به گزارش خبرنگار حوزه شهری شبستان، محسن هاشمی در سی و هفتمین جلسه شورا اظهار داشت: امروز حدود 140 روز از انتصاب دکتر نجفی به عنوان شهردار تهران با اجماع اعضای دوره پنجم شورای شهر می گذرد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: امروز قرار است مطابق مصوبه شورا گزارش وضعیت شهرداری تهران در پایان دوره چهارم شورا و اتمام مسئولیت شهردار پیشین توسط شهردار منتخب به شورای شهر ارایه شود.
وی با اشاره به نکاتی در خصوص ارایه وضعیت شهرداری تهران در پایان دوره چهارم گفت: برای بررسی دقیق عملکرد شهرداری تهران به زمان و اختیارات قانونی و فرآیندی نیاز است که به طور طبیعی در این فرصت کوتاه امکان پذیر نبود.
هاشمی افزود: تهیه گزارش تفریغ بودجه شهرداری تهران که به مدت چند سال دچار تأخیر زمانی است و گزارشات نهادهای نظارتی اقدامی در این راستا است و اگر شورای شهر قرار باشد همچون نظارت مجلس بر دستگاه های دولتی نظارتی روزآمد و موثر بر عملکرد شهرداری داشته باشد به ابزارهایی نظیر دیوان محاسبات شهری نیاز دارد تا بتواند به موقع و با صحت و دقت و سرعت کافی این نظارت را انجام دهد و به شورا گزارش کند.
هاشمی با بیان اینکه رویکردهای افراطی و تفریطی در ارزیابی عملکرد شهرداری در دوره گذشته وجود دارد، خاطرنشان کرد: رویکرد نخست سیاه نمایی و نادیده انگاشتن نقاط مثبت و تلاش ها و پروژه های عمرانی و رویکرد تفریطی نیز سفیدنمایی و جنبه تبلیغی دادن به ارزیابی برای تمجید از عملکرد گذشته است در حالی که قضاوت باید واقع بینانه و بر اساس انصاف و اعتدال باشد.
وی ادامه داد: بخشی از انتقادات به عملکرد گذشته شهرداری از سیاستگذاری آن دوره ناشی می شود که فرآیند تعامل شورای شهر و شهرداری است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: سیاست خودرومحوری و انجام پروژه های بزرگ اتوبان در شهر هم در بعد سیاستگذاری ممکن است مورد انتقاد واقع شود و هم در بعد اجرا و از نظر میزان هزینه مصرف شده و رعایت مقررات و قواعد قانونی و در این گزارش آنچه که مدنظر قرار داریم تطبیق عملکرد با مقررات است.
هاشمی با بیان اینکه همانطور که انتقاداتی به دوره گذشته عملکرد شهرداری وجود دارد در رویه جدید شهرداری نیز ممکن است انتقاداتی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: نباید از افراط در سیاست های انبساطی و افزایش بی رویه هزینه کرد در پروژه ها به دام سیاست های انقباضی و عدم تحرک و فعالیت در پروژه ها به ویژه حوزه های اولویت دار شهری مانند سیستم حمل و نقل عمومی بیفتیم.
وی با بیان اینکه روزمرگی و رکود در بخش عمران و سازندگی و توسعه شهر زیان بار تر از سیاست های انبساطی است، خاطرنشان کرد: نمی توان روند گذشته را نفی و نقد کرد اما با همان سیاست ها و مدیران عمل کرد چرا که آرای مردم در انتخابات 29 اردیبهشت معنادار بود و باید این تحول در حوزه اجرا و نه تنها گفتاردرمانی مدیریت شهری دیده شود. ما به برنامه های عملیاتی و قابل پایش برای تحول در حوزه شهری نیاز داریم.
هاشمی با بیان اینکه سیاست های جدید در حوزه شهرسازی و سایر اموری که مورد نیاز مردم برای ساخت و ساز و نوسازی است باید به سرعت تدوین شود، تصریح کرد: ضابطه مند کردن و ایجاد وحدت رویه در شهرسازی یکی از اولویت های ما است.
وی ادامه داد: ایجاد تبعیض و اختلاف بین مجوزهای صادره در گذشته و امروز به اندازه تداوم اقدام بی ضابطه در فروش تراکم و شهرفروشی باعث نارضایتی می شود.
هاشمی تاکید کرد: ارایه برنامه ای متفاوت از برنامه های گذشته و دارای رویکرد توسعه گرایی واقع بینانه یکی از نیازهای مهم مدیریت شهری است که باید لایحه اسناد بالادستی آن از جمله چشم انداز و سیاست های کلی به شورای پنجم ارایه شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: برخورد سیاسی با مسایل مدیریت شهری چه در مورد عملکرد دوره فعلی توسط رسانه ملی و برخی دستگاه ها و نهادها و چه در دوره گذشته توسط رسانه ها و جریانات سیاسی پیروز در انتخابات نتیجه مفیدی برای شهروندان نخواهد داشت.
هاشمی تاکید کرد: بهتر است با نگاه کارشناسی، انصاف و اعتدال به موضوعات نگریسته و مسایل بررسی شود تا فرایند مثبتی را در مدیریت شهری شاهد باشیم.
نظر شما