نهادینه شدن نقد؛ مهمترین دستاورد شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی

خبرگزاری شبستان: شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی توانسته رویکرد نقد در دانشگاه ها را نهادینه کند، این در حالی است که در سال های قبل یک تحقیق انتقادی با عنوان یک مقاله علمی –پژوهشی پذیرفته نمی شد.

دکتر جان الله کریمی مطهر، دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، درباره عملکرد بیست و دوسال فعالیت این شورا، گفت: اگر در همان حدی که ما اعضای شورا انتظار داریم متون مورد بررسی در دانشگاه ها مورد توجه قرار بگیرند، خوب است اما متاسفانه اکنون در آن سطح نیست. این ضعفی است که می تواند با حمایت وزیر علوم برطرف شود.

 

وی ادامه داد: شاید بعضی از نهادها، ارگان ها، سازمان ها و دانشگاه ها به گونه‌ای خودشان را موظف نمی دانند که نتیجه ای که شورا به آنها می رسد را اجرا کنند. اگر دانشگاه ها یا پژوهشکده های سراسر کشور بتوانند محصولات شورا را مورد توجه قرار بدهند قطعاً شرایط بهتر خواهد شد.

 

این استاد دانشگاه نهادینه شدن نقد را یکی از نقاط قوت علمکرد این شورا دانست و ابراز کرد: با فعالیت شورا رویکرد نقد در دانشگاه ها نهادینه شد و مورد پذیرش قرار گرفته است. درصورتی که در سال های قبل یک مقاله انتقادی به عنوان یک مقاله علمی –پژوهشی پذیرفته نمی شد.

 

وی گفت: اما اکنون رویکرد نقد در پژوهش های دانشگاهی مورد پذیرش قرار گرفته و من فکر می کنم که یکی از دستاوردهای شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی این است که توانسته نقد را در دانشگاه ها نهادینه کند.

 

کریمی مطهر در پاسخ به این سوال که ارتباط شورا با شبکه نخبگانی کشور در رشته زبان‌شناسی و زبان‌های خارجه چگونه بوده، ادامه داد: در رشته ما یعنی زبان شناسی و زبان های خارجی، سعی کرده ایم که از دانشگاه های مختلف در سراسر کشور عضو داشته باشیم که در این صورت امکان تعامل و حضور ما نیز در آن دانشگاه ها پررنگ تر می شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر سعی داریم بعضی از برنامه هایمان را با همکاری دانشگاه ها و موسسات فعال در فضای دانشگاهی انجام بدهیم و به گونه ای در آن دانشگاه ها حضور داشته باشیم.

کد خبر 677952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha