به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست مروری بر آثار و زندگی علی اکبر صادقی پیش از ظهر امروز با حضور این هنرمند پیشکسوت، علی محمد زارع، مدیر موزه هنرهای معاصر، فرشته موسوی کیوریتور نمایشگاه و علی بختیاری، کیوریتور نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
علی اکبر صادقی، هنرمندپیشکسوت در این نشست گفت: من در جمع جوانان احساس جوانی می کنم، خیلی خوشحالم که در میان شما صحبت می کنم نمی دانم از کجا شروع کنم، از 15 سالگی نقاشی را جدی شروع کردم، من کلاس هفتم از بس که نقاشی کردم رفوزه شدم و پدرم وسایل نقاشی مرا جمع کرد و من گفتم نه دوباره درس هایم را می خواندم هر سال 5-6 تجدیدی داشتم و در کلاس نهم رفوزه شدم، پدرم از پس من برنیامدند.
وی افزود: کلاس ششم متوسطه همه معلم ها فهمیده بودند که من نقاش می شوم همه کمک کردند و از ششم متوسطه یک ضرب قبول شدم و به دانشگاه هنرهای زیبا رفتم و شروع به نقاشی کردم، همان موقع یک نوع «ویترای» که با ویترای کلیسا فرق می کند را ابداع کردم که مشتری های زیاد دارد، من هیچ موقع خودم را تکرار نمی کنم هرچند وقت یک بار با یک تکنیک نو و ایده جدید کار می کنم بعد تیرای را کنار گذاشتم، گرافیک کار کردم، دو سه سالی تیترهای روزنامه آسیا را کار کردم اینقدر شور و هیجان کار داشتم که حدی نداشت.
علی اکبر صاقی ادامه داد: زمانی که افسر نیروی هوایی بودم کانون پرورش فکری تصویرسازی کتاب «پهلوان پهلوانان» را به من پیشنهاد کرد و من نقاشی کردم و خیلی خوششان آمد و از آن آنجا من را از سربازی به کانون آوردند و گفتند برای من فیلم انیمیشن بساز، من گفتم بلد نیستم و گفتند خواسته اند، گفتم بله، خانم امیر ارجمند به من گفتند یک قصه آقای فیروز شیبانلو به نام «هفت شهر» دارند به من گفتند تو اولین کسی باید باشی که فیلم انیمیشن ایرانی بسازی و کم کم با انیمیشن آشنا شدم؛ یک فیلم طولانی بود، من با این کار سخت شروع کردم یک سال طول کشید و سال بعد با دوربین انیمیشن آشنا شدم و فیلم دوم من «گلباران» بود که موفق بود و در مجموع 6 فیلم ساختم و یک مرتبه سینما را کنار گذاشتم.
این هنرمند یادآور شد: وقتی فیلم «من آنم» که فیلم فولکور ایرانی بود را ساختم گفتم بنشینم نقاشی کنم این فیلم من را به سمت سورئال سوق داد؛ از سال 56 شروع به نقاشی سورئال کردم و ادامه دادم و همه چیز را گذاشتم کنار یا تصویرگری کتاب کردم و یا فیلم ساختم و نگارخانه سبز را افتتاح کردم بعد از چند سال آن را هم کنار گذاشتم؛ روزی 12،13 ساعت کار می کردم و الان که 80 سال دارم 8 ساعت کار می کنم و صبح ها با عشق نقاشی کردن بیدار می شوم؛ یک بار قبل از انقلاب در دانشگاه تهران 3 ماه فیلم، سه ماه انیمیشن و ... درس دادم، پس از انقلاب 3 ماه تصویرسازی درس دادم دیدم نمی توانم معلم باشم و نمی توانم سفارشی کار کنم ادامه ندادم.
علی اکبر صادقی در پاسخ به سوالی درباره تجربه اش از ساخت انیمیشن گفت: من را یک مرتبه انگار از ده به پاریس بردند؛ خیلی یک مرتبه شوق عجیبی در من ایجاد شد روزی 16-17 ساعت کار می کردم، فیلمم از نظر نقاشی یک چیزهای خوب داشت اما از نظر سینمایی اشکال داشت.
علی اکبر صادقی همچنین درباره ساخت انیمیشن در ایران اظهار داشت: من در بیشتر جشنواره ها داور بودم و خیلی فیلم انیمیشن دیدم خیلی از انیماتورهای ایران کارهای جهانی انجام می دهند، در ایران در زمینه ساخت انیمیشن زیاد مطالعه نمی کنند.
وی در مورد فعالیت موسیقیایی اش گفت: آقای هاشمی سهتار می ساخت وی سهتار را به آتلیه ما می آورد و آقای افجه ای روی آن خط می کشید، یک سه تاری خریدیم و معلمی هم گرفتم که یادم دهند من شب ها تمرین می کردم یک شب اشکان سیم سه تار را پاره کرد و من هم موسیقی را رها کردیم.
علی اکبر صادقی درباره سرایش اشعارش نیز گفت: 13-14 سال پیش افسرده شده بودم ایده های زیادی داشتم و نمی توانستم نقاشی بکنم، من 3 ساعت حرف می زنم در یک مهمانی جواد مجابی به خانم من گفت که اینها را می نویسند، نوشتم در حدود 150 صفحه هستند هر چیزی که به ذهنم می رسید را می نوشتم.
گفتنی است نمایشگاه مروری بر آثار و زندگی علی اکبر صادقی از 8 بهمن تا 25 فروردین سال آینده در موزه هنرهای معاصر برپاست.
نظر شما