رایزنی برای برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره قرآنی مدهامّتان

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانو‌ن‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از رایزنی و همفکری مسئولان برگزاری جشنواره مدهامّتان برای برگزاری آن در سطح بین‌الملل خبر داد.

مرتضی طاهریان در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، اختصاص 4 سهمیه مسابقات سراسری قرآن به برگزیدگان جشنواره قرآنی مدهامّتان را نشانی از جایگاه ارزشمند این جشنواره در نگاه تصمیم‌گیران قرآنی کشور دانست، گفت: این مهم در حالی اتفاق می‌افتد که طبق برخی ضوابط، سهمیه بعضی از جشنواره‌ها و مسابقات قرآنی کم شده است.

 

وی افزود: تلاش می‌کنیم تا با ارتقای سطح کیفی جشنواره مدهامّتان، سهمیه این جشنواره را در مسابقات سراسری قرآن افزایش دهیم.

 

معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانو‌ن‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه جشنواره قرآنی مدهامّتان با نظم ویژه‌ای در سطوح استانی و کشوری و در برخی استان‌ها در سطح شهرستان‌ها برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: داوران آن در دوره‌های مختلف از جمله دوازدهمین دوره این جشنواره، سطح کیفی مسابقات را «خوب» ارزیابی کردند و اعلام کردند سطح کیفی این جشنواره در هر دوره، نسبت به دوره‌های پیشین ارتقا می‌یابد.

 

طاهریان اضافه کرد: اعتماد ستاد عالی مسابقات قرآن به جشنواره قرآنی مدهامّتان، حساسیت‌ها نسبت به آن را افزایش داده است و تلاش می‌کنیم تا سطح کیفی آن را متناسب با اعتماد دستگاه‌های مختلف و افزایش حساسیت‌ها، ارتقا دهیم.

 

وی در ادامه، مسجدی‌بودن را یکی از شاخص‌ها و وجوه تمایز جشنواره مدهامّتان نسبت به سایر رقابت‌های قرآنی دانست و گفت: تلاش می کنیم این جشنواره به طور کامل، عرصه رقابت نخبگان قرآنی مساجد و کانو‌ن‌های فرهنگی هنری شود.

 

چرخه هدایت، حمایت، رقابت و تقویت در برگزاری جشنواره مدهامّتان

وی با بیان اینکه ما تا رضایت کامل از سطح کیفی جشنواره قرآنی مدهامّتان، فاصله بسیار داریم، اظهار کرد: رویکرد ما این است که پیوند جدی میان هدایت، حمایت، رقابت و تقویت چرخه برگزاری جشنواره مدهامّتان رعایت شود.

 

معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: به منظور تحقق چرخه هدایت، حمایت، رقابت و تقویت جشنواره مدهامّتان باید تدابیری در نظر گرفت تا برای نمونه، شرکت‌کنندگان در رشته ترتیل این جشنواره، خروجی طرح «تلاوت نور» باشند تا به این صورت فعالیت‌های قرآنی مساجد نیز تقویت شوند.

 

طاهریان با بیان اینکه باید مسیر حرکت شرکت‌کنندگان در جشنواره قرآنی مدهامّتان روند کانونی، محلی، شهرستانی، استانی و کشوری را طی کند، اضافه کرد: طی این مسیر نیازمند همکاری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و دبیرخانه‌های استانی آن با دستگاه‌های گوناگون از جمله شهرداری‌ها است تا به این صورت زنجیره رقابتی از بالا به پایین رقابت‌ها رعایت شود.

 

وی با بیان اینکه همین چرخه و مسیر را باید برای رقابت‌های اذان و مکبرین نیز رعایت کرد، گفت: بسیاری از افراد به شوق تکبیرگویی، مسجدی می‌شوند و برای موفقیت در این کار بارها در منزل با خانواده‌های‌شان تمرین می‌کنند، بنابراین ما باید در برنامه‌ریزی‌های خود برای این افراد نیز فضای رقابت اختصاص دهیم.

 

معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: همان‌طور که مردم گاهی به خاطر یک روضه‌خوان به یک مجلس روضه یا حسینیه می‌روند ما باید تدابیری بیندیشیم که برخی از آنان به‌ ویژه جوانان برای شنیدن ادعیه‌خوانی زیبای یک قاری یا مداح به مساجد بیایند.

