به گزارش خبرگزاری شبستان، رامی جی کوری دانشجوی آمریکایی نویسنده و تحلیل گر روزنامه های معتبر آمریکایی درباره دموکراسی غربی اینگونه می نویسد که در هفته گذشته به عنوان یک دانشجوی دموکراسی آمریکایی و دیپلماسی عرب و اسراییلی روزی غافلگیرکننده و مایوس کننده داشتم.
حالا بهتر می فهمم که چرا اثر مردم عرب به طور کل ایده های آمریکا را در مورد خاورمیانه رد می کنند، دموکراسی یک شرکت بزرگ و خاص و یک سیستم حکومتی قابل استفاده است اما او یک وجه تاریک و زشت داردکه بیش از هر جای دیگری می توان در آمریکا دید.
روز وحشتناک من وقتی شروع شد که مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز را مطالعه می کردم ، موضوعی با این عنوان که «تاثیر بالای اسلام گراها در لیبی بر فاش شدن نقش خودمختارهایی چون معمر قذافی»
موضوعی که با جنبه به زیر سئوال بردن نقش اسلام گراها و آینده آنها در به دست گیری اوضاع کشورهای درگیر انقلاب در تمام رسانه های غربی و آمریکایی مطرح می شود و رسیدگی به جنبه های دیگر انقلاب به هیچ عنوان قابل بررسی در این رسانه ها نیست.
سئوالاتی از این دست که آیا ایران دیگری در راه است؟ آیا این اقلاب ها تهدید بزرگی برای آمریکا محسوب می شود یا اینکه آیا عرب ها بهتر از ما می فهمند؟
با این نگرش است نگرانی های فعلی، پیش داوری ها ،ترس ها، فرضیه ها و نظریه هایی از سراسر مناطق آمریکا فارق از دیدگاهی متفکرانه،ژورنالیستی یا هوشمندانه ایجاد شده است.
این میل و خواسته از آغاز بیداری اسلامی یعنی از ماه دسامبر گذشته شروع شد و نه تنها پیش داوری ها و ترس ها را به همراه داشت بلکه منجر به تشدید تبعیض نژادی در این گشوه جهان شد.
دومین درسی که از دموکراسی در آمریکا گرفته ام در همین روز بود وقتی در جلسه شهرداری فیلادلفیا شرکت کردم موشوع این شورا بررسی راه حل 185 سنای آمریکا برای به رسمیت شناخته شدن فلسطین بود که در آن این نتیجه کسب شد که باید کمک های مالی به تحت فشار قراردادن حماس با تمام وجود و در همه جنبه ها ختم شود و طرح حمایت از صهیونیسم و مبارزه با فلسطین باید همچنان دنبال شود.
اینجا در آمریکا خبرهای خوب و خبرهای بدی است، سیاست های خارجی آمریکا به تاثیر از فاکتورهای بسیاری در تغییر است. و این نوید در راه است که زمان تغییر در بسیاری از مسائل برای آمریکا در راه است.
اکنون در آمریکا حدود 12 شورای عالی حامی اسراییل گرد هم امده اند تا به حقانیت تمام خدماتی که آمریکا به آنها داده است خواسته ها و فعالیت های خود را با منافع آمریکایی هماهنگ تر کنند در حالیکه مسئولان کلیسایی،مبارزان آمریکایی عربی و یک مبارز یهودی آمریکایی اذعان کردند که اختلافات میان یهودیان و آمریکا شدت گرفته است.
و اختلاف نظرها در باره هر مسئله همچون مسئله اخیر یعنی به رسمیت شناخته شدن فلسطین در لابی های صهیونیستی آمریکایی بالا گرفته است.
من این شورا را در حالی ترک کردم که فهمیدم قدرت لابی های صهیونیستی بسیار بیشتر از قدرت دولتی در آمریکا است تا جایی که این قدرت به تمام محله های بزرگ و کوچک آمریکا رسوخ کرده است و مفهومی از دموکراسی فدای خواسته های یهودیان شده است.
به گزارش دیلی استار، در پایان روز نتیجه گرفتم که مبارزه برای عدالت،برابری حقوق در فلسطین در آمریکا عملی و شدنی نیست در جایی که همه پیش داوری ها به نفع صهیونیست ها است
از همین رو است که بعد از اتخاذ تجربیات بسیار در سرزمینی به نام آمریکا دریافته ام که مدل دموکراسی این کشور برای کشورهای عربی قابل اجرا نیست ،فهمیدم که چرا فلسطینیان می خواهند به رسمیت شناخته شوند و از مدل آمریکایی در همه امورشان بیزارند و کشورهای عربی می خواهند آمریکا دموکراسی اش را منحصر به فرد و برای خود نگه دارد به این ترتیب که خود دولت هم نمی تواند از دموکراسی برخوردار باشد پس بهتر است مدل دموکراسی اش را برای خود نگه دارد.
شما نمی توانید تصور کنید که به چه اندازه دموکراسی در آمریکا ضعیف است مدلی که در آن نابرابری فاحش ادیان است و برتری یک گروه بر دیگری حتی تا سطح دولت پیش رفته است پس چنین دموکراسی ای را نمی توان در کشوری به اسلام اعتماد کرده و آن را پیشوای همه امور خود قرار داده است اجرا کرد.
به گفته تحلیلگران سیاسی آمریکا و غرب آنقدر به منافع خود می اندیشند که دیگر پروایی از مضحکه شدن در نزد مردم جهان ندارند و به همین دلیل است که بدون هیچ گونه دغدغه و توجه به واکنش منفی جامعه بین الملل و افکار عمومی به راحتی دورغ می گویند و سعی دارند که دروغ های خود را به همه القا کنند.
جلوگیری از تحقق دموکراسی در خاورمیانه هدف اصلی آمریکا است.نوآم چامسکی، نظریه پرداز آمریکایی و منتقد سیاست های دولت آمریکا در گفتگو با یک نشریه آمریکایی درباره موضع گیری واشنگتن در تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و جهان عرب گفت: آمریکا و متحدانش هر کاری را انجام می دهند تا به هر نحو ممکن از پیدایش دموکراسی در جهان عرب جلوگیری کند.
وی افزود: اکثر جمعیت منطقه خاورمیانه آمریکا را به عنوان اصلی ترین تهدید علیه خود تلقی می کنند بنابراین آمریکا و متحدانش به شدت مخالف روی کار آمدن دولت های مردمی هستند زیرا اگر چنین اتفاقی بیفتد نه تنها آمریکا نمی تواند کنترل منطقه را به دست بگیرد مجبور به ترک آن خواهد شد.
در حقیقت منافع آمریکا در گرو حضور دیکتاتورهایی است که تابع فرامین آمریکا باشند زیرا همانطور که ویکی لیکس فاش کرده است حکومت های دیکتاتوری در جهان عرب و خاورمیانه حامی سیاست های واشنگتن علیه ایران یعنی کشوری هستند که یکی از موانع اصلی بر سر راه جاه طلبی های آمریکا در منطقه می باشد.
به گفته چامسکی آمریکا دیکتاتورهایی را در جهان عرب و منطقه خاورمیانه می خواهد که حامی پر و پا قرص منافع واشنگتن باشند و مردم را تحت کنترل خود داشته باشند، در این صورت امپریالیسم آمریکایی محقق شده و هیج مشکلی برای این کشور پیش نمی آید.
همین نگرانی های اصلی آمریکا حضور جمعیت شیعه در مناطق نفت خیز خاورمیانه از جمله شرق عربستان سعودی، جنوب عراق و جنوب ایران می باشد.
نظر شما