ابزار فهم قرآن باید در جامعه فراهم شود

خبرگزاری شبستان: معاون سابق قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید ابزار فهم قرآن را در جامعه فراهم کنیم که مردم یاد بگیرند که چگونه قرآن را فهم کنند، قرآن کتابی علمی پر از استدلال و تفکر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد رضا حشمتی معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز ۱۶ دی ماه در برنامه زنده افق شبکه رادیویی قرآن که با موضوع بررسی عملکرد و انتقال تجربیات گذشته معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد در خصوص اجرای طرح تلاوت نور در مساجد، ادارات و سازمان ها  گفت: امروز طرح تلاوت نورکه هدف ان آشنایی جامعه با ترجمعه و مفاهیم قرآن بود به 50 کشور دنیا صادرشده است، گروه بسیاری در اجرای این طرح تلاش کردند و از آن پشتیبانی کردند، فاز دوم و سوم طرح تلاوت نور هنوز اجرایی نشده است.

حجت الاسلام حشمتی درباره خادمان قرآنی که از ابتکارات دوران مدیریت ایشان بود، گفت: بسیاری از هنرمندان و بازیگران ما لوح تقدیر می گیرند بر همین اساس تلاش کردیم  در دوره دوم و سوم نمایشگاه قرآن به خادمان قرآن لوح تقدیر اهداء شود؛ که امسال در بیست و دومین دوره نمایشگاه قرآن از 160 نفر خادمان قرآنی توسط رییس جمهور تقدیر به عمل آمد.

وی درباره آرزوها و فعالیت هایی که علاقه مند به انجام آنها بودند، گفت: در چهار سال مدیریتم در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، مشاوران خوبی داشتم که کارهای اساسی و زیربنایی خوبی انجام دادند، امیدواریم نتایج خوبی داشته باشد؛ هم افزایی وهمدلی در حوزه قرآن از مهم ترین دستاوردهای معاونت قرآن وعترت بوده است.

معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:در زمان خداحافظی من از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد رقابت بسیاری از نهادهای قرآنی به رفاقت تبدیل شده بود، در حوزه هنرهم کارهای خوبی آغاز شد،  فهم قرآن از جمله آرزوهایی برجامانده ام است، باید ابزار فهم قرآن را در جامعه فراهم کنیم که مردم یاد بگیرند که چگونه قرآن را فهم کنند، قرآن کتابی علمی پر از استدلال و تفکر است.

حجت الاسلام حشمتی ابراز کرد: اعتبارات ما در حوزه قرآنی باید تناسب داشته باشد به پژوهش، قرائت، حفظ و فهم قرآن هم باید توجه کرد آنچه در جامعه قرآن تاثیرگذار خواهد بود فهم قرآن است ما باید پیام های قرآن را به مردم بگوییم هنوز مردم شهد و شیرینی مفاهیم قرآن را نچشیده اند که در این راستا طرح ها و برنامه هایی در معاونت قرآن اجرایی شده که امیدواریم دوستان ادامه دهند.

وی درباره علت روحانی شدن خود گفت: پدر بنده روحانی بودند، مدارس  ابتدایی ما مدارس دینی بود پیش از ورود به مدرسه، قرآن را می خواندم فضای مشهد و خانواده از جمله عواملی بود که فضا را برای روحانی شدن من فراهم کرد.

معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه قرآنی گفت: اگراین اعتبارات به فعالیت های جاری دستگاه ها برگردد صحیح نیست؛ در این زمینه برخی از سازمان‌های مدیریتی، سوالات منطقی دارند که باید پاسخ داده شود، در کنار این، همه ما از توان مردم غافل مانده ایم، اعتبارات قرآنی را بهینه هزینه نمی کنیم،  در فعالیت های جاری هزینه می کنیم و ارزیابی صحیحی هم از آنها نداریم، بنابراین هم افزایی، تفکیک وظایف و یاری خواستن از مردم می تواند به ما در تخصیص بودجه قرآنی کمک کند.

حجت الاسلام حشمتی درباره نقش موسسات و رابطه حکومت با موسسات قرآنی، گفت: یکی از فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که فعالیت ها را به خود موسسات واگذارمی کند، تعدادی ازموسسات قرآنی دارای مجوز این ظرفیت را دارند که مدیریت حوزه قرآنی را به انها واگذار کنیم؛ در کنار این باید هر کس سعی کند فعالیت های بر زمین مانده را انجام دهد.

وی درباره چالش پیش روی جامعه قرآنی عنوان کرد: لازمه فعالیت جمعیت قرآنی وحدت، همدلی، شرح صدر  واحترام به یکدیگر است، برخی رفتارهای غلط به جامعه قرآنی لطمه می‌زند.

معاون سابق قرآن و عترت درباره اینکه اگر دوباره معاون قرآن و عترت شود چه می‌کند گفت: چند کار جامانده را به پایان می‌رساندم؛ سایت جامعه قرآنی، فهم قرآنی تولید هنری در زمینه قرآن کارهایی است که باید تمام شود.

 

کد خبر 680775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha