حجتالاسلام سیدمحمدحسین آل ایوب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، درباره راهکارهای جذب بیشتر مردم به مساجد، گفت: علما، رهبران معنوی جامعه هستند و مردم و سایر شخصیتهای دینی از آنان پیروی میکنند، بنابراین برای موفقیت علما و شخصیتهای دینی در راهبری جامعه باید مراکز دینی به ویژه مساجد مورد حمایتهای جدی مسئولان و دستگاههای متولی در این عرصه قرار گیرند.
وی درباره میزان حمایتهای مادی حکومتها و دولتهای اسلامی از مساجد، اظهار کرد: بسیاری از کشورها بودجههای کلانی به حوزه فرهنگ از جمله مساجد اختصاص دادهاند و با این راهکار موجب رونق این خانههای خدا شدهاند.
مدیرکل روابط خارجی مرکز بینالملل حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه بسیاری از کشورها بخشی از هزینههای نظامی و دفاعی خود را به حوزه فرهنگی و رسانهای اختصاص دادهاند، خاطرنشان کرد: کمکهای مستمر حکومتهای برخی کشورهای اسلامی به مساجد در همین راستا است این موضوعی است که اجرای آن در ایران ضمن حفظ استقلال مساجد ضروری است.
آلایوب اضافه کرد: اگر بخش کوچکی از بودجههای سایر حوزهها را به مساجد اختصاص دهیم، آنگاه بسیاری از مشکلات کشور در حوزههای رفاهی، بهداشتی، قضایی، ازدواج، طلاق و بیکاری حل میشود و این راهی است که برخی از کشورها با افزایش هزینههای حوزه فرهنگ طی کردهاند و در این زمینه به موفقیتهایی نیز دست یافتهاند.
وی درباره اقدامات مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، در مورد ارتباط مستمر و کارآمد با مساجد و پرورش ائمه جماعات، گفت: این مرکز در برنامهریزیهای خود، همیشه وظایف اجتماعی چون کمک به تقویت جایگاه مساجد را در نظر دارد با این وجود کمبود منابع مالی مانع از اجرایی شدن برخی طرحها از سوی این مرکز حوزوی شده است.
مدیرکل روابط خارجی مرکز بینالملل حوزههای علمیه کشور، استفاده از فضای مجازی و فناورهای نو را در آموزش و پرورش مدیران و مسئولان مساجد کشور ضروری دانست و اضافه کرد: باید ضمن استفاده از روشهای سنتی از دانش و مهارتهای نو نیز برای جذب گروههای گوناگون مردم به مساجد استفاده کرد.
آلایوب ادامه داد: این موضوع باید توسط استادان مدارس علمیه و دانشگاهها به طلاب و دانشجویانی که گاهی در قامت مسئولان مسجدی فعالیت میکنند، آموزش داده شود و به آنان یادآور شوند که مدیریت امروزه مساجد بسیار حساستر، ظریفتر و مهمتر از گذشته است و روزآمد بودن و کارآمدی افراد را میطلبد.
نظر شما