سیدعلی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در حاشیه اختتامیه ششمین دوره تخصصی اقراء در مورد زمان آغاز این دورهها گفت: این دروهها از تابستان سال گذشته با حضور استاد فهمیوص که یک دوره یکماه بود در حدود ده استاد در خدمت ایشان اقراء کردند.
وی در خصوص فاکتورهای لازم برای انتخاب اساتید در این دورهها نیز یا آور شد: سه محور اصلی در انتخاب اساتید را ما در نظر میگیریم که ابتداء به ساکن اساتیدی که در کشور مشهور هستند و جزء داوران بینالمللی و قاریان ممتاز به شمار میروند را انتخاب میکنیم، در وهله بعدی اساتیدی که در امر آموزش در کشور تبحر دارند و کلاسهای قرائت با کیفیت را برگزار میکنند انتخاب میشوند و در آخر اساتیدی که در دورههای ارزیابی قاریان موفق به کسب درجه یک و دو شدند دعوت به عمل آمده است.
قائم مقام شورای عالی قرآن تاکید کرد: ما یک لیست بلند بالایی از اساتید برجسته کشور داریم که سعی میکنیم طی یک سال آینده این اساتید را دعوت کنیم تا در جلسات اقراء حضور پیدا کنند.
سرابی در مورد اینکه گواهی نامهای به اساتید حاضر در اقراء داده میشود یا خیر، تاکید کرد: ما در اقراء یک اجازهنامهای داریم که حاوی سلسله سند استاد اجازه و متنی که آن استاد تهیه کرده است را داریم که در این سند اجازه قرائت به اساتید داده میشود، در واقع اجازهنامه به امضاء شیخ قرائت میرسد که سند اجازه خود شیخ است.
وی افزود: البته براساس پروتکلی که ما در شورای عالی قرآن تهیه کردیم این اجازهنامه بعد از امضاء استاد اقراء به مهر و امضاء شورای عالی قرآن هم میرسد که در کشور ما دارای اعتبار لازم باشد.
قائم مقام شورای عالی قرآن در مورد اینکه برای انتخاب شیخ عصفور چه معیاری درنظر گرفته شده است نیز ابراز داشت: استاد عصفور از شیوخ قرائت در مصر هستند که باتوجه به اینکه اعتقادات نورانی دارند و جزء معدود شیوخ شیعه هستند شناسایی شدند و به همین دلیل که بر قرائت النشره مسلط بوده و هم از لحاظ اعتقادی جزء شیعیان هستند برای این دوره انتخاب شدند.
سرابی در رابطه با اینکه ایرانیان هم میتوانند چنین دورههای در خارج از کشور برگزار کنند، تصریح کرد: در حال حاضر اساتیدی که موفق به کسب اجازه نامه میشوند میتوانند کرسی اقراء را در جلسات خودشان یا شهر خود برگزار کنند، البته این اساتید میتوانند در خارج از کشور نیز اعزام شوند و علاقمند را آموزش دهند و برای آنها نیز اجازهنامه صادر کنند.
وی در پایان در مورد اساتید حاضر در این دوره گفت: ما در این دوره میزبان هفت نفر از اساتید هستیم، این اساتید به ترتیب شامل استاد حنیفی، استاد زاهدی، استاد خوش منش، استاد رحمانی، استاد شعاعی، استاد میرزاجانی و استاد قاسم آبادی هستند.
نظر شما