خبرگزاری شبستان – اردبیل:
نشان دادن جذابیت های رنگی دنیای غرب برای جلوه گری به نوجوانان و جوانان کشورهای اسلامی موجب فریب برخی از زودباوران شود و اولین انحراف آن در دین گریزی دیده می شود.
دین گریزی یکی از پدیده های است که دشمنان اسلام برای ایجاد شکاف در نسل های کشورهای اسلامی انتخاب می کنند و با این رویکرد سعی در ایجاد انحراف اخلاقی و فرهنگی برای برهم زدن نظم در این کشورها هستند.
دین گریزی یکی از عوامل ایجاد انحراف در جوامع می تواند باشد که دشمنان اسلام همیشه بر این مسئله تاکید داشته اند اما والدین به عنوان بهترین عامل و مشوق می توانند از دین گریزی فرزندان جلوگیری کنند.
تربیت صحیح یکی از مهمترین مسائلی هست که قرآن کریم و ائمه اطهار (علیهم السلام) به آن تاکید دارد تا شاید نسلی پربار از نظر غنای فرهنگی و اجتماعی باشیم و باید این مسئله را فراموش نکنیم که والدین همزمان با دستگاه های فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش نقش تاثیرگذاری در امر تربیت دارند.
آشنایی نوجوانان و جوانان نسبت به مفاهیم و محتوای درونی دین مبین اسلام می تواند آثار فرهنگی و اجتماعی آسیب های دین گریزی را کاهش دهد که در ادامه گفتگویی با کارشناسان مذهبی و دینی با محوریت جلوگیری از دین گریزی نوجوانان و جوانان خواهیم داشت:
حجت الاسلام سید علی موسوی زاد، کارشناس فرهنگی و دینی در این زمینه دقت در مسئله تربیت به ویژه بر پایه نگاه دینی تاکید کرد و لازمه توجه به مسائل شرعی را احساس مسئولیت نوجوانان و جوانان عنوان کرد.
اینکه دین گریزی هست حرف درستی نیست چون بیشتر نوجوانان و جوانان قول ظاهر پوشالی دشمنان اسلام را می خورند و از وظائف شرعی عدول می کنند و گرنه انسان ذاتا دیندار و اعتقاد به دین دارد.
هم باید مکارم اخلاق باشیم هم مبلغ دین همراهی این دو باعث ایجاد انگیزش برای حفظ و قداست مسائل شرعی می شود و نسبت به این مسئله باید ایمان راسخ داشته باشیم تا نوجوانان و جوانان نیز همراه با مبلغان دین قدم در راه درست حفظ مسائل شرعی بردارند.
زندگی بر پایه دینداری بسیار پایدارتر از لاقید و بی بندوباری است و حتی به مرور زمان انسان به پشتوانه غریزه دینی خود به وجود خدا و یگانگی آفریدگارشان ایمان می آورند و باید نور ایمان همیشه در جامعه زنده باشد تا شاهد دین گریزی نباشیم که این مهم بدون انجام مسائل شرعی توسط والدین میسر نخواهد بود.
والدین نقش کلیدی در آموزش تعالیم دینی و انجام مسائل شرعی دارند و باید توجه شود که عدم برآوردن این نیاز نوجوانان و جوانان در آینده آسیب های جدی به زندگی اجتماعی آنها وارد می کند.
بیشترین آسیب دین گریزی را نسل های آینده خواهند دید
حجت الاسلام طاهر عزت خواه، کارشناسی فرهنگی و دینی مخاطب شناسی برای داشتن جذابیت تبلیغ دین را یکی از عامل مهم گردهمایی نوجوانان و جوانان در محافل دینی دانست.
البته رفتار مبلغان دینی باید به گونه ای باشد که در همه زمینه های زندگی عموم مردم دیده شود همانگونه در مجالس ترحیم در کنار خانواده های داغدیده هستیم باید در زمان های شادی نیز نحوه تعالیم دینی را ترویج دهیم تا شاهد انحراف نباشیم.
مبارزه با تبلیغات سو متاسفانه از دایر وظایف خارج است اما می توانیم با ایجاد نشاط و شادی سهم عمده ای در جلوگیری از دین گریزی داشته باشیم و این مهم باید مورد توجه مروجان دین قرار گیرد.
در عرصه تبلیغ دین باید همه دغدغه داران دین وارد شوند تا نوجوانان و جوانان نیز احساس مسئولیت نسبت به وظایف شرعی خود داشته باشند و گرنه با تاثیرگذاری تبلیغات دشمنان اسلام روبرو خواهیم شد و بیشتر آسیب آن را نسل های آینده خواهند دید.
وهله اول پدر و مادر به عنوان والدین فرزندان و سپس معلمان، اساتید، مربیان تربیتی نقش تعیین کننده ای در تعالیم دینی همراه با مبلغان دین دارند و باید آنها نیز مسئولیت ها خود را ادا کنند و در این زمینه اگر کم کاری صورت گیر همه ما مسئول هستیم و باید جوابگو باشیم.
گزارش: فرشاد قنبری
نظر شما