عضویت ۸۵ درصد کابران اینترنت در شبکه های اجتماعی/ فضای مجازی منبری برای تبلیغ دین است

خبرگزاری شبستان: قائم مقام مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۸۵ درصد کاربران اینترنت در ایران عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند که تلگرام با ۴۵ میلیون کاربر بیشترین عضو را دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حمید ضیایی پور پیش از ظهر امروز (26 آذر) در سومین اجلاس استانی نماز که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: فضای مجازی، فضای بدون زمان و مکان و هم عرض فضای فيزيکي است که با استفاده از ارتباطات رایانه ای، اينترنتي، موبايلي و وسایل الکترونیک ایجاد شده است.

 

وی ادامه داد: فضای مجازی انتزاعي نیست و واقعی بوده و فضای دوم است و رهبری هم در این خصوص فرمودند فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد.

 

قائم مقام مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: موضوع این بحث آنقدر مهم است که تمام ابعاد زندگی ما را احاطه کرده است و بیشترین وقتی که افراد با آن سروکار دارند از طریق موبایل است و طیف جوان از فرمت های دیگری هم در این فضا استفاده می کنند که اگر می خواهیم کار فرهنگی کنیم باید داخل اینها برویم.

 

وی عنوان کرد: مهمترین مشکل ما در فضای مجازی تولید محتوا است؛ ضریب نفوذ اینترنت در ایران 82 درصد است یعنی 65.5 میلیون نفر از مردم ایران دسترسی به اینترنت دارند و 43 درصد از کسانی که اینترنت مصرف می کنند از طریق موبایل است و شما برای تبلیغ نماز باید در تلفن همراه برنامه ریزی کنید و منبر جدید شما در فضای مدرن موبایل باید باشد و اگر از این طریق نتوانید ارتباط برقرار کنید، پیام شما شنیده نمی شود.

 

ضیایی پور تصریح کرد: ضریب نفوذ موبایل در ایران 110 درصد است، 85 درصد کاربران اینترنت در ایران عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند که تلگرام با 45 میلیون کاربر بیشترین عضو را دارند و بیش از 750 هزار کانال تلگرامی در ایران به وجود آمده است.

 

وی اعلام کرد: در حوزه نماز در فضای مجازی تولید محتوای کافی نشده است به طوری که در چند ماه گذشته در سامانه ای مانند تلگرام در موضوع نماز 7 هزار و 538 پست تولید شده است و حجم تولید محتوا در این حوزه اندک است.

 

قائم مقام مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: در حوزه تولید محتوا، ضعف های اساسی داریم که طرح هایی در این خصوص در کشور در حال انجام است.

 

وی توضیح داد: اگرچه تکنولوژی در این حوزه بیشتر متعلق به غربی ها است ولی قابلیت نسبی ما در حوزه محتوا است و هرچه در تکنولوژی عقب هستیم، می توانیم در محتوا جلو باشیم چراکه گنجینه های محتاوایی ما نظیر قرآن، نهج البلاغه و گنجینه های ادبی می تواند این فضا را اشغال کند.  

 

ضیایی پور اعلام کرد: بزرگترین گنجینه محتوای در فضای مجازی متعلق به حوزه های علمیه است و باید محتوای معارف اسلامی و مسائل مرتبط با نماز تبدیل به فرمت های قابل انتشار در فضای مجازی شود که بیش از 83 درصد کل محتوای جهان در فضای مجازی، تصویری است.

 

وی تأکید کرد: اشتباه ما در 2 دهه گذشته این بود که این فضا را کنار گذاشتیم و فکر کردیم متعلق به دشمن است و نباید ما در آن تولید محتوا کنیم در حالی که باید برویم در این فضا و تولید محتوا کرده و مخاطبان را جذب کنیم و پیشنهاد ما این است که بخش عمده بودجه در دستگاه های فرهنگی و ستاد اقامه نماز در فضای مجازی هزینه شود تا تولید محتوای مناسب داشته باشیم.

 

قائم مقام مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت کانون های مساجد و خانه های دیجیتال گفت: در کنار مساجد، کانون های فرهنگی هنری مساجد وجود دارد و 430 مجتمع دیجیتالی داریم که ظرفیت خوبی است و باید تقویت شوند و باید از این جوانان حمایت کنیم.

 

وی با اشاره به نقش مهم روحانیون در فضای مجازی اظهار کرد: روحانیون باید در فضای مجازی حضور داشته باشند، روحانیون باید در فضای مجازی به شبهات مطرح شده جوانان پاسخ دهند، فضای مجازی منبر است و باید هر روحانی یک کانال داشته و از طریق فضای مجازی ترویج معارف دین را داشته باشد.

 

ضیایی پور یادآور شد: برگزاری مسابقه عکس نماز و قرآن، مسابقه اذان در فضای مجازی، نذر وقف فرهنگی برای فضای مجازی، ضرورت تبدیل نماز و روایات به فرمت های فضای مجاری مانند بازی، سرگرمی، ویدئو، اپلیکیشن، اینفوگرافیک و غیره از جمله اقداماتی است که برای ترویج نماز می توان در فضای مجازی انجام داد.

 

گفتنی است در پایان این مراسم از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال نماز تقدیر و از کتاب نماز صبح رونمایی شد.

 

کد خبر 676745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha