حجت الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی، مبلغ بین المللی حوزه، مدیرکل ارتباطات علمی وبین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی و استاد برجسته حوزه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به مقوله ازدواج و تشکیل خانواده موفق گفت: ازدواج بزرگترین تعهد در زندگی هر دختر و پسری است که باید عاقلانه، منطقی و هدفمند صورت گیرد.
استاد برجسته حوزه افزود: هدف ما در جامعه این نیست که خانه ایجاد کنیم بلکه باید خانواده تشکیل دهیم که متاسفانه در جامعه ما بیشتر از خانواده به خانه بها داده می شود.
وی عنوان کرد: ما در جامعه خانه هایی داریم که خانواده ندارند و اگر قرار باشد اینگونه زندگی کنیم بهتر است مجرد بمانیم تا چنین خانه های بدون خانواده ای داشته باشیم.
مبلغ بین المللی حوزه علمیه قم ادامه داد: زمانی که چنین خانه های بدون خانواده در جامعه تشکیل می شود ما با طلاق عاطفی روبرو می شویم و گاها افراد مجبورند کنار هم باشند و یا زن و شوهری که با هم در یک خانه هستند ولی هرکدام...
معرفی خانواده و سلبریتی های موفق به جوانان
مدیر کل ارتباطات علمی و بین المللی مذاهب اسلامی تصریح کرد: حال اگر قرار باشد چنین ازدواج هایی در جامعه صورت بگیرد مجرد ماندن خیلی بهتر از ازدواج بوده و آسیب کمتری هم خواهد داشت.
استاد برجسته حوزه اظهار داشت: یکی از مشکلات ما مدل سازی نادرست است ما اگر بخواهیم به بحث خانواده موفق بپردازیم باید یک خانواده موفق را به عنوان الگو معرفی کنیم اما با وجود شبکه های اجتماعی، ژورنال های زرد، مدلهای مختلف زندگی بجای اینکه خانواده موفق معرفی شود بیشتر تجرد را تبلیغ و الگو کرده ایم.
وی یاد آور شد: متاسفانه در جامعه ما مسئولین فرهنگی هنری بیشتر سلبریتی هایی را تبلیغ و معرفی می کنند که به مجرد بودنشان در هر سنی افتخار می کنند و این تأثیر خوبی برای جوانان ندارد و خود این امر عامل دیگری بر ازدواج نکردن و تجرگرایی در جامعه می شود.
ایجاد زیر ساختهای تشکیل خانواده
حجت الاسلام جهانگیری عنوان کرد: واقعیت امر این است که ما باید زیر ساختهای خانواده را فراهم کنیم نه اینکه تنها از فضلیت های ازدواج بگوییم در حالی که هزینه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن برای جامعه را در نظر نگیریم.
مبلغ بین المللی حوزه علمیه قم ابراز داشت: امروز ازدواج یعنی سختی و مشکلات اگر ما ازدواج را به عنوان یک راهکار بدانیم آنوقت است که مردم به آن روی می آورند و آنرا یک آغاز می دانند.
وی افزود: استفاه از ضرب المثل و شوخی با مقوله ازدواج هر چند نشان از واقعیت باشد اما در برخی موارد مردم دیگر خیلی به آن توجه نمی کنند و جو روانی جامعه نسبت به ازدواج مکدر می شود.
منطقی نبودن سن ازدواج در جامعه
استاد برجسته حوزه افزود: در حال حاضر منطقی نبودن سن ازدواج یکی از بحران های موجود در جامعه است که در برخی موارد ازدواج ها به زیر 14 سال رسیده و در سن 9 سالگی رخ می دهد و این یک تراکنش ناموزن است که سن ازدواج را یا پایین پایین آورده یا بالای بالا که متاسفانه این امر مقدس در سن منطقی خودش انجام نمی شود و گاها فقط با هدف اینکه به هر نحوی خانواده تشکیل شود صورت می گیرد.
وی گفت: 9 و 12 سال سن مناسب ازدواج نیست چرا که ازدواج در این سن، کودکی و جوانی کردن را از آنها می گیرد بدون اینکه آنها برای مادر شدن تربیت شده باشند وارد زندگی و مسئولیت می شوند.
مدیر کل ارتباطات علمی بین المللی مذاهب ادامه داد: عدم توجه به ازدواج منطقی و عدم ایجاد زیر ساخت مناسب ازدواج در جامعه ممکن است که کانون خانواده دچار چالش هویتی شود چرا که روند خانه های بی خانواده در جامعه رو به رشد بوده و ما وظیفه داریم با معرفی الگوها، سلبریتی ها و همچنین خانواده های موفق از بروز فاجعه طلاق، تجرد گرایی و ازدواج ناموفق در جامعه جلوگیری کنیم.
حجت الاسلام جهانگیری ابراز داشت: ما نباید اجازه دهیم معرفی سلبریتی های هنری که تا کنون ازدواج نکرده و افتخار می کنند به یک ارزش در جامعه تبدیل شود و با این اوصاف منتظر باشیم که ازدواج صورت بگیرد و خانواده تشکیل شود.
نظر شما