزه‌های متنوع، براساس توانایی که دارند به صورت تخصصی کار کنند.
کلانکی با اشاره به اینکه بطور مثال مؤسسه فرهنگی امام رضا(ع) تهران در منطقه ما، در بخش نوجوانان آقا به خوبی عمل می‌کند، اظهار کرد: اما مؤسسه ما در بخش بانوان به خوبی فعالیت می‌کند اما متأسفانه این ضعف و تفرّق در جامعه قرآنی است که تعامل بین آنها نیست و حال اینکه اگر مدیران مؤسسات از تجربیات یکدیگر به نحو احسن استفاده کنند، شرایط خیلی بهتر پیش می‌رود و نوعی هم‌افزایی ایجاد می‌شود که متأسفانه این جو در حال حاضر وجود ندارد.
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی ریّان تهران در پاسخ به این سؤال که ورود مؤسسات به مباحث آموزش عمومی ارجحیت دارد یا آموزش‌های تخصصی؟ اضافه کرد: هر دو دارای اهمیت است. مباحث عمومی، یعنی مردم در سطح عمومی آموزش می‌بینند. این پیشنهاد را داریم که آموزش و پرورش در کنار برپایی کلاس‌های قرآن، اقدام به غربال دانش‌آموزانی کند که از لحاظ قرآنی دچار ضعف هستند و آنها را به مؤسسات ارجاع دهند تا پس از گذراندن این دوره‌های کمک آموزشی، نمره قبولی در درس قرآن را دریافت کنند به مانند سایر دروس فیزیک و ریاضی و ... که دانش‌آموزان برای برطرف کردن ضعفشان به آموزشگاه‌های متفرقه مراجعه می‌کنند.
وی ادامه داد: در بحث آموزش عمومی نیز نسبیتی را در نظر بگیریم مثلاً در زمینه حفظ به بیان آیات کاربردی به فرد علاقه‌مند بپردازیم و یا در بحث قرائت نیز مؤسسات می‌توانند در بالا آمدن سطح عمومی تلاش کنند و در کنار آن نیز استعدادیابی نیز انجام شود و افرادی که توانایی صوت و لحن و قرائت را دارند مشغول به فعالیت تخصصی در این زمینه‌ها شوند و در این زمینه نیز قوی عمل کنند.
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی ریّان تهران در خصوص ادغام اتحادیه‌ها، بیان کرد: اینکه یک متولی برای فعالیت‌های تشکل‌های مردمی باشد ارزش دارد و این اتحادیه نیز به مانند اتحادیه‌های سایر اصناف نقش فعال ایفا کند و در زمینه موضوعات مختلفی چون احقاق حق مؤسسات، اختصاص بودجه‌های قرآنی و ... نقش داشته باشند.
کلانکی در خصوص میزان اتکای مدیران مؤسسات به بودجه‌های دولتی، اظهار کرد: بطور مثال هنگامی که خواستیم فعالیت مؤسسه را آغاز کنیم تعدادی از دوستان جمع شدیم پس از برنامه‌ریزی پولی را گذاشتیم و با آن منزلی را به منظور انجام فعالیت‌های قرآنی، رهن کردیم.
وی با تأکید بر اینکه هنوز نیز مکان‌های شعب مؤسسه نیز استیجاری است، بیان کرد: اما با مختصر شهریه‌ای که از قرآن‌آموزان اخذ می‌شود، هزینه‌های جاری مؤسسه پرداخت می‌شود و امور آن تأمین می‌شود اما باید گفت با کمک خیران پرداخت هزینه‌های جاری مؤسسه بهتر انجام شد.
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی ریّان تهران اضافه کرد: هر مؤسسه باید خود به خودکفایی برسد چنانکه ما در مؤسسه در قبال ارائه خدمات خوب در مقطع پیش‌دبستانی و دبستان هزینه‌هایی را نیز دریافت می‌کنیم و نباید معطل هزینه‌های دولتی باشیم چون هر بار که دولت تغییر می‌کند رویکرد خاص خود را دارد اما در عین حال نیز باید دولت و مراکز دولتی با این تشکل‌های مردم نهاد قرآنی تعامل داشته باشند.
وی با ابراز گلایه از اینکه معلمان آموزش و پرورش در بحث قرآن بعضاً نیز افراد متخصصی نیستند، بیان کرد: برای آموزش اینها در منطقه خود پیشنهاد دادیم که به صورت رایگان به آنها آموزش‌های لازم را می‌دهیم و بهترین‌های آنها را به سفر زیارتی اعزام خواهیم کرد اما متأسفانه استقبال و تعاملی در این زمینه نیست.
کلانکی در خصوص اینکه چرا در حال حاضر مراجعه به مؤسسات قرآنی با نوعی رکود روبرو شده است، اضافه کرد: فرهنگ عمومی جامعه باید تغییر کند و مهمترین جایی که می‌تواند این فرهنگ را تغییر دهد آموزش و پرورش است و سپس دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزشی است. امکانات حال حاضر چون بازی‌ در فضای مجازی و ... فرزندان را به اندازه‌ای سرگرم می‌کند که بعضا اعضای خانواده از یکدیگر غافل می‌شوند و لذا این فرهنگ عمومی جامعه باید بازسازی شود و تغییر کند تا این تمایل نسبت به بحث‌های قرآنی ارتقا یابد و مراجعات به مؤسسات قرآنی بیشتر شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مؤسسات باید تلاش کنند تا به دل مردم روند و با آنها هم‌کلام شوند و آنها به سمت و سوی حضور در جلسات قرآن جذب کنند. باید آنها به سمت مردم حرکت کنند تا خدا نیز برکت آن را بدهد.

کد خبر 684812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha