سواد فرهنگی را بالا ببریم/ ضرورت توجه به موزه ها

خبرگزاری شبستان: مدیرکل موزه ‎ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی، با بیان اینکه مهمترین موضوعی که امروز فرهنگ‎ ها را تهدید می ‎کند عدم سواد فرهنگی جوامع است، اظهار داشت: موزه‎ ها و میراث فرهنگی تلاش می ‎کنند جامعه دچار آلزایمر نشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی، در آیین گشایش نمایشگاه گنجینه میراث خوزستان در دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان، گفت: یونسکو چند وقت پیش اعلام کرده بود که مهمترین سواد جوامع امروز سواد فرهنگی است زیرا در هجوم فرهنگ ها، با امکانات ارتباطی بسیار شدیدی که وجود دارد، جوامعی قادر به حفظ هویت و فرهنگ خود هستند که دارای سواد فرهنگی بالا باشند.

 

وی تصریح کرد: موزه ها تلاش می کنند جامعه دچار آلزایمر نشود زیرا اگر فراموش کرده باشیم که چه کسی بودیم و هستیم، در جواب هرچه به ما بگویند می پذیریم.

 

کارگر، بیان کرد: همه کسانی که می خواهند تاریخ این کشور را دچار تنش کرده و بخشی را مصادره و سانسور کنند، همان کاری را می کنند تا جامعه دچار آلزایمر شود و هویت خود را فراموش کند و این فراموشی سرآغاز بلایای بعدی است.

 

وی اضافه کرد: ایران مسائل و مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشته و به حیات فرهنگی و تمدنی خود ادامه داده و از طرفی، مشکلات امروز در مقابل گذشته چیزی نیست و این جامعه قطعاً به حیات خود ادامه می دهد و تمدن خودش را استمرار می بخشد.

 

مدیرکل موزه ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی، عنوان کرد: ایران در دو حوزه در جامعه جهانی امروز تأثیرگذار است و از این دو حوزه هم نباید بیشتر بیرون برویم، این دو حوزه عرصه میراث فرهنگی و انرژی است.

 

وی ابراز کرد: در هر عرصه ای می توان در دنیا ظاهر شد ولی هنگام ورود به حوزه تمدن و فرهنگ که کمترین توجه به آن شده است، بازیگر اصلی بدون منازعه ما هستیم؛ در حوزه انرژی رقیب داریم ولی در حوزه میراث فرهنگی بی رقیبیم.

 

کارگر، خاطرنشان کرد: زمانی که نمایشگاهی تحت عنوان هفت هزار سال هنر ایران داشتیم حدود 170 اثر تاریخی کشور را در تعدادی از کشورهای اروپایی به هزینه خودشان در موزه آنها به نمایش گذاشتیم.

 

وی ادامه داد: در وین اتریش، وقتی در  جلسه ای وزیر آموزش این کشور گفت که وزیر اقتصاد و دارایی اتریش اعلام کرده که رشته شهرسازی دانشگاه وین به خاطر صرفه اقتصادی تعطیل شود، من پیشنهاد کردم که نه تنها این رشته نباید تعطیل شود بلکه بنیاد ایران شناسی راه اندازی شود و یک سال بعد نیز ما را برای افتتاح دعوت و همان وزیر آموزش گفت که غرب بدون تعامل با شرق به ویژه با ایران نمی تواند به حیات خودش ادامه دهد.

 

وی با بیان اینکه تأثیر میراث فرهنگی در دیپلماسی ملی بسیار بالاست، اظهار کرد: اشپیگر در مقابل 2 هزار و 200 نفر از فرهیختگان آلمانی گفت زمانی که ما آلمانی ها به زحمت می توانیم برای خودمان 500 سال تاریخ مستمر بنویسیم و از طرفی جامعه ای هفت هزار سال تمدن خود را به راحتی عرضه می کند، ما به جز اینکه در مقابل آن سر تعظیم فرود بیاوریم کار دیگری نمی توانیم انجام دهیم و چنین اعترافی در سطح بین المللی به همت میراث فرهنگی محقق شد.

 

مدیرکل موزه ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی، با اشاره به این تیتر روزنامه های خارجی که «ایرانی ها محور تمدن بشر هستند»، گفت: اولین تمدن بشری، اولین منشور حقوق بشر و نخستین امپراطوری در ایران بوده و ایران سخت ترین برهه های تاریخی، سیاسی و اقتصادی را پشت سر گذاشته و هنوز ایرانی حرف می زنیم پس قطعا مشکلات امروز هم به راحتی پشت سر می گذاریم.

 

وی یاد آور شد: هیچ دریچه ای برای معرفی جامعه بهتر از میراث فرهنگی نیست؛ میراث فرهنگی درب یک خانه است و راه ورود برای شناخت یک کشور، همین درب است.

 

کد خبر 683486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha