به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ORF، جمهوری اسلامی ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی و سیاسی چین محسوب می شود. این کشور در زمان تحریم های غربی علیه ایران در تمامی بخش های اقتصاد ایران فعالیت می کرده است. چینی ها در صنایع خودرو سازی ، فراورده های نفتی و حتی صنایع ماشین آلات صنعتی در ایران دوستانی یافته اند.
اما اکنون با رفع تحریم های غربی چین با چالش جدیدی رو به رو شده است و آن بحران مناسبات میان تهران و ریاض است . چینی ها برای اینکه بتوانند یک نقش میانه را میان طرفین ایفا کنند فضای دشواری را تجربه می کنند. در حال حاضر خاورمیانه با رقابت سریع میان تهران و ریاض رو به رو است که تمام تحولات این منطقه را متاثر از خود کرده است و تمام بازیگران مهم عرصه بین المللی تلاش می کنند تا تعادل خود را در این کارزار سیاسی منطقه ای حفظ کنند و البته از فواید اقتصادی آن بدون آنکه در این دعوا طرف ایران یا رژیم سعودی را بگیرند استفاده کنند. چین ترجیح می دهد از این دوره هم به طول عملگرایانه ای سود اقتصادی ببرد . این کشور اما طی دوره آتی در خاورمیانه مجبور است نقش خود را تغییر دهد و این تغییر منجر به یک تغییر ژئواستراتژیک برای این کشور خواهد بود.
چینی ها معادلات خود را به گونه ای در خاورمیانه تنظیم کرده اند که بتوانند از منافع اقتصادی این منطقه بهره مند شوند و با کارت های منطقه ای خود به خوبی بازی می کنند . چین با این سیاست بیشترین بسته های اقتصادی در منطقه از آن خود کرده است اما از نظر نظامی و سیاسی شاهد فعالیت بسیار اندک آنها هستیم اما آنچه مسلم است این کشور مجبور خواهد بود تغییر نقش دهد.
نظر شما