به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با گسترش رشته ورزشی پرورش اندام، بسیاری از جوانان با روی آوری به این ورزش، برای بالا بردن کارایی و حصول زودتر نتیجه به مصرف انواع مکمل های نیروزا روی آورده اند، داروهای که توسط برخی از افراد سودجو به فروش رسیده و لطمه های جبران ناپذیری را به سلامت جامعه وارد می کند.
متاسفانه امروزه شکم شش تکه یا همان سیکس پک دغدغه بسیاری از جوانان شده واین قشر با مراجعه به باشگاه ها درصدد هستند که در کوتاهترین زمان ممکن شاهد بدنی متعادل و دلخواه شوند، بدین سبب با روی آوری به مکمل های نیروزا سلامتی شان را با خطر جدی مواجه می کنند.
به دور از هزینه های گزافی که استفاده از داروهای نیروزا برای یک ورزشکار دارد، عوارض سویی را در بدن ایجاد کرده و بسیاری را به دام اعتیاد می کشاند چراکه طبق گزارش های دریافتی در ساخت برخی از این داروها که فاقد تائیدیه پزشکی هستند از انواع مخدر صنعتی چون شیشه و ... استفاده می شود.
چند سالی است که وزارت بهداشت در خصوص استفاده از داروهای نیروزا هشدارهای جدی به باشگاه های ورزشی داده است، در این راستا سازمان غذا و دارو هم اعلام کرده که با فروشندگان این داروها برخورد قانونی خواهد کرد.
اکثریت مربیان ورزشی معتقدند که اصل مهم در داشتن بدنی متعادل، انجام تمرینات مداوم است و در کنار آن می توان از برخی مکمل ها که مورد تائید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزسکی است، بهره برد.
باشگاه محل تمرینات ورزشی است نه تجویز دارو
مسعود رهنما، مدیر کل ورزش و جوانان گیلان به مضرات داروهای نیروزا در باشگاه های ورزشی اشاره و اظهار کرد: فعالیت ورزشی، سلامت انسان را تضمین خواهد کرد، متاسفانه برخی ها با روی آوری به ورزش های قهرمانی از داروهای نیرو زا استفاده می کنند.
وی با تاکید بر اینکه با باشگاه های که داروهای نیرو زا استفاده می کنند، برخورد جدی خواهد شد گفت: برخی از داروها برای افرادی که دچار کمبود انواع ویتامین هستند، تجویز می شود البته باید این داروها توسط پزشک معالج ارائه شود نه توسط یک عده افرادی که غیر متخصص بوده و از علم پزشکی چیزی نمی دانند.
رهنما با بیان اینکه حتی تعیین برنامه غذایی برای یک ورزشکار باید توسط پزشک متخصص انجام شود، اذعان کرد: استفاده از داروهای غیرمجاز تعادل ورزشکار را برهم خواهد زد.
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان به بازرسی های مکرر این سازمان اشاره و تصریح کرد: 700 باشگاه ورزشی در گیلان در حال فعال است که در هشت ماهه نخست امسال 584 باشگاه ورزشی بازرسی شد.
وی با تاکید بر اینکه باشگاه محل تمرین است افزود: متاسفانه مرتکبین به این نوع تخلفات یک قدم جلوتر از دستگاه های نظارتی و اطلاع رسانی هستند.
رهنما با اشاره به اینکه باشگاه محل تمرینات ورزشی است خاطرنشان کرد: بازرسی از باشگاه ها ادامه دارد و خانواده ها می توانند در صورت مشاهده تخلف با شماره 33345993، بازرسی سازمان تماس حاصل کنند.
در داروهای غیر مجاز از مکمل های اعتیاد آور استفاده می شود
محمدحق شناس، رئیس هئیت پزشکی ورزشی گیلان نیز در این زمینه اظهار کرد: برخورداری از اندام مناسب هیچ ربطی به داروها ندارد، اگر اصول ورزشی توسط مربی به صورت صحیح در باشگاه ها ارائه شود، دیگر نیازی به دارو نیست.
وی استفاده از مکمل ها را نیازمند تجویز نسخه از سوی پزشک دانست و اذعان کرد: استفاده از داروهای نیروزا نوعی سرطان در ورزش است.
رئیس هئیت پزشکی ورزشی گیلان اضافه کرد: اختلالات در چربی خون، عارضه قلبی و عروقی، نازک شدن مویرگ ها و کاهش توانایی، عصبانیت غیر عادی و فشارخون بالا .... از عوارض اینگونه داروهاست.
حق شناس ادامه داد: مشکل اصلی داروهای غیر مجاز نحوه ساخت آن است که در آن از مکمل های صنعتی اعتیاد آور بخاطر سود اقتصادی بیشتر، استفاده می شود.
رئیس هئیت پزشکی ورزشی گیلان اظهار کرد: مشکل اصلی، عدم برخورد درست با متخلفین است، افرادی که به جای یک پزشک دارو می فروشند، بعد از بازرسی، برخورد جدی با آنان صورت نمی گیرد.
حق شناس با تاکید بر اینکه برخی از افراد برای لاغر شدن به باشگاه مراجعه می کنند، خواستار توجه خانواده به جوانان و نوجوانان شد و تصریح کرد: اولیا همیشه نظارت بر لوازم ورزشی و کیف فرزندان داشته باشند.
استفاده از داروهای غیر مجاز نیروزا مشکلاتی برای جامعه ایجاد کرده است، که حل این مشکل تنها برعهده سازمان ورزش و جوانان نیست بلکه دستگاههای نظارتی ذی ربط نیز باید همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند تا خانوادهها با آرامش، فرزندان را به باشگاه ورزشی هدایت کنند. اگر در باشگاهای ورزشی نظارت جدی صورت نگیرد بجای سلامتی، انواع اعتیاد به قرص در جامعه رواج خواهد یافت.
گزارش از سمیه بشارتی
نظر شما