اشتغال با وام ایجاد نمی شود/ اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان به اشتغال فراگیر

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما مطمئن هستیم وام منجر به اشتغال نشده و در واقع اشتغال با وام ایجاد نمی شود، حتی یک برنامه اشتغال هم در دنیا با وام وجود ندارد که موفق باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عیسی منصوری پیش از ظهر امروز (27 دی) در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بحث اشتغال فراگیر، 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی با یارانه 2 تا هشت درصد در نظر گرفته شده که این منابع از سوی سیستم بانکی برای برنامه اشتغال فراگیر پیشنهاد شده است.

 

وی ادامه داد: برای ما مهم است که منابع در بحث اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی در جهت اولویت ها تخصیص یابد و در برنامه اشتغال روستایی یارانه سود 10 درصد، شش درصد و چهار درصد منظور شده است.

 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: برای اینکه کار در این بخش تسهیل شود سامانه کارا راه اندازی شده که 49 هزار نفر متقاضی به سامانه ورود یافته اند ولی کمتر از 10 درصد طرح ارائه شده که از امروز دسترسی دستگاه های اجرایی برای بررسی طرح ها فراهم شده است و معرفی به بانک هم از هفته آینده به لحاظ سامانه ای انجام می شود.

 

وی در خصوص اختصاص سهم اعتباری برای اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی به دستگاه هایی نظیر کمیته امداد عنوان کرد: جاهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی حوزه شان اشتغال نیست و کمیته امداد حمایت از فقیرترین افراد را بر عهده دارد و اگر قرار است اشتغال ایجاد شود سراغ افراد فقیر گرفته نمی شود بنابراین می تون اشتغال حمایتی را داشت و یکی از حوزه ها در اشتغال فراگیر، اشتغال حمایتی است.

 

منصوری افزود: ما مطمئن هستیم وام منجر به اشتغال نشده و در واقع اشتغال با وام ایجاد نمی شود، حتی یک برنامه اشتغال هم در دنیا با وام وجود ندارد که موفق باشد ولی ما فقط یک نسخه داریم، آن هم اینکه وام دهیم ولی بخش قابل توجهی از منابع در اختیار گروه هدف قرار نمی گیرد به طوری که جوان روستایی وثیقه ای ندارد که برای دریافت وام دهد.

 

وی تصریح کرد: بنابراین در بحث اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی موضوعی که مورد توجه قرار گرفته نظام گردش اطلاعات و نظارت و کنترل پروژه است که با این کار برای مثال استاندار می توانند پیشرفت فیزیکی طرح را مشاهده کرده و کنترل کنند و اگر منابع در راستای اولویت استان نرفت و جایی دیگر رفت طرح با سود 18 درصد خواهد بود.

 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: بحث دیگر ضمانت است که در این خصوص اگر واحدهایی وثیقه ندارند به ویژه آنها که زیر 250 میلیون تومان سرمایه گذاری می کنند امکان استفاده از صندوق ضمانت برای این واحدها وجود دارد

 

وی اعلام کرد: بیش از اینکه وام برای ما مهم باشد مداخلات توسعه ای اشتغال برای ما مهم است، برای مثال صادرات فرش ما نسبت به گذشته کاهش یافته است که اگر تحریم ها را هم برداریم این عدد صادرات به قبل نمی رسد زیرا قاعده حضور در بازار جهانی عوض شده است و نیاز به کار و نهادسازی جدید دارد بنابراین با دادن وام برای دار قالی به جواب نمی رسیم.

 

منصوری گفت: فضای کشور به لحاظ بازار بسته و نیمه بسته است ولی برای خیلی از محصولات در داخل کشور تقاضا وجود دارد در بخش های مانند پوشاک و کفش تقاضای موثر در داخل کشور داریم بنابراین باید بازار در داخل و منطقه را پوشش دهیم و سراغ این موارد برویم بنابراین باید قبل از فکر کردن به وام به مداخلات توسعه ای فکر کنیم.

 

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی ماهر در بازار کار اظهار کرد: ارزیابی نشان می دهد اگر بنگاه ها فعال شوند، بسیاری از نیروهای انسانی کار ما قابلیت حضور در بنگاه ها را به لحاظ مهارتی ندارند؛ نظام آموزشی ما متمرکز است و تولید انبوه فارغ التحصیل می کند و بیشتر فارغ التحصیلات ما هم مهندس هستند ولی در حوزه مهارتی مسئله داریم.

 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: باید بر اساس نیاز آموزش مهارت ها صورت گیرد که از این رو در کوتاه مدت برنامه آموزش در محیط واقعی کار را با همکاری فنی و حرفه ای راه انداخته ایم.

 

وی یادآور شد: با توجه به این امر برای کسانی که تحصیلات دانشگاهی دارند و چهار تا شش ماه آموزش می بیننند پوشش بیمه ای و حدود 300 هزار تومان کمک هزینه داریم و در استان هایی که نرخ بیکاری در آنها بالاست یارانه دستمزد هم در نظر گرفته شده است.

 

کد خبر 683141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha