حجتالاسلام والمسلمین علی امیرآتشانی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان مساجد را مهمترین و اصلیترین کانون مبارزات مردم ایران طی سالیان متمادی به ویژه در دوران انقلاب اسلامی دانست و گفت: قاطعانه میگویم اگر مساجد نبودند، انقلاب پیروز نمیشد یا دستخوش برخی انحرافات عقیدتی و فرهنگی میشد.
وی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر سنگر بودن مساجد، افزود: مساجد مرکز تحولات جامعه اسلامی ایران بودهاند به همین دلیل بنیانگذار انقلاب اسلامی، مساجد را سنگر نامیدند که به معنای خط دفاعی و محور مقابله با تهاجمات و دسیسههای دشمنان است و به همین دلیل دشمنان در کشورهای گوناگون اقدام به تخریب آنها میکنند.
رئیس اداره برنامهریزی ائمه جماعات مساجد کشور سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ»(توبه، 18)، ماهیت و رسالت مساجد را مشخص کرده است، افزود: آبادانی مساجد طی 39 سالی که از عمر انقلاب میگذرد، هر روز یشتر شده است و در هیچ زمانی به اندازه این دوران، مساجد تا این اندازه آبادان نبودهاند.
امیرآتشانی اضافه کرد: تعداد مساجدی که در سطح محلات و مناطق شهری و همچنین در روستاها محور فعالیتهای دینی، فرهنگی، خدماتی و اجتماعی هستند، فراوان است و برخی از همین مساجد مجموعهای گسترده با فعالیتها و برنامههای گوناگون راهاندازی کردهاند که نظیر آنها در سالهای پیش از انقلاب اسلامی، یافت نمیشد یا کمتر وجود داشت.
وی با اشاره به نقش آفرینی مساجد در دوره دفاع مقدس و ایجاد مقاومت فرهنگی و اعتقادی در برابر دستنشاندههای دشمنان و برخی از گروههای فریب خورده داخلی، گفت: مساجد در سالهای اولیه انقلاب به ویژه بین سالهای 1359 تا 1362 نقشی اساسی در روشنگری مردم و تقویت بنیانهای انقلاب اسلامی و آگاهسازی مردم درباره توطئههای گروهکهای ترورویستی داشتند.
رئیس اداره برنامهریزی ائمه جماعات مساجد کشور سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مساجد در رویدادهای سال 1388 نیز نقشی مهمی در خنثیسازی نقشههای دشمنان داشتند، افزود: امروزه نیز مساجد پایگاه اصلی فراگیری و نشر آموزههای قرآن و عترت (ع) و بیان دستاوردهای نظام اسلامی هستند.
امیرآتشانی با بیان اینکه دستاوردها و خدمات مساجد به کشور طی 39 سال اخیر، فراوان است و هفتهها و ماهها میتوان درباره آنها سخن گفت، اظهار کرد: گسترش نقشآفرینی مساجد نیازمند افزایش حمایتهای مادی و معنوی دولتها و دستگاههای مرتبط با آنها است زیرا ارتقای کارکردهای مساجد به ویژه در دوران جدید که نسل جوان هر روز با فناوریها و رویدادهای تازه علمی، ورزشی و هنری روبرو میشوند، بدون داشتن امکانات مالی کافی، دشوار و گاهی غیر ممکن است.
وی افزود: اکنون در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی، مسئولان و دستگاههای متولی و پشتیبان مسجدی باید بازنگری جدی در رویکرد و برنامهریزیهای خود داشته باشند، زیرا بسنده کردن به وضعیت موجود میتواند موجب از دست رفتن یا سست شدن جایگاه مساجد در کشور شود.
رئیس اداره برنامهریزی ائمه جماعات مساجد کشور سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه این سازمان در راستای تقویت جایگاه مراکز دینی به ویژه مساجد، حوزههای علمیه و هیئات مذهبی تلاش بسیاری داشتهاند و فعالسازی تعدادی از مساجد غیرفعال جزو برنامههای آن است، گفت: امیدواریم این سازمان با همکاری سایر دستگاههای فرهنگی و تبلیغی کشور بتواند تعداد مساجد فعال و اثرگذار کشور را افزایش دهد به طوری که زمانی شاهد باشیم همه مساجد ایران، کانون و محور همه فعالیتهای دینی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شهرها و روستاها هستند.
نظر شما