به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی یوسفی، رِییس گروه انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش قم، با اعلام این خبر گفت: طرح خانواده پژوهنده برای نخستین بار در کشور اجرا و روش پژوهش در عمل برای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تعریف پژوهش در عمل اظهار داشت: این پژوهش از سوی افراد مرتبط در مسئلهای در راستای حل یا کاهش مسئله یا مشکل ارائه میشود.
رییس گروه انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان قم، با بیان اینکه این پژوهش هفت محور را شامل میشود، گفت: در مراحل این طرح پژوهشکنندگان تلاش میکنند وضعیت نامطلوب یا نامعین موجود را به وضعیت مطلوب یا معین تغییر دهند چراکه تغییر در وضعیت موجود هدف عمده این طرح است.
یوسفی، «مشخص کردن موضوع و عنوان پژوهش»، «توصیف و بیان مسئله»، «جمعآوری اطلاعات»، «تجزیه و تحلیل و تفسیر دادهها»، «ارائه راه حلهای پیشنهادی»، «انتخاب بهترین راهحل یا راهحلها و اجرای آن» و «ارزشیابی و توصیف مطلوب» را از جمله محورهای اصلی این نوع پژوهش ذکر کرد.
وی با تاکید بر مطالعه اولیه و استفاده از پیشینه تحقیق در این نوع پژوهش، اذعان داشت: پژوهش لازم است از مطالعه و بررسی در زمینه پیشینه تحقیق برخوردار باشد تا ارزش علمی و کاربردی را کسب کند.
رئیس گروه انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان قم، ادامه داد: افراد برای تکمیل پیشینه تحقیق میتوانند به مجلات، روزنامهها، کتب تخصصی، اینترنت اقدامپژوهیهای دیگران و پایاننامهها مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: پس از اجرای طرح پیشبینی شده و حتی هنگام اجرای آن لازم است اسناد و مدارکی گردآوری کرده تا به وسیله آن ادعای خود را ثابت کنید.
وی تصریح کرد: اظهارات معلمان، مدیر مدرسه، دوستان و دانشآموزان دیگر و سایر اعضای خانواده یا یک نوشته و نقاشی پس از یک عمل یا اقدام، دیگران را قانع میکند که اصلاح و تغییر مطلوب صورت گرفته است.
یوسفی، با اشاره به تجدید نظر و ارائه گزارش مرحله پایانی پژوهش در عمل، تصریح کرد: در این مرحله به انتشار یافتهها پرداخته و مراحل، سرانجام و رخدادها مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
وی با اشاره برخی مشخصات مورد نیاز در ارائه گزارش بیان داشت: خانوادهها برای ارائه اثر پژوهشی باید مشخصات کامل خود مانند نام و نام خانوادگی، نام فرزند، میزان تحصیلات، شغل، ناحیه آموزش و پرورش، شماره تلفن و اطلاعات دیگر در گزارش ذکر کنند.
وی تاکید کرد: نحوه نگارش گزارش و تنظیم آن به صورت جالب و خواندنی از امتیاز ویژهای در این طرح برخوردار است.
رییس گروه انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان، با اشاره مهلت ارسال آثار گفت: خانوادهها تا (30 تیر) سال 90 فرصت دارند، آثار خود را به دفتر محل تحصیل فرزند خود تحویل دهند.
یوسفی خاطرنشان کرد: این روش در بهبود روش تربیتی فرزندان مؤثر بوده و خانوادههایی که موفقیتهایی در این زمینه کسب کردهاند میتوانند در این طرح شرکت کنند.
وی یاد آور شد: متقاضیان شرکت در این طرح برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به مدیران مدارس یا به پایگاه اطلاعرسانی آموزش و پرورش استان قم مراجعه کرده یا با تلفن 2936519 و 2938024 تماس حاصل کنند.
وی تصریح کرد: در این طرح خانوادههای پژوهنده در راستای ارائه روشهای تربیتی شناسایی میشوند.
رییس گروه انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان قم، در پایان گفت: آثار برگزیده این طرح در ویژهنامهای چاپ شده و به صاحبان آثار برگزیده جوایزی ویژه و لوح تقدیر اهدا میشود.
پایان پیام/
نظر شما