به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام رمضانعلی صالحی امروز (25 دی) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسانجنوبی، اظهار کرد: اداره کل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور دارای دو بخش اصلی مدیریت پیشگیری از وقوع جرم و امور عفو است.
وی افزود: عفوهای موردی و مناسبتی که در طول سال می شود مقدمات آن در این اداره کل و ادارات مراکز استانها انجام میشود.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور با اشاره به اینکه از نظر مبانی فقهی و اسلامی موضوع جلوگیری از وقوع جرم در واژهها مقدس و نهادهای زیبا مانند امر به معروف و نهی از منکر و تقوا تعریف شده، گفت: پیشگیری از جرم به معنای است که فرد مرتکب جرم نشود و یا اگر شد دیگر تکرار نکند.
حجت الاسلام صالحی با تاکید بر اینکه موضوع پیشگیری از وقوع جرم در ایران و مراکز علمی و پژوهشی قدمتی حدود 50 ساله دارد، بیان داشت: در اصل 156 قانون اساسی که در آن وظایف قوه قضائیه تعریف شده یکی از تکالیف این نهاد پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان است.
وی ادامه داد: براساس قانون نهاد متولی از پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است اما این موضوع تاکنون به صورت منسجم و منظم در کشور ما به شایستگی رهبری نشده است و قانون پیشگیری از وقوع جرم طی دو سال اخیر تصویب شده است.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور با اشاره به اینکه اما نهادها برای پیشگیری از وقوع جرم تلاش هایی را انجام دادند، افزود: سازمان قضایی نیروهای مسلح یکی از نهادهای پیشکسوت در این امر است که در سال 1364 تشکیل و به قوه قضاییه ملحق شده است.
حجت الاسلام صالحی بیان کرد: از سال 1377 برنامههای پنج ساله منظم در سازمان قضایی نیروهای مسلح به تصویب رسیده و تاکنون چهار برنامه پنج ساله به مدت 20 سال در نیروهای مسلح به انجام رسیده و هدف آن فعال شدن فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح در زمینه پیشگیری از وقوع جرم بوده است.
وی با ابراز خرسندی از فعال شدن و اثرگذاری گفتمان پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح، گفت: در پنج سال اخیر از کل جرائم نیروهای مسلح 10 درصد کاهش جرم داریم البته درصد جرایم نیروهای مسلح نسبت به سایر اقشار بسیار کمتر است.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور یادآور شد: مجمع پیشگیری از وقوع جرم هر سال یک نوبت در تمام استانها برگزار میشود و یک موضوع انتخاب و تمام 31 استان کشور به این موضوع می پردازند و کنترل و راهکارهای آن را بحث و خروجی آن را ارائه می دهند و اسناد را به سازمان می دهند تا ما کار تکمیلی روی آن انجام دهیم.
حجت الاسلام صالحی با اشاره به برگزاری شوراهای استانی پیشگیری از وقوع جرم، گفت: شوراها به صورت فصلی هر سه ماه یک بار تشکیل می شود و موضوعات آن کنترل و مقابله با جرمهای بومی است.
نظر شما