انتخابات و شرکت در آن قبیله‌ای نیست

لاریجانی با اشاره به حرکت عقلایی مجلس اظهار کرد: انتخابات و شرکت در آن قبیله‌ای نیست بلکه قانونی است و هر کس که بتواند در حوزه قانونی وارد شود می‌تواند در عرصه انتخابات حضور پیدا کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دوم از نشست خود با اصحاب رسانه در پاسخ به این سؤال که گزارش دیوان محاسبات در مورد برداشت دولت از منابع مالی برای بودجه یارانه‌ها در دست است یا خیر، گفت: گزارش دیوان محاسبات طبق قانون درست و مکاتب از آن دارد که این برداشت‌ درست نیست اما با این رویکرد این برداشت انجام شده که موقت گرفته شده و برمی‌گرداند، به هر صورت اصل این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: این موضوع باید با حضور مسئولان محرز شود و سپس اعلام می‌شود وگرنه که اعلام نمی‌شود، اگر دولت از منابع مالی برای تأمین بودجه یارانه‌ها گرفته باشد از موضوع اصلی دور شویم ما هنوز گزارشی که در این رابطه دریافت نکردیم و قرار است این ادعا با بررسی درک اصل 90 معلوم شود اگر منابع برداشت شده برگردانده شود تخلف قبیح نیست اگر برگردانده نشود از هدف اصلی یارانه‌ها دور شدیم.

لاریجانی اظهار کرد: قرار بود که بخشی از سهم یارانه‌ها صرف تولید، بهداشت و حمل و نقل اختصاص یابد، اگر از منابع دیگر صرف این موضوع شود، نقض غرض است تا این ساعت نشان دهد که برای عمران از این منابع استفاده شده است، باید منابع تأمین بودجه این موضوع اصلاح شود این بحث در کمیسیون اصل 90 بودجه در حال رسیدگی است.

لاریجانی در مورد سه برابر شدن یارانه‌ها گفت: فکر نمی‌کنم با توجه به منابع موجود این امکان وجود داشته باشد و این موضوع اجرایی شود.

رییس‌ مجلس شورای اسلامی در مورد جلسه 4 ساعته مجلس شورای اسلامی در مورد اختلاس 3 هزار میلیاردی و رسیدگی چند نهاد از جمله قوه قضاییه، کمیسیون قضایی، اصل 90، دیوان محاسبات تصریح کرد: دیوان محاسبات در مورد بحث‌های دولتی رسیدگی می‌کنند، بنابراین با توجه به گستردگی و حجم اختلاس انجام شده و ازم است این موضوع در قوه قضاییه من امروز هم مخالف هستم که کمیسیون اصل 90 کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد تا اطلاعات مورد نظر کسب شود.

لاریجانی در مورد لایحه نظارت مجلس بر عملکرد خود و تعویق در مورد بررسی این موضوع در صحن علنی مجلس گفت: فکر می‌کنم این موضوع ظرف یک یا دو هفته آینده کارش تمام شود و به اجرا می‌رسد اگر شورای نگهبان تصویب کند و ایرادی نداشته باشد به اجرا می‌رسد و البته شاید اخباری مبنی بر تأخیر این موضوع در رسانه‌ها مقرر باشد اما این موضوع به تعویق نیفتاده و طبق روال انجام می‌شود.

وی در مورد عملکرد هیئت‌رییسه مجلس و نمره‌ای که به این موضوع می‌دهد، تصریح کرد: در مورد این موضوع اختلاف نظر وجود دارد، برخی معتقدند هیئت‌رییسه مجلس هفتم خوب است و برخی قبول ندارند اما من معتقدم که یک عده نمی‌توانستند برای مجلس تصمیم‌گیری کنند من قایل نیستم که فرمان مجلس در دست عده خاصی باشد نمایندگان مجلس یک نماینده تمام ملت هستند و این روش من در اداره مجلس است و مشاهده کردیم که اکثریت قاطع مجلس این نظر را می‌پذیرند. من امروز هم مخالف هستم که فرمان مجلس به دست عده‌ای خاص باشد نمره من نمره‌ای است که دیگران بدهند.

وی افزود: مجلس هشتم نشان داد که نگاه معقول و متعادل در توسعه و اداره کشور دارد و درگیر هیجانات نمی‌شود و در تبعیت از سیاست‌های مقام معظم رهبری کاملا روشن عمل کرده است و کسی نمی‌تواند آن را مخدوش کند ما یک روش عقلایی در پیش داریم.

