وقتی سایت های خبری رسالت سرگرمی پیدا می کنند

بررسی اجمالی فضای رسانه های مجازی نشانگر غالب شدن حاشیه بر متن است تا آن جا که سایت های خبری نیز برای جذب مخاطب بیشتر به تولید محتوای حاشیه ای و زرد روی آورده اند.

خبرگزاری شبستان: «دختر شایسته جهان در سال 2011 + عکس» این عنوان خبری بود که در چند روز گذشته روی خروجی برخی سایت های خبری قرارگرفت و از انتخاب «لیلا لوپز 25 ساله از کشور آنگولا در مراسمی باشکوه در سائوپائولو به عنوان دختر شایسته جهان در سال 2011» خبر داد.

 

اما آنچه در این بلبشوی رسانه ای، اسباب شگفتی و حیرت بود، هم نوایی برخی از سایت های خبری داخلی با رسانه های غربی است.


با نگاهی گذرا به سایت های خبری و سرگرمی فعال در فضای مجازی کشور، هر روزه با حجم بالایی از این گونه اخبار «زرد» روبرو می شویم که با قراردادن مؤلفه هایی همچون «+عکس» یا «18+» درتیتر خبر، با تحریک کنجکاوی مخاطب، به دنبال افزایش بازدید سایت خود و به تبع آن بهره مندی بیشتر از تبلیغات تجاری در سایت هستند.


افزایش کمی سایت های سرگرمی در سال های گذشته، -که غالباً هم به سادگی قابل مشاهده اند- خود به تنهایی نشانگر این نکته است که مطالبی این چنین، تا چه حد توانایی تأثیرگذاری بر فضای مجازی کشور و جذب مخاطب را دارد؛ حال آن که این گونه مطالب، واجد کمترین بار محتوایی و سطحی ترین پیام ها برای مخاطب است.


باید توجه داشت که عرضه این گونه مطالب منحصر به سایت های سرگرمی و خبری نیست، بلکه فضای مطبوعات کشور نیز مملو از نشریات زرد شده که بخش مهمی از نمای کیوسک های روزنامه فروشی را به خود اختصاص داده و مخاطبان خود را یافته اند. و همه این ها در حالی است که سیاست های فرهنگی کشور در جهت تقویت ارزش های ایرانی اسلامی و بهبود شاخص های کیفی در حوزه فرهنگ است.


به هر صورت باید پذیرفت که بررسی اجمالی فضای رسانه، نشانگر غالب شدن حاشیه بر متن و سرگرمی بر جدیت است. حال این پرسش مطرح است که ریشه این پدیده را باید در کجا جستجو کرد؟ راه های تولید محتوای ارزشمند چیست و چگونه می توان به آثاری فاخر و در عین حال مخاطب پسند دست یافت؟ 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 67831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha