تعامل کانون نشر فرهنگ اسلامی با ستاد راهیان نور

خبرگزاری شبستان: فاطمه راستگو مدیر کتابخانه کانون نشر فرهنگ اسلامی گفت: : به دنبال آن هستیم که با ایجاد تعامل با نهادهای همسو بتوانیم گام‌های را در جهت رفع نیازهای جوانان و نوجوانان برداریم در همین راستا نیز تعاملاتی با ستاد راهیان نور انجام داده ایم

فاطمه راستگو مدیر بخش خواهران کانون نشر فرهنگ اسلامی و مدیر کتابخانه این کانون شهرستان ملارد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران گفت: کانون فرهنگی هنری نشر فرهنگ اسلامی در مسجد جامع این شهرستان قرار دارد و از سال 72 فعالیت خود را آغاز کرده است و در سال 92 نیز توانست در داخل کانون کتابخانه‌ی با 13 هزار جلد کتاب راه اندازی نماید.

مدیر بخش خواهران کانون فرهنگی هنری نشر فرهنگ اسلامی ضمن اشاره به ظرفیت‌های کتابخانه این کانون بیان داشت: زمانی که تصمیم به راه اندازی کتابخانه گرفته شد با تلاش های فراوان توانستیم تعداد 13 هزار جلد کتاب را تهیه و در اختیار اعضاء کتابخانه قرار دهیم. اما اکنون با وجود گذشت چهار سال تنها تعداد 3 هزار جلد را توانستیم به کتابخانه اضافه کنیم این موضوع به دلیل عدم بودجه می‌باشد و همین مقدار کتاب نیز توسط مدیران و مربیان کانون تهیه شده است.

وی ادامه داد: کانون فرهنگی هنری نشر فرهنگ اسلامی جزو کانون‌های عادی شهرستان ملارد می‌باشد که البته با وجود تمام مشکلات بسیار فعال است. در این کانون به صورت روزانه کلاس‌های متعددی برگزار می‌شود که از مهمترین آنها می‌توان به کلاس‌های اندیشه مطهر، حلقه صالحین و کلاس‌ تفسیر قرآن اشاره کرد که همگی توسط اساتید مجرب و دارای تحصیلات عالی برگزار می‌شود.

راستگو همچنین با اشاره به لزوم برگزاری کلاس‌های اخلاق در سطح کانون‌ها خاطر نشان کرد: در این کانون با استفاده از تجارب اساتید توانستیم کلاس‌های اخلاق در خانواده را تشکیل دهیم تا از این طریق بتوانیم در بحث اخلاق اجتماعی و اخلاق خانواده گام‌های موثری را برداریم. البته شایان ذکر است که تمامی کلاس‌های این کانون به صورت رایگان از سوی اساتید برگزار می شود و از آنجای که کانون منبع درآمد خاصی ندارد این اساتید بدون دریافت درستمزد به تدریس در کلاس‌ها می‌پردازند.

مدیر کتابخانه کانون فرهنگی هنری نشر فرهنگ اسلامی تصریح کرد: برنامه های متنوع دیگری در کانون برگزار می‌شود که مربوط به اعیاد و عزا است برای مثال در ایام ماه محرم یکی از اساتید بانوان از شهر قم به مدت 20 روز به این کانون میاید و برای علاقه‌مندان جلساتی در خصوص قیام امام حسین(ع) برگزار می‌نماید. در ایام تابستان نیز برای کودکان و نوجوانان برنامه‌های متنوعی شامل کلاس‌های نقاشی، داستان نویسی و قرآنی برگزار می‌گردد.

وی همچنین با اشاره به عضویت 1200 نفر  در کانون و کتابخانه نشر فرهنگ اسلامی گفت: با توجه به فعالیت‌های بسیار کانون و قرار گرفتن کانون در مسجد جامع ملارد مخاطبان زیادی از گروه‌های سنی مختلف پنج تا پنجاه سال به آن رجوع می‌کنند که این موضوع یک شاخصه مثبت برای کانون به حساب می‌آید اما اگر همچنان با عدم بودجه مواجه باشیم و نتوانیم امکانات لازم را فراهم آوریم بدون شک شاهد ریزش اعضاء در کانون خواهیم بود. چرا که بیشتر مخاطبین این کانون کودکان و نوجوانان هستند و در جای که امکانات لازم برای گروه سنی مهیا نباشد نگهداشتن آنها بسیار سخت خواهد شد.