وی پیرامون نحوه برخورد با موضوع فتنه خاطرنشان کرد: مسئله فتنه در سال 88 روی کار آمد و دو سبک برخورد با این موضوع وجود دارد، فتنه ذاتا بد است و باید آن را خاموش کرد و گذشت کرد اما عده‌ای به دنبال تجارت سیاسی در مسئله فتنه هستند و به دنبال موضوع در مورد آن صحبت می‌کنند و عده‌ای هم فقط حرف می‌زنند و دل خود را خنک می‌کنند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: مسئله فتنه ظلم به نظام جمهوری اسلامی و حقوق ملت را در خود داشت. مقام معظم رهبری آگاهانه با آن برخورد کردند و آن‌قدر مجال دادند که عده‌ای اصلاح روش کردند و برخی دوباره اشتباهات را تکرار کردند البته حواشی‌ای هم وجود داشت، ماجرای کوی دانشگاه، ماجرای مسئله کهریزک و سبحان که رخ داد مقام معظم رهبری گفتند این موضوعات دل من را خون کرد.

وی ادامه داد: حسن مجلس این است که نقطه قوت و ضعف را با هم دید. مجلس نشان داد که سیستم حکومتی اشکال خود را می‌بیند چه در فتنه و چه در مسایل دیگر هوشیار است اما کسانی هم هستند که بصیرت ندارند و باید به این موضوع نگاه حلی داشت.

رییس مجلس شورای اسلامی در مورد اسامی نمایندگانی که دارای تخلفات مالی هستند در مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار کرد: مرکز پژوهش‌ها جای این موضوع نیست و این مرکز در مورد طرح‌ها و لوایح‌ مجلس پژوهش می‌کند و جای این تحقیق در مرکز پژوهش‌های مجلس نیست. این موضوع عده زیادی از نمایندگان مجلس را زیر سؤال می‌برد و یک تصور دیگری را به وجود می‌آورد. مجلس از استوانه‌های خوبی برخوردار است و صاحب‌نظران خوبی را در خود جای داده است که موضوعات مختلف را بررسی می‌کنند. عنوان کردن این مسئله با این کیفیت موجب تحقیر نمایندگان است.

وی پیرامون پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اظهار کرد: باید این مسئله ریشه‌یابی شود و نباید به بحث‌های سیاسی، کشمکش‌های سیاسی و دعواهای حیدری و نعمتی ختم شود و به افراد عمومی اطلاع‌رسانی شفاف شود. رسانه‌ها باید کمک کنند تا این موضوع به خوبی به اطلاع مردم برسد. حواشی به اصل مطلب ضربه می‌زند، عزم جدی قوه قضاییه در این موضوع کاملا مشهود است و مجلس نیز پی‌گیر این موضوع است.

لاریجانی در مورد اتحاد اصولگرایان گفت: فکر می‌کنم باید موضوعات سیاسی را با نگاه واقع‌بینانه دید. در صحنه رسانه‌های مکتوب و سایت‌ها اصلاح‌طلبان حرف می‌زنند و این افراد کم نیستند. روزنامه‌های اصلا‌ح‌طلب نیز نظر خود را مطرح می‌کنند. همچنین در مجلس هم اصلاح‌طلبان وجود دارند و در رسانه‌های مختلف صحبت‌های خود را منعکس می‌کنند. بزرگ‌نمایی در مورد آوردن شاخص‌ترین چهره‌ها واقع‌بینانه نیست.

وی افزود: انتخابات و شرکت در آن قبیله‌ای نیست بلکه قانونی است و هر کس که بتواند در حوزه قانونی وارد شود می‌تواند در عرصه انتخابات حضور پیدا کند.

وی پیرامون قضاوت در مورد فضای انتخابات اظهار کرد: در این مورد زود است که قضاوت کنیم باید زمان انتخابات آغاز شود تا بعد بتوانیم نظر دهیم اما در مورد اینکه اصول‌گرایان می‌خواهند وحدت یابند این موضوع امر عقلایی است که با محوریت آیت‌الله مهدوی کنی صورت گیرد، دیگران هم می‌توانند این روش را داشته باشند.

وی در مورد تشکیل دولت فلسطین تصریح کرد: هر تصمیمی برای فلسطین حتما باید در ستون محکم حماس و جهاد اسلامی باشد، تک‌روی نمی‌تواند نتیجه‌ای داشته باشد. اصل بر وحدت رویه است و باید اختلاف‌نظرها را کنار گذاشت.

وی گفت: این وحدت باید در یک چهارچوب تعریف شود اما اهداف نباید فراموش شوند، ما به دوستان فلسطین و برخی مخالفان هم گفتیم اگر پایبند آرمان‌ها باشید حرکت درست و عاقلانه است.

وی در مورد یهودی‌سازی در شهر قدس خاطرنشان کرد: این موضوع مسئله مهمی است و یهودی‌سازی معضل دیگری است که آسیب‌های زیادی را در پی دارد. این موضوع مورد توجه کشورهای اسلامی و رؤسای آن نیز هست و موضوع زنده‌ای است.

لاریجانی در مورد اتحادیه 7+8 و شروط جبهه پایداری گفت: شروط را از خودشان سؤال کنید، من سخنگوی ایشان نیستم، در مورد اتحادیه 7+8 هم بنده مسئولیتی در آن ندارم.

پایان پیام/


 

کد خبر 68113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha