به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا صدراعظم نوری در سی و سومین جلسه شورا و در تذکر پیش از دستور گفت: سرانجام تهران لرزید و با هر لرزش خود باور ما را تکان داد، آیا مسئولان شهری از امکان بروز این حادثه بزرگ ملی به خود لرزیده اند؟
وی با طرح این سوال که آیا به عواقب بسیار تلخ این مانور بزرگ الهی به خود آمدهاند، افزود: آیا این سوالات و هشدارها هم در کنار همه مطالبات از خاطر ما رفت و جای خود را به روزآمدگی و توجیهات بیشمار و تن دادن به قضا و قدر الهی داد.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه بروز زمین لرزه شدیدتر در پایتخت باعث ایجاد آسیب های جبران ناپذیر خواهد شد، افزود: اقدامات غیراصولی و بارگذاری های غیرکارشناسی در صفحه های خطرناک که پتانسیل ریسک بالا دارد تهران را آبستن حوادث متعددی کرده است.
نوری با اشاره به 979 ساختمان بلندمرتبه تهران و 480 ساختمان نوساز در تهران گفت: از این تعداد 25 درصد در مناطق بافت فرسوده و 95 ساختمان حتی ابتداییترین تجهیزات ایمنی را هم ندارند.
وی با بیان اینکه فاجعه ساختمان پلاسکو به عنوان یکی از صدها ساختمان ناایمن در بافت فرسوده شهر تهران گواه خوبی برای این ادعاست، اظهار داشت: وسعت فاجعه پلاسکو به حدی بود که از یک حادثه منطقه ای به یک حادثه ملی تبدیل شد.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به مطالعه انجام شده در سال گذشته گفت: در منطقه مرکزی به ویژه در جنوب غرب و جنوب شرق تهران بالاترین ریسک را داریم و طبق بررسی انجام شده از سوی جایکا و محققان ژاپنی در سال 2004 در صورت وقوع زلزله بین یک تا 2 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند.
وی به زلزله هفته گذشته در تهران اشاره کرد و افزود: علیرغم مشخص شدن کانون زلزله در دقایق اولیه توسط کارشناسان و صاحب نظران متخصص اظهار داشت: در اطلاع رسانی ستاد مدیریت بحران و سازمان مدیریت بحران شهر تهران از نگرانی مردم کم نشد و عملا نحوه اعلام خبر با سطح زلزله هماهنگ نبود.
وی ادامه داد: اخباری که با اعلام هشدار و ناایمن بودن منازل و لزوم جا گرفتن در مراکز امن توصیه می شد با گذشت چند ساعت که در سایت سازمان زمین شناسی و پژوهشگاه زلزله کیفیت زلزله معلوم شده بود اما ادامه اطلاع رسانی کماکان بر پایه ناایمن بودن و حضور در فضای باز و مناطق امن هشدار داده می شد.
صدراعظم نوری با بیان اینکه برخی افراد و حتی مسئولان در شبکه اجتماعی تلگرام آتش به اختیار بودند، گفت: فقدان یک فرماندهی واحد که هماهنگی کامل بین دستگاه های متولی را ایجاد کند بسیار محسوس بود.
وی در ادامه با بیان اینکه در بخش واکنش اضطراری از چرخه مدیریت بحران عدم آمادگی بین دستگاه ها کاملا محسوس بود، افزود: برخی مراکز عمومی در صورت اطلاع رسانی بحران باید فضاهای خود را در اختیار شهروندان قرار می دادند و بسیاری از مدارس، ورزشگاه ها، پادگان ها، مساجد و فضاهای باز دولتی می توانست به شیوه مناسب تر به شهروندان خدمات ارایه دهد.
وی با بیان اینکه برای ارایه خدمات امداد و نجات در شرایط زلزله با وجود کمبود تجهیزات، امکانات و آتش نشانان موظف و داوطلب آیا با 130 ایستگاه فعال که 30 درصد از آنها به دلیل ناایمن بودن ساختمان در زمان زلزله از مدار خارج می شود امکان امدادرسانی وجود دارد؟
وی با بیان اینکه در شرایطی که 374 مخزن در نقاط امن پیش بینی شده تنها 2 مخزن آب اضطراری قابل بهره برداری است و با این مقدار محدود می توان بیش از 5.1 میلیون نفر حادثه دیده را تامین کرد؟
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: 75 درصد بیمارستان های فرسوده و ناایمن که قدمت بسیاری از آنها بیش از 50 سال است تا چه اندازه می تواند زلزله را تحمل کند و به آسیب دیدگان خدمات ارایه کند.
وی با بیان اینکه با توجه به پیش بینی تعداد تلفات در زمان زلزله شهرداری تهران باید امکان تامین زمین آرامستان ها و کفن و دفن 500 هزار کشته را داشته باشد، خاطرنشان کرد: با شرایط و امکانات فعلی شهرداری تهران فقط امکان خدمت رسانی به 15 هزار کشته را دارد.
وی ادامه داد: اقداماتی برای خرید زمین جهت آماده سازی 15 هزار قبر در دستور کار دارد.
نظر شما