راستگو در ادامه با اشاره به طرح اوقات فراغت فصل تابستان بیان داشت: در بحث اوقات فراغت امسال نیز با کمبود بودجه برای اردوهای تفریحی و زیارتی روبرو بودیم و به همین دلیل نتوانستیم این امر را اجرای نمایم و در طرح اوقات فراغت فقط شاهد برگزاری کلاس‌های گوناگون و مسابقات بودیم. برای مثل در تابستان امسال با اجرای یک طرح ایده‌آل شاهد خروجی مثبتی از آن بودیم، به این صورت که توسط اساتید مجرب اقدام به برگزاری کلاس‎های قرآنی نمودیم و از کودکان خواستیم تا داستان قرآنی که به آنها آموزش داده شد را بصورت تقاشی بیان کنند در پایان نیز نمایشگاهی از نقاشی‌های کودکان را در کانون برگزار و از نفرات برتر نیز تقدیر به عمل آمد که بسیار مورد استقبال خانواده‌ها قرار گرفت.

وی در خصوص دیگر فعالیت‌های کانون گفت: یکی دیگر از فعالیت‌های مثبت کانون آماده سازی کتابخانه برای ایجاد محلی مناسب جهت مطالعه جوانانی بود که در کنکور شرکت کرده بودند که خوشبختانه با تلاش شبانه روزی شاهد قبولی تعدادی از اعضای کانون نشر فرهنگ واسلامی در بهترین رشته‌ها بودیم.

راستگو همچنین با بیان اینکه کانون منبع درآمد خاصی ندارد و همواره در مشکلات مالی به سر می‌برد خاطر نشان کرد: کانون فرهنگی هنری نشر فرهنگ اسلامی همواره بدلیل عدم وجود درآمد و بودجه ثابت دارای مشکلات مالی می‌باشد. این کانون حتی برای عضویت مخاطبان در کتابخانه تنها مبلغ پنج هزار تومان را به ازای هر نفر دریافت می‌کند و اگر کسی قادر به پرداخت همین مبلغ ناچیز هم نباشد به صورت رایگان عضو کتابخانه خواهد شد. همچنین این مبالغی که به عنوان حق عضویت کتابخانه از افراد گرفته می‌شود برای پرداخت دستمزد کتابداران و رفع نیازهای کانون خرج می‌شود که البته بسیار ناچیز است.

مدیر کتابخانه کانون نشر فرهنگ اسلامی ایجاد تعامل میان کانون و نهادهای که همسو با فعالیت های کانون هستند را یکی از راه‌های مناسب در جهت بالابرد فعالیت های کانون و به نوعی رفع بعضی از مشکلات مالی دانست و افزود: به دنبال آن هستیم که با ایجاد تعامل با نهادهای همسو بتوانیم گام‌های را در جهت رفع نیازهای جوانان و نوجوانان برداریم در همین راستا نیز تعاملاتی با ستاد راهیان نور انجام داده ایم تا از این طریق بتوانیم اعضاء کانون را به اردوهای سیاحتی و زیادتی ببریم و بدین وسیله بخشی از نیازمالی که مربوط به اردوها می باشد را کم نماییم.

وی با اشاره به مقوله تهاجم فرهنگی و لزوم مقابله باآن خاطر نشان کرد: شاید اصلی ترین مبحثی که در کانون نشر فرهنگ اسلامی به آن پرداخته می‌شود بحث تهاجم فرهنگی باشد زیرا مخاطبان این کانون اکثرا کودکان و نوجوانان هستند که به دلیل عدم آگاهی آسیب پذیر هستند و ممکن است به راه در دام‌های فرهنگی دشمن بیفتند. همچنین این کتابخانه در حدود هزار و دویست عضو دارد که تنها 300 نفرآن افراد بالای سی سال سن دارند و بیشترین حضور اعضاء مربوط به مقطع سنی کودکان و نوجوانان می باشد اما با این وجود در این کتابخانه تنها دو قفسه کتاب برای این گروه سنی وجود دارد که به هیچ عنوان جوابگوی نیاز اعضاء نمی‌باشد.

 

 

 

کد خبر 678810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha