حجت الاسلام عزت الله مرتضایی مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اهمیت ازدواج و عوامل تجرد گرایی گفت: ازدواج یکی از دستورات مهم در دین اسلام است و مورد توجه قرآن قرار گرفته و در آیات بسیاری نسبت به مسئله ازدواج اشاره شده است.
وی افزود: مسئله ازدواج امر مهمی است که در سوه های مختلف از جمله سوره نساء، آل عمران و نور به ازدواج، ابعاد و جهات آن پرداخته است.
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات کامپیوتری نور ادامه داد: در قرآن کریم آیات زیادی از جمله آیه 3 و 4 سوره نساء راجع به امر به ازدواج داریم که دستور می دهد با زنهای پاکیزه و پاکدامن ازدواج کنید.
حجت الاسلام مرتضایی تصریح کرد: در این آیه وقتی می گوید با زنهای پاک و پاکدامن ازدواج کنید دو مفهموم مخالف دارد که از آنها نهی برداشت می شود یکی اینکه با زنهای ناپاک و ناپاکدامن ازدواج نکنید و دیگری تجرد را نکوهش کرده است و دستور به ازدواج با زنان پاک و پاکیزه می دهد .
وی اظهار داشت: در همین سوره نساء آیه 25 امر شده با زنان به اذن صاحبان و پدران آنها ازدواج کنید و خطاب به مردان و مسلمانان بوده یعنی یک مرد مسلمان وظیفه دارد ازدواح کند.
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نور عنوان کرد: همچنین در آیه 24و25 سوره نور که یک تفاوت با دوآیه سوره نساء دارد امر به ازدواج را برای جامعه یک وظیفه می داند و همانطور که افراد وظیفه دارند به فکر ازدواج باشند جامعه هم باید به فکر ازدواج باشد و دیکران هم باید این کار را بکنند.
وظیفه جامعه فراهم کردن زمینه ازدواج برای جوانان است
حجت الاسلام مرتضایی یاد آور شد: حتی باید برای افراد بی سرپرست، یتیم و برای کسانی که بی بضاعت و یا تحت ولایت شما هستند زمینه ازدواج برای آنها را فراهم کنید.
وی خاطر نشان ساخت: توجه در این آیه به این جهت بوده که تجرد از نظر قرآن مضموم بوده و این وظیفه را به عهده جامعه و خانواده گذاشته و در روایات زیادی در مورد فواید ازدواج به آن اشاره شده است.
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نور افزود: ازدواج بهترین و بزرگترین فایده بعد از دین اسلام است بالاترین نعمت مسلمان شدن و بعد از آن ازدواج است چنانچه ازدواج نعمت بوده و هم سنت رسول خدا تجرد هم نغمت است.
مرتضایی با اشاره به سخن پیامبر (ص) که با ازدواج نصف دین خود را تضمین کنید گفت: جامعه و خانوادهه باید به فکر ازدواج افردای که به سن بالا رسیده اند باشید و زمینه را برای ازدواج آنها فراهم سازند .
وی اذعان داشت: آیه دیگری که در قرآن در خصوص ازدواج آمده است آیه ۲۶ سوره نور است که در آن به تناسب ازدواج بین زن و مرد اشاره کرده و آنها را مورد مقایسه قرار داده است ولی در جامعه اینگونه نیست که همه زنان و مردان درستکار، سالم و پاکدامن باشند.
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نورادامه داد: با توجه به اینکه این تناسب در جامعه وجود ندارد مردان بد کار با زنان بدکار و زنان بدکار با مردان بد کار ازدواج کنند و زنان پاکدامن و طیبه با مردان طیبه و پاکدامن و مردان پاکدامن با زنان پاکدامن و طیبه ازدواج کنند.
وی افزود: در رابطه با مجرد بودن پنجم در احکام اسلامی و فقهی برای ازدواج عنوان شدذه به این معنا که اصل ازدواج استحباب ذاتی دارد و این ازدواج ذاتی گاهی واجب،حرام مکروه و مباح می شود.
حجت الاسلام مرتضایی تصریح کرد: زمانی که خوف و خطر است و زن و مرد در معرض خطر گناه باشند و نتوانند کنترل کنند ازدواج واجب می شود، همچنین گاهی ازدواج کردن و نکردن فرد بر اساس مصلحت است و تفاوتی در وضع او ندارد و اگر فردی تصمیم بگیرد هرگز ازدواج نکند امری مکروه می باشد .
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نور یاد آور شد: عوامل و علل زیادی در خصوص بالا رفتن سن ازدواج، تجردگرایی، طلاق و ازدواج سفید مطرح شده است که مهمترین علت آن به خاطر مسائل اقتصادی است .
وی عنوان کرد: در قرآن برای ازدواج آثار فراوانی ذکر شده اما وقتی ما به این آثار توجه نکنیم و فکر تحقق آنها نباشیم و زمینه و مقدمات آن را در جامعه فراهم نکنیم قطعا سن ازدواج و تجردگرایی در جامعه افزایش پیدا می کند.
حجت الاسلام مرتضایی خاطر نشان ساخت: مسئولان فرهنگی ما از قبل می دانستند که جامعه ما جوان است و ازدواج مهمترین مشکل آنها می باشد اما در این زمینه هیچ کاری نکردند و متأسفانه موانع اقتصادی و اجتماعی برای ازدواج جوانان همچنان درجامعه وجود دارد .
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نور با بیان اینکه ازدواج باعث آرامش است اظهار داشت: در سوره روم آیه ۲۱ خداوند سه موضوع همسر، شب و یاد خدا را برای انسان مایه آرامش نام برده است اما زمانی که ما برای آرامش افراد فکری نکردیم و ازدواج را محقق نکردیم میبینیم اضطراب، استرس و تجرد گرایی در جامعه بوجود می آید.
وی افزود: جوانان باید بدانند با ازدواج برای خود یک پناهگاه پیدا می کنند که در آن انیس و مونس همراه با محبت و الفت دارند همچنین ازدواج برای زنان حقوق مادی و معنوی بوجود می آورد.
حجت الاسلام مرتضایی گفت: مهمترین مسئله در جامعه امروز که مانع بروز مشکلات و ناهنجاری های ازدواج و تجرد گرایی در جامعه می شود اقتصاد است چرا که یک جوان برای شروع یک زندگی جدید نیاز به یک سرپناه، شغل برای تامین مالی دارد تا بتواند با آرامش در کنار همسر خود زندگی کند .
مدیر گروه قرآن و حدیث مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری نور گفت: دولت و حکومت وظیفه دارند شرایط لازم را برای ازدواج جوانان در هر شرایطی فراهم کنند تا بتوانند از بروز ناهجاری های مرتبط با تجرد گرایی در جامعه جلو گیری کنند .
نظر شما