به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی در نشست صمیمی با کارکنان ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و هیات تحریریه خبرگزاری شبستان که در محل این ستاد برگزار شد، با اشاره به آیه «وَ أَنَّ الْمَساجِدَ لِلَّهِ فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَداً»(جن، آیه 18)، گفت: کار برای مسجد، بسیار ارزشمند است و ما باید قدر چنین کاری را بدانیم.
وی با بیان اینکه کار در این ستاد در راستای دعوت اعضای کانونهای فرهنگی هنری، نمازگزاران، مراجعین و مجاورین مساجد به آموزههای دینی و ارزشهای انقلاب اسلامی است و ادبیات برخورد ما با هر یک از این چهار گروه متفاوت است، خاطرنشان کرد: خداوند درباره نحوه برخورد با افراد می فرماید «ادعُ إِلىٰ سَبيلِ رَبِّكَ بِالحِكمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ ۖ وَجادِلهُم بِالَّتي هِيَ أَحسَنُ» (نحل، آیه 125)، یعنی در برخورد با افراد باید با حکمت، قول سدید، اندرز نیکو و هنرمندانه، سخن گفت.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، افزود: مدیران و اعضای کانونهای فرهنگی هنری باید با موعظه حسن و هنرمندانه، افراد را دعوت کنند و به انجام تکلیف خود بسنده نکنند.
ارزانی با بیان اینکه نحوه جدال با افراد طبق تصریح قرآن، باید «أَحسَنُ»، باشد، خاطرنشان کرد: خداوند در آیهای که ذکر شد، یک طبقهبندی مطرح کرده است یعنی تاکید میکند قول میتواند سدید و حکیمانه باشد ولی موعظه باید «حسن» و جدال هم باید «أَحسَنُ» باشد، که این طراحی نشاندهنده اهمیت نحوه موعظه و جدال با دیگران است.
وی افزود: نحوه برخورد ما با دیگران باید پس از شناسایی مخاطب و محل و مکان سخنرانی (اینکه کجا میخواهیم سخنرانی کنیم) مدیریت شود، در غیر این صورت دعوت ما موثر نخواهد بود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در ادامه با بیان اینکه تدوین و تصویب اساسنامه این ستاد به مرحله بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم این آیین نامه هرچه زودتر در دستور کار این شورا قرار گیرد.
ائمه جماعات، رهبران مساجد هستند
ارزانی با اشاره به فعالیت بسیج، مرکز رسیدگی به امور مساجد، هیئات مذهبی، سازمان تبلیغات اسلامی، کانونهای فرهنگی هنری و سایر دستگاهها و نهادها در مساجد، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، ائمه جماعات، مدیر و رهبر مساجد هستند و ما بازوی اجرایی آنان هستیم.
وی با اشاره به فعالیت سراهای محله در کنار مساجد، خاطرنشان کرد: اگر کار ما در کانونهای فرهنگی هنری ممتاز از دیگر نهادها باشد، آنگاه دیده خواهد شد و در سطح مساجد، محلات و کشور موثر خواهند بود و در چنین شرایطی در صورت حذف ما، شاهد اعتراض اهالی و ارکان مساجد خواهیم بود، اما اگر درست عمل نکنیم، دیگران در صورت حذف کانونهای فرهنگی هنری می پرسند، مگر چنین نهادی در مساجد وجود داشت؟
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، اضافه کرد: تدوین بیانیه ماموریت، اهداف خرد و کلان و چشمانداز از جمله فعالیتهای مهم این ستاد طی دو ماه اخیر است.
ارزانی گفت: تلاش میکنیم تا این موضوع در تدوین اسناد راهبردی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز لحاظ شود تا مشکلات مالی ما تا حدودی برطرف شود.
نگاه «پدر فکور» در مدیریت کانونها حاکم شود
وی با بیان اینکه باید نگاه «پدر فکور» به جای «پدر پولدار» در ذهن مسئولان دبیرخانههای استانی و کانونهای فرهنگی هنری مساجد بنشیند، اظهار کرد: ما باید زیرساخت ها و رویکرد بینالمللی را در میان کانونهای فرهنگی هنری تقویت کنیم تا در انجام برنامهها با کمبود منابع مالی دچار نشویم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ارتقای توانمندیها و گسترش نگاه «پدر فکور» را لازمه تقویت کانونهای فرهنگی هنری دانست و افزود: باید نگاه اعضای این کانونها به این ستاد تغییر کند زیرا در این صورت با دوری از نگاه «پدر پولدار» به فکر خودکفایی خواهند بود.
ارزانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سخنان امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و رییس جمهور کشور، مبنی بر انتقال پیام های جمهوری اسلامی به جهان، گفت: انتقال این پیام با سخنرانی محقق نمیشود بلکه باید طبق الگوی جهانی، ارتباط مردم و مردم و همچنین مسجد با مسجد را تقویت کرد تا انتقال این پیام نیز انجام شود.
بزرگترین آسیب برای مساجد، حذف افراد به بهانه جهتگیریهای سیاسی است
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه نباید نگاه جناحی و سیاسی افراد در مدیریت ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد وارد شود، افزود: بزرگترین آسیب برای مساجد، حذف افراد به بهانه جهتگیریهای سیاسی است، البته رویکرد ما این است که ضمن احترام به باورهای افراد، نگاه جناحی نداشته باشیم و از همه جناحها و جریانات پذیرفته شده در نظام استفاده کنیم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه مسجد، خانه خدا است و همه باید در آن و همچنین در کانونهای فرهنگی هنری فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: پیروی از ولی فقیه، ملاک حرکت است و امروزه مقام معظم رهبری، جلودار هستند و ما هم در این مسیر حکت میکنیم.
ارزانی در ادامه، اولویتبندی در کارها را مهم دانست و گفت: اگر در این عرصه، موفق باشیم، در کارهایمان نیز موفق میشویم در غیر این صورت، شاید کارهایی انجام داده باشیم ولی چون اولویتبندی نداشتهایم، چندان موفق نبودهایم.
وی استفاده از خلاقیت و ایده همه افراد اعم از شهری و روستایی را لازم دانست و اظهار کرد: قرآن می فرماید «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ: و به راستى ما فرزندان آدم را گرامى داشتيم »(اسراء، آیه 70)، بنابراین همه انسانها، کرامت ذاتی دارند و ما باید با طراحی سامانهای از خلاقیت همه افراد استفاده کنیم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، در پایان، عدالتمحوری را رویکرد خود در مدیریت کانونهای فرهنگی هنری مساجد دانست و خاطرنشان کرد: باور دارم اگر به نیاز اولیه افراد توجه نشود، توجه به سایر نیازها نیز غیر ممکن یا دشوار است، بنابراین به حل مشکلات معیشتی افراد توجهی جدی دارم.
نظر شما