 

باور مدیریت تازه کانون‌های مساجد به تقویت بعد هنری جشنواره مدهامّتان

طاهریان در ادامه درباره رویکرد مدیریت تازه ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، اظهار کرد: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حبیب‌رضا ارزانی، دبیر این ستاد به تقویت رویکرد هنری جشنواره قرآنی مدهامّتان باور دارند.

 

وی با بیان اینکه چند سال پیش با ارسال برخی آثار هنری به جشنواره‌ بچه‌های مسجدی که در شمال اروپا برگزار شد توانستیم این پیام را به آنان منتقل کنیم که مساجد ما در کنار فعالیت‌های عبادی، کارکردهای هنری نیز دارند، خاطرنشان کرد: معاونت‌های فرهنگی، هنری و توسعه و برنامه‌ریزی ستاد عالی کانون‌های مساجد در گام نخست به منظور تقویت رویکرد هنری جشنواره قرآنی مدهامّتان، فرم‌هایی تهیه کرده‌اند که میان عوامل، مجریان، داوران و شرکت‌کنندگان دوازدهمین دوره این جشنواره، توزیع شد که گردآوری و دسته‌بندی اطلاعات آن‌ها می‌تواند زمینه افزایش رشته‌های هنری جشنواره مدهامّتان را مهیا کند.

 

معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در پاسخ به این پرسش که چرا ماه ربیع‌الاول به عنوان زمان برگزاری جشنواره قرآنی مدهامّتان انتخاب شده است، گفت: به این دلایل که اول این ماه آغاز هفته وحدت و ایام ولادت حضرت محمد (ص) است و قرآن نیز کتاب مشترک همه مذاهب اسلامی و در واقع کتاب وحدت است و از سوی دیگر، پیامبر اسلام (ص) نیز نقطه اشتراک همه مسلمانان هستند و همچنین، مسجد به عنوان کانون عبادت، مورد تأیید و احترام همه مذاهب اسلامی است.

 

وضعیت چرخشی زمان برگزاری جشنواره مدهامّتان

طاهریان در مورد این موضوع که همزمانی برگزاری جشنواره مدهامّتان با ماه ربیع‌الاول موجب چرخشی‌شدن زمان برگزاری آن می‌شود و گاهی این رقابت‌ها در فصولی سرد برگزار می‌شود که همین موضوع موجب افزایش برخی بیماری‌ها مانند سرماخوردگی و به تبع آن، کاهش سطح کیفی رقابت‌ها می‌شود، توضیح داد: یکی از اهداف ما در برگزاری این جشنواره، غنی‌سازی اوقات فراغت مردم است، همان‌طور که تاکنون مراحل شهرستانی و استانی این جشنواره عمدتا در فصل تابستان برگزار شده است، هرچند باید تدابیری بیندیشیم تا مشکلی برای شرکت‌کنندگان به دلیل برگزاری جشنواره در فصول سرد پیش نیاید.

 

وی درباره برنامه ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برای افزودن بخش بین‌المللی به جشنواره قرآنی مدهامّتان، اظهار کرد: کارهایی مطالعاتی در این زمینه انجام شده است و جالب است بدانید مسئولان استان خراسان رضوی که امسال میزبان دوازدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامّتان بودند درخواست کرده‌اند بخش‌ بین‌المللی این جشنواره همه ساله در این استان برگزار شود که ما در حال بررسی این پیشنهاد و سایر نظرات هستیم.

 

معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: «رافع العامری» قاری ممتاز عراقی که چندین بار داور مسابقات بین‌المللی قرآن بوده است، امسال مهمان ویژه‌ دوازدهمین جشنواره قرآنی مدهامّتان بود و ما معتقدیم که حضور چنین قاریانی می‌تواند به ما در فراهم کردن زمینه برگزاری بخش بین‌المللی این جشنواره کمک کند.

 

طاهریان گفت: برگزاری شایسته جشنواره قرآنی مدهامّتان و دعوت از شخصیت‌های برجسته قرآنی جهان به ما کمک می‌کند تا با برگزاری بین‌المللی این جشنواره، بار دیگر وحدت مسلمانان را به همگان نشان دهیم.

 

 

 

کد خبر 677458